Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Седмокласници 2021/2022

 • 25 030
 • 754
 •   1
Отговори
# 705
 • София
 • Мнения: 1 020
Vjara D, съжалявам, че не си разбрала какво имам предвид с написаното по-горе и не се сърдя на оценката ти за мен и родителите от класа. Всеки има право на мнение и на изводи. Очевидно имам прекалено високи изисквания към учителите на децата си,  - да бъдат интелигентни, културни, ерудирани, авторитетни, грамотни, респектиращи с вида и изказа си (тук не става дума за говорен дефект, а за очевАден тежък граовски диалект). Но пък очевидно, за някои хора критериите към преподавателите са толкова занижени,  че опират до базовото “на човека да му е удобно, да не замръзне или да не се изпоти” Wink.
В Щатите племенникът ми има и час по етикет, в който учат и как да се обличаш според случая. Но да не намесвам тук образованието в нормалните държави. То какво съм взела да се чудя какви са ни учителите, като гледам депутатите. Ами не - аз няма да се примиря с това и не се сърдя и на детето си, че не го намира за нормално. Ето за поздрав тази снимка от Народното събрание, пък изводите можем да си ги направим. Удобно му е през всеки сезон и по всяко време на деня;). Спирам по темата.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 00:17 от Skiorche

# 706
 • София
 • Мнения: 132
Подкрепям мнението, че учителят трябва да се облича и държи подобаващо за професията му.
Това създава в децата чувство на уважение и желание за подражание.
Всеки помни от училище удовлетворението от преподавателите,  които се изразяват правилно, умеят да привличат вниманието на децата и се обличат с подобаващо за професията си облекло. То и другите ги помним, но с насмешка.
Ами липсата на книжовен изказ прави силно впечатление,  особенно ако е от учител. За моя радост и късмет на детето, до сега са му преподавали ерудирани учители, с 2-3 изключения. Друг е въпросът,  че в нашето семейство сме се стремили, да не говорим пред детето, против някой учител .

ston, благодаря за материалите!
И аз се чудя, кога ще ги решава/отмята. Ако съумее и с 1/4 да се справи , ще бъде супер. Добре,  че имам приятелка с шестокласник,  та има на кого да предам "непипнатите" помагала.

# 707
 • Мнения: 2
Здравейте, дами. Бихте ли ми изпратили линк към фейсбук групата, моля?

  # 708
  • Мнения: 713
  Браво за отличните оценки на децата, пожеланията са добри, само мойто мързелче дето днес ще и е входното по Физика резултата ще и е под отличен.

   Туй със сандалите и чорапите навремето като деца ходехме така, кой каза - зависи от комбинацията, вярно си е, но има и нещо друго, човека може да има някакъв проблем с краката, има хора които ги слагат за да не им се разранят, най - вече ако са нови. Например на щерката, ако е без чорапи ( терлички ), маратонките и правят рани отзад ( сандали от години не носи, не ги харесва вече), от последния опит и остана белег, при нея и най - малката раничка и остава белег за постоянно. Та не му се смейте на човечеца, знам че е смешно, но от негова гледна точка нещата може да са други, признавам си че ми стана смешно и на мен, най - вече и заради комбинацията от говора.
   В 5 или 6 клас имахме учител който се напикаваше, беше ни смешно, човек на възраст, може и пенсионер да е бил, в нашия час не се е напикавал, но в часовете на другите или в междучасието се е. Няма да забравя една съученичка как без да иска го уцели точно по голото място на главата вместо мишена, беше с медицинските топки, онези малки топки пълни с пясък, почна наред да ни заплашва с директора докато ние се хилехме а тази дето го удари ревеше, после разбрахме че човека имал някакво заболяване и затова се напикавал, та от тогава до сега на мойто щерче съм и казала, преди да разбереш защо може тайно да се посмееш и после да ми кажеш, и ако има причина да не се присмива.
   В петък ще имат 3 входни, др. седмица ми спомена че пак май щели да имат 3, направо ще цъфнем и вържем, за кое по - напред да се упражнява и аз вече незнам, утре вместо да и е весело и приятно, тя ще трябва да учи за четвъртък и следващите дни за входните, съмняваме да го направи, няма небесна сила която да я накара да преговори и да натрупа някакви знания, миии, квот такова, живи и здрави да сме.

  Според мен, когато отиваш на частни уроци трябва да се почне от АБ за да се видят пропуските, а не в последствие да ги видиш и допълваш, другото което е че, ако таз госпожа подготвя за изпитите е трябвало да се уточни, има уроци и уроци.
  А за държанието и изобщо няма да го коментирам, само ще добавя че който плаща той трябва да определи изискванията си, искам един час, един ще бъде, искам преговор и надграждане, то ще бъде, за останалото, постепенно ще върви напред и нагоре, ама да ми крещи и да ми се обяснява, на секундата или ще я насмета, или ще и затворя без да я чакам да ми се обяснява с тон.

  # 709
  • Мнения: 7 546
  Ох, моята седмокласничка от вчера е вкъщи - в класа върлува стомашен вирус с повръщане и много деца са болни. Днес също ще пропусне.
  Преговаря сама от он-лайн учебниците за 6-ти клас.
  Да минават веднъж тези входни!

  # 710
  • София
  • Мнения: 4 142
  Моята пак чете по музика. Само за двойка ще се карам - все пак знае, че ще има тест, да хване и да почете нещо.
  Брат й е при същата учителка по музика, там вече наистина силно се моля да е три, а не две. Хич не му се отдава този предмет...

  Девойката сама сяда да учи след училище. Не подсещам и не подканям. Нечувано и невиждано до момента.

  # 711
  • Мнения: 713
  utro77, много лошо, ма този вирус не е ли от доста време насам, много имаше дето се оплакваха от тези симптоми, дано да оздравеят, а твоята девойка от вкъщи ли учи, то би трябвало да ги пуснат децата на ДО, то какво ще направят така, едните ще учат а другите ще се лекуват, и вторите нищо няма да са преговаряли и разбрали.

  ves+, ще имаш ли сили да се скараш за двойка ако е по музика, и ако почнеш от сега до края на годината сили няма да ти останат, винаги ще изкачат разни неща за които да се ядосаш и да ти се иска да покрещиш.

  Аз да си попитам: накупихте ли си мегафони, като за първи учебен ден, че скоро ще ви трябва доста този уред, може би не на всички, само на част от нас, все пак тази година ще е най - най - най, и за да не прегракнем ще имаме нужда от него, аз вече реших за мен, наложили се ще взема микрофона и почвам по уредбите и системите на високи децибели, поне ще съм сигурна че наистина някой все ще ме е чул.

  И сега да си кажа че вчера по музика последен час, мойто изморено от ФВС и недоспало, стояло, ууужжж слушало, но нещо се забляла и останала с вдигната ръка, учителката я гледала, гледала, гледала и по едно време и казала, Н...и, кажи ти, а тя - какво госпожо, виждам че само ти вдигаш ръка, отговори на въпроса, а тя мойта нито чула, нито разбрала какъв е, питала госпожата какъв е бил въпроса, тя и го казва а мойто погледнала през това време в учебника за всеки случай и и отговорила, ама таз мойта е голям заплес, така се е отнесла че през почти целия час седяла с вдигната ръка, то поне да беше по друг предмет, можеше и нещо хубаво да получи, ама къде ти, ааа, забравих, при нас рядко се пишат на килограм, оценки, похвали, и др.такива неща, , и то само от някои учители, останалите си пишат оценките само ако са вдигнали да изпитват или от тестове.

  # 712
  • София
  • Мнения: 2 167
  Ston,благодаря за споделените файлове Flowers Bouquet

  Моята девойка ходи по два астрономически часа на математика и БЕЛ.Като учителката по български често я задържа за 20-30 мин.Същата ми се обади и каза,че желателно да спре да ходи на гимнастика за 1 година ако иска да влезне в елитна гимназия и да сме подреждали приоритетите.Ми няма да я спра.И да не влезне където иска не е болка за умиране.Има достатъчно примери,че когато човек иска да учи и в обикновено училище става.

  # 713
  • София
  • Мнения: 3 678

  Натуся съгласна съм с написаното от теб,когато сина ми беше 7ми клас нито ден не е пропуснал от тренировки и въпреки това успя да изкара достатъчно добър резултат ,за да влезе в желаното училище.
  Дори мисля,че е нездравословно да спрем спорта на децата за сметка на това да изкарват над учебниците часове наред.

  # 714
  • Сф
  • Мнения: 7 478
  Така е Натуся, достатъчно добри училища има, но когато искаш да учиш конкретен рядък език, училището е едно в нашия случай. Може и като външен , но не е същата работа.
  Днес съм малко по - спокойна. Ние също спираме леката атлетика. Решение на момата. Още 2 наборчета се отказват от спорта , заради ученето. Въпреки че, момиче 2007 си влезе в Американския колеж тая година и чак сега се отказва от спорта. До дете,  до амбиции е. Ние в спорта сме средно ниво и няма смисъл за постижения. Още повече така дръпна на височина , че хич не е за атлетика. Само скок, но за да постигне нещо, трябва всеки ден да ходи- не става и не иска. Има много по-талантливи деца и устремени. 6 години активно,  стига толкова. Точно вчера са имали покриване на нормативи по фвс. Не са и проблем разбира се и по джапанки да е, но каза че децата масово се затрудняват.Учителката е наясно и не ги тормози много. Дори и да е написала ниски оценки, за да е адекватно на резултатите, после им ги вдига с друго от програмата.
  Започнаха им активностите в училището. Днес има някаква сбирка и ще закъснее. Току що ми прати и че ще се записва на традиционни танци в у- ще и те така ..Няма да има време никакво.Непрекъснато изскачат някакви занимания, кръжоци ( и там се записала моля ви се, по химия ли, по физика ли, ще ви излъжа )Знам само, че е в лабораторията. Тя си решава. Дано пък спечели някое състезание , та  да блесне и училището да си я поиска. Размечтах се , виждате- хахаха .Живи и здрави да са децата!  Тук се успокоявам в тая тема  с вас Simple Smile , много добре ми действа споделянето на всички. Още не съм си закупила алкохолни напитки Simple Smile))

  # 715
  • Мнения: 1 295

  Натуся съгласна съм с написаното от теб,когато сина ми беше 7ми клас нито ден не е пропуснал от тренировки и въпреки това успя да изкара достатъчно добър резултат ,за да влезе в желаното училище.
  Дори мисля,че е нездравословно да спрем спорта на децата за сметка на това да изкарват над учебниците часове наред.


  Моята също е 5 дни в седмицата на гимнастика, не мисля да я спирам. Най-много да останат 4. Така или иначе, не мисля, че ще учи кой знае колко повече, ако спре спорта. Със сигурност часовете на телефона ще се увеличат, обаче Rolling Eyes

  # 716
  • Мнения: 7 546
  utro77, много лошо, ма този вирус не е ли от доста време насам, много имаше дето се оплакваха от тези симптоми, дано да оздравеят, а твоята девойка от вкъщи ли учи, то би трябвало да ги пуснат децата на ДО, то какво ще направят така, едните ще учат а другите ще се лекуват, и вторите нищо няма да са преговаряли и разбрали.

  Ако питаш за осигурено ДО за отсъстващите - няма такова.

  # 717
  • Мнения: 713
  Ееее, utro77, бива ли така, материала който ще изпуснат е много, макар и сега да са подготовки за входно, в един момент почват и новите уроци, дано да наваксат по един или друг начин.

  Щерката се прибра, д. р. само по АЕ и НЕ, по НЕ теста чак в началото на др. месец, теста от днес по Физика каза че уж се е справила, ееее, за някои въпроси каза че преписала от друго дете, останалите сама, да видим, уж направила проверка, колко са верни ще покаже резултата като им ги върне класната. Вчера и днес пак се оплаква от тази по физическо, вчера им казала че който не получи 6 щели да видят какво ще им се случи, после ги накарала да бягат и се обърнала към щерката с думите - само толкова ли можеш да бягаш, да не си дошла на разходка, я се размърдай малко, днес пък ги карала да бягат около училището, незнам си колко обиколки, за вчера и казах - да и каже на таз че това не е спортоно училище и че те не са спортисти, а тя пък веднага в отговор ми вика - остави я, да прави и говори каквото си иска, и тази година почваме зле по ФВС, знам че трябва да покриват норматив, да ги препита, но ако иска да има някакъв добър резултат трябва да си смени подхода, още от лани от началото като им стана преподавател, държанието и е пълен кошмар, никакъв нюх и усет няма към учениците, по мое мнение - явно смесва домашната с училищната обстановка и смята че другите деца са като нейното, после се чуди защо децата не се държат подобаващо с нея, еееххх, оплаках се, дерт ми беше за другите часове, но те са ми бял кахър, единствено този предмет ми е дерт, дано се променят малко нещата, иначе ще си имаме разправии с тази ми ти уж учителка, да минава и тази година и повече да не я срещаме таз женица като учител.

  Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 18:07 от Тони ♒🍀

  # 718
  • Сф
  • Мнения: 7 478
  Тони, затруднявам се да те чета. Ясно, че си изпушила, ама ако можеш , прави по кратки изречения 🤪

  # 719
  • Мнения: 1 805
  И ние утре ще сме над учебниците.Извадих най-важното по няколко от разказвателните,а по музика се отказах.За четв. и петък има 5 входни(химия,физика,музика,бел-иуч,история)Отделно има домашно по бел и мат от уроците,усещам че ще е напечено,но ще трябва да стиковаме нещата(и да,аз ще участвам,защото е разсеян до костите си,ама жив и здрав да ми е).
  Стомашен вирус влачи 2-3дни,в петък привечер се оплака от болки в стомаха,събота беше на пост в тоалетната и в неделя беше ок.Не беше  тежко,но определено е неприятно!

  Общи условия

  Активация на акаунт