Седмокласници 2021/2022

• 30 333
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Ханна, извинявай, ама аз като казвам че паметта ми е къса, ама чак толкова къса че чак се плаша, чудя се защо ли не съм забравила пътя за вкъщи, поне сега нямаше да го мисля тоз седми клас.

Дори и да не са блок часове, но поне според мен можеше да го направят:
1. БЕЛ
2. Муз.
3. БЗО
4. БЕЛ
5. ИИ
6. БЗО
и евентуално 7. ФВС
или нещо от сорта, така хем децата няма да суркат много учебници, хем ще имат някаква глътка въздух, вярно е че ще трябва да измислят подредбата и на др. класове, предполагам след толкова години в съставянето на програмата имат някакъв опит за справяне.
Аз винаги съм искала и при нас да се раздадат учебниците по - рано но уви нямаме тоз късмет, ако нямаш подвързии ще ходиш в навалицата да чакаш и да се блъскаш.

# 541
При нас всеки учител си раздава учебниците по предмета. Големият, преди време, беше сигурно един месец без учебник по география. Имаха само в понеделник и като се заредиха едни почивни дни в понеделник - 22.09, избори два пъти - и се оттече.

# 542
  • София
И при нас всеки учител ще раздава учебниците в часа си.
Аз исках да получа по-рано информация за уч.тетрадки, защото до 12.09. имаше в София "Алея на книгата" и много издателства имаха щандове с 20% намаление. Но уви, не се получи така.
Миналата година с още една майка организирахме класа и закупихме за целия клас уч.тетрадки, но това си е доста работа - уточняване на издателство с учителите (тук и класната ни помогна, за да получим инфото по-рано), уточняване на бройки, събиране на пари, поръчки до издателства, получаване на тетрадките, раздаване на децата. Просто тогава имах време, че си стоях в къщи, сега съм на работа и нямам такава възможност. Никой друг родител не пое организацията за тази година и така си останаха нещата.
В нашето училище няма организация за обучение на блок-предмети. Аз лично, смятам този вариант за по-удачен, 1-во учиш за 3 предмета, 2-ро не ти тежи раницата. Моят е слабичък-40кг. с мокри дрехи и направо раницата го затиска.
Важното е да са здрави - и децата и учителите! Друго е да си в класната стая, някак се настройваш за учене. В къщи все има какво да те разсее.

# 543
  • София
Тони, такава ви е програмата или ти искаш да е така. Това да имат един и същи предмет, разделен в непоследователни часове, ми се струва доста авангардно.

ims, и моят е 40кг. и се източи на високо това лято, че и стъпалата пораснаха и като се съблече по слипове е като един Ам-гъл. То и поведението му такова, когато не иска да стане от комп-а, съска за безценното си.

Вчера в 16.30 се сетих, че от 17.00 съм на родителска. Добре, че училището ми е наблизо. Госпожата по математика ми хареса как е планирала нещата, но дано да ги изпълни. Сборникът по математика им е книгата за ученика на Архимед. Същата по която ще решават и на курса. Чудя се това за добро или за лошо да го приемам.
Учителката по БЕЛ знаех, че е преподавала на дъщеря ми в седми клас, но изведнъж пред мен се изправя съвършено непозната личност. Дъщерята скучаеше и дойде с мен на родителска и първо и тя се опули, че визия не съвпада с име, после казва: "гласът е нейният". А аз упорствам, че хубаво преди е била с черна коса и с бретон, сега е със светло кестенява и е на път - сменила е прическата. Хубаво, носеше маска до над носа и не виждах нос и уста, но все пак предишната беше супер слабичка, а тази така по-заобленка и в бузите и във фигурата. А детето ми казва: "Ама мамо, не помниш ли, че тя след нас излезе по майчинство, защото беше бременна" Joy Та така. Аз още не съм убедена, че става въпрос за същата учителка.
По химия и физика им е една и съща, която каза, че ще се бори за добри постижения на олимпиади. Моят като го знам какъв е олимпиец особено по тези дисциплини...

# 544
  • Пловдив
Аз днес минах през училище и оставих документи за 30дни ОРЕС. Ами няма да я пусна при тази обстановка. Направих 45 мин лаф с директорката. В нейния кабинет без маска. С класната още 15 мин с маска под носа. Иначе говорим да мерки. И двете признаха, че е невъзможно спазването на мерките, така както са заложени в наредбата. И двете са много готини и реални- казват истината. Директорката се изпусна и каза, че ако изкарат до 10 октомври ще цяло чудо. Сподели, че учители няма и се е стигнало до разправии и кражби на математици в града.
Донесох учебниците вкъщи. Девойката ги погледна, каза че е травматизирана и хвана пътя с момчетата от улицата.

# 545
  • София
Gorg0nzola, моят не е чак такъв клечо, защото все още не е много висок.Simple Smile
То и ние с баща му не сме много високи, така че няма шанс да стане висок, колкото и да му се иска на детенцето.
Сигурно, като отиде в училище момичетата ще са доста над него. В класа ни са 8 момчета и 20 момичета и той е в края на редицата.
В първи клас, пристига от училище и ми казва - Мамо аз съм втори по височина от момчетата по физическо. Викам си - Брейййй, ти да видиш! Да, ама после се оказа, че имал в предвид в обратен ред. Голям смях беше.Smiley

При нас няма добре организирано обучение за ОРЕС, когато училището е ПО. Няма синхронно преподаване на децата в училище и тези онлайн, а само пращане в Школо/Класрум на домашни и задания. Поне до миналата година.

# 546
  • Майничка
О, голяма част от момчетата растат в периода 9-10-11 клас. Много е гот след ваканцията да срещнеш някой осмокласник или деветокласник, който ти е бил до подмишницата и изведнъж да установиш, че бившите детски ръчички са станали жилести лапи и трябва да повдигнеш глава, за да го погледнеш в очите. 😀

# 547
А пък нашия батко в края на  9 клас е 1.95 и се молим  да спре да расте ама  ще видим докога така.

# 548
  • София
Ми той ММ като се запознахме беше 65 кила при ръст 181см. Сега мрънка, че детето било гърчаво, не вижда че на него се е метнал.
Иначе Гаргамела като спомена за жилести ръце, гледам го онзи ден, седнал на масата, простнал лапа отгоре (щото разцъква на телефона), а по предмишницата му се опнала една яка вена. Първо даже се стреснах и викам: "Какво е това на ръката ти?" А той с новопридобития басов глас ми избоботи: "Ти к'во искаш? Да си срежа ръката и да си я махна ли?"

# 549
  • Пловдив
ims,при нас е ок. Случвали са се издънки,но като цяло я включват синхронно,даже са я изпитвали по този начин.Има какво още да се желае,но наистина се справяха прекрасно. Но дори и да не беше така пак щях да търся вариант-друго училище,частен ученик. И ако не става-колкото толкова. Човек бързо си сменя приоритетите,когато изпадне в лоша ситуация.Преди 20 години се отлепи тазобедрената става на каката.Четирима лекари направиха чудеса, за да не отворят ставата и да не остане инвалид.100 дена гипс на крак и таз, вадене на 5 игли от ставата и една година раздвижване. Единственото дете с успешна такава операция.След 3 месеца имаше момче,при което не успяха,но и екипа беше друг/по-големи светила/.  В такива моменти човек си сменя приоритетите завинаги. Научаваш се да гледаш живота с други  очи,жалко е че го научих по трудния начин.

# 550
GorgOnzola, туй си е моето предложение как могат да ги подредят, ми има ли смисъл от около 20 кг. раница да се мъкне всеки ден в двете посоки.
Одеве грабнала тетрадките и раб. листове и ми вика - аз всичко това ще трябва да го носяяяя, пък аз: а сложи и учебниците и тетр. за дом. рабата, горката извъртя очи, опули ги и каза: олееее, пък аз, а утре ще влачиш учебниците до вкъщи, като ги донесеш ще ги претеглим ако искаш. Горките деца, не с раница ами със чувал ще трябва да ходят до училище, нашето не ни е далече, но не е и много близко, 15 до 20 мин. път пеша, зависи как ходи човек и какво ще е времето.
renydent, имате късмет с вашата класна и директорката, при нас туй изпълнение е абсурд да се получи, пък ако ще и от 100 кладенеца вода да влачиш, при нас няма никакви екстри, затуй. В четвъртък имат 2 часа БЕЛ, ама учителката утре дали ще им даде списък с дати и кой предмет кога ще бъде незнам, ако не им даде ще трябва да влачи всичко по двата предмета и ще бъде като сто годишна баба.

Останаха броени часове до старта, нека обратното броене да започне сега.

# 551
  • Пловдив
Тони, ами екстри не трябват. Трябва интернет, лаптоп/таблет и желание от страна на ръководството.Според мен не искат да се напънат.

# 552
Напълно подкрепям казаното от Renydent за приоритетите. Понякога обаче въртележката така ни увлича, че уроците, уж научени, остават някъде на заден план и пак разпиляваме енергия на вятъра. Докато някоя нова трудна ситуация не ни фокусира правилно.

# 553
renydent, и ти имаш право, но при нас един кабинет с няколко компютъра, на всеки един сядат по двама, всяка буква разделена на две групи, нашите са 22 деца, като втора група са със част от децата от др. буква, немогат или не искат да подсигурят устройства, явно по - скоро е вторият вариант, то май - май иможе и част от учителите мин. година да са ползвали личните си устройства, знам ли, а с директорката като говорих още в началото отговора беше - не става, нямаме удобствата, условията и ресурсите за да подадеш молба, та ние нямаме нито една стая която да е що годе интерактивна, те самите стаи са от зле по зле, прикриват доколкото може с плакати, табла, рисунки и тем подобни за да не се вижда чак толкова много състоянието в което са.
Сядам сега да попълвам бележник, карта и да лепя снимки, Stuck Out Tongue Winking Eye

# 554
Набора го викат на 16 на училище. Миналата седмица им дадоха учебниците и на 16 директно за първия час. Няма драми, даже ме попита снимката от миналата година не може ли да се сложи на новата училищна карта. 😂 Нямало смисъл да се снима тъй като картата му била ненужна . 😁

Общи условия

Активация на акаунт