Седмокласници 2021/2022

• 30 361
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Питах го и знаете ли какво ми каза? Каза: "Точно пък на 1-ви със сигурност ще отида. Ако искаш ме освободи на 3-ти или на 15-ти, когато ще се печем на двора, докато ни държат тъпи речи" Joy

# 211
  • София
А най-много страдаме, че заради уроците по БЕЛ и математика тази учебна година ще трябва сериозно да ограничим пътуванията и ще трябва да си висим в София уикендите. Ще се жертваме, къде ще ходим...
И аз така. Много ми е криво още отсега.

# 212
Назад в темата споменавате някакви пробни изпити, в училищата ли ги организират и кога и как?

# 213
При нас други видове зор, че и още много ще има.
Чете "До Чикаго и назад" по-лесно от "бай Ганьо", бай Ганьо се излагал толкова много, че чак й е неудобно заради него. "Немили недраги" изчете лани, не я карам да го чете пак. С баща си решават задачи, когато той може.
Говорят с приятелки за началото на учебната година, коментират присъствено ли ще е или ДО. Засега й се ходи присъствено и ако има такъв вариант, тази година май ще се наложи да ходи. Лани изкарахме ДО от край до край, с 3 седмици в началото присъствени.
Ситуацията вкъщи е такава, че не мога да мисля за седмия клас с пълна ангажираност и отдаденост на мисията. Баща ми почина в петък. Изненадани нямаше, бяхме в очакване от около 1 мес. Сепсис, бактериален ендокардит на трикуспидална клапа, двустранна пневмония, плеврални изливи, абсцес на белия дроб, дихателна недостатъчност с РО2 между 30 и 35 преди интубацията, хипопротеинемия с тежки отоци..... Отърва се. 87г са достойна възраст. 2 дни тичам по гробища и църкви и има да тичам по община и прехвърляния не знам още колко. Кремация сега, урнополагане още не знам кога, пък и то ще е в провинцията. големи зарязани батаци от предишното поколение наследявам.
Трябва да запиша мъж ми на химиотерапия за към началото на септември, така се пада месец след операцията. Ще е добре да има и скенер на старта. Изобщо положението е далеч от розово, перспективата е мрачна и краткосрочна.
Майка ми е след поредно падане, няма счупено, слава на Бога!, но пък е яко натъртена и след 10 дни лежане е на етап начално раздвижване, в провинцията, син ми е при нея да я гледа и развижва, не знам до къде ще успее. ако не може да се оправя до тоалетна сама, направо не знам какво ще правя.  Перспективата да я прибера в 45 кв м с двама учащи и тежко болен е адска. Товаря децата по невъзможен начин, но не виждам кой знае какви варианти. Не мога да се клонирам и да огрея на две места едновременно. Плъзгам се постепенно към редицив на тиреотоксикозата и може да се каже, че дори го очаквам с облекчение, че ще мога да си взема болничен и да съм вкъщи до мъжа ми в предстоящия ад.
И седмия клас, на този фон. "Сам съм, други няма" и трябва да се справя с всичко и да оцелея, за да мога да продължавам да се справям. Трябва да устискам и да мога и да успея с всичко едновременно.
Пожелавам на всички здраве и сили, да се справим успешно с всичко.

# 214
  • София
ra2, прегръдки.  Сигурна съм, че след толкова много мъка, няма начин да няма светлина.
Стискам палци на мъжа ти да се пребори с тази гадна болест.

Назад в темата споменавате някакви пробни изпити, в училищата ли ги организират и кога и как?
Различните школи провеждат такива изпити. Дете на позната се е готвило с частен учител. А тя е следяла датите, които Регалия са обявявали, и го е записвала да ходи на тези изпити, въпреки че не е бил техен ученик.
Не съм проверявала в детайли т.е. не съм разпитвала в школата, където е моята. Но в договора имаше споменато, че има такива изпити. И на мен ми звучи логично да пускат и външни деца, срещу някаква такса.

# 215
ra2, пожелавам ти сили и здраве за теб и всички около теб. Важното е наистина да сме живи и здрави, всичко друго са бели кахъри.

# 216
  • Mars Hotel
ra2, пожелавам сила и на теб, и на децата, и на мъжа ти да се справи. След твоя пост ме е срам, че се жалвам от дребни неудобства. Дано Господ е с вас.

# 217
  • Разпиляна във въображението
ra2, моите съболезнования!
Бора, благодаря! Ще ги потърся.

Само моята щерка ли плака върху "По жътва"..., защото я накарах да го чете? Много ме е яд на момичетата, че нямат желание за четене. Аз съм постоянно с книги в ръка Sad

# 218
  • в очите на дъщеря ми
ra2 късмет и кураж....боже,  колко незначителни неща ни стряскат...

# 219
  • София
Моето момче плака на "По жицата", после му стана доста мъчно и на "Една българка" и никак не е обнадежден за веселбата в час следващата година.

Ra2, голяма прегръдка! Стискай зъби и имай вяра! Пожелавам на съпруга ти чудо, а на теб и децата здраве и надежда, ще дойдат и по-добри дни 🍀
🫂

# 220
Преди 5 години, когато синът ми беше 7 клас се правеха предварителни изпити, подобни на НВО, по време на часовете по математика, БЕЛ и даже по АЕ. Той сам се подготви (+ един бърз кратък курс през пролетната ваканция към Регалия по математика) и изкара високи резултати и по трите предмета (по спомен БЕЛ над 80 т, мат. над 90, АЕ близо 100), че имаше точки и от олимпиади, но не ги ползва за желаното училище. Сега планираме същото и за сестра му, като мисля да се възползваме от практикумите, които предлагат от Регалия. На нея май и трябва само по БЕЛ. По време на учебната година, може да преценим и по математика, но за сега си мислим, че ще се справи и без него. Ще видим…

Ra2, съболезнование Hug

# 221
  • Майничка
Ra2, съболезнования за баща ти и прегръдка за теб!

# 222
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ra2 съболезнования и голяма прегръдка! Кураж ще се справите!

В този ред на мисли за пробните изпити, имам нужда от помощ. Поетапно набор 2007 ми предават всичко като информация. Имат група във Фейсбук, в която са събрали много материали. Решили са да напуснат групата и да ни я предадат, за да може да ги ползваме. Имам нужда поне още двама човека да станат освен мен администратори, защото нямам много свободно време и за това. Моля, пишете ми на лични.Другата седмица, като се организираме ще споделя и групата, за да можете да се присъедините и вие.

# 223
  • Mars Hotel
ninab, аз съм насреща, ако трябва помощ.

Сложихме първа доза Пфайзер на дъщеря ми днес. Сега е навън с приятели. Инструктирала съм я да се прибира веднага, ако се почувства зле.

# 224
А най-много страдаме, че заради уроците по БЕЛ и математика тази учебна година ще трябва сериозно да ограничим пътуванията и ще трябва да си висим в София уикендите. Ще се жертваме, къде ще ходим...
И аз така. Много ми е криво още отсега.
И ние така, дано накрая придобие смисъл

Общи условия

Активация на акаунт