Седмокласници 2021/2022

• 30 374
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
ra2, бъди силна момиче, и карай задълженията едно, по едно. Тази попара съм я яла само, че болната бях аз и бременна в 8 месец като ми откриха рака, че и мъжът ми успокоявах.  Всеки го преживява различно, но мога само да те кажа аз как бях. Поставях си цели само за следващия ден които да изпълня и толкова. Иначе човек има чувството, че целият свят е на гърба му и се срива. Аз ходех на терапии след тежка операция и гледах бебето. Никой не ни е помагал. Трудно беше, даже много, но на малки стъпки се получават нещата. Съболезнования за загубата ! 
Децата израстват бързо и разбират.

# 241
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Набора нали е на Разлог по МОН-ските програми - днес връщайки се от Бъндеришка поляна са катастрофирали, според него леко, на връщане към града. Поседяли са 2 часа на някаква поляна да дойде полицията и са ги прибрали в хотела. Радвам се разбира се, че няма пострадали, но никаква информация не пуснаха от училището и учителите придружаващи децата.

# 242
  • Mars Hotel
Представям си колко си се притеснила, Нина. Добре, че е малкият дявол.

# 243
  • в очите на дъщеря ми
Олеле Нина, какво премеждие, не разбирам как може, да няма официална информация!

# 244
Светлица, притесних се малко, защото го чух и познавам гласчето не. Той обикновено те се обажда и рядко си вдига телефона. Днес обаче 4 пъти звъня на всяка негова крачка. По-скоро съм ядосана. Наистина смятам, че в тази ситуация ръководителите е задължително да се свържат с нас, независимо колко лека е била катастрофата.

# 245
Слава Богу, че децата са невредими! Но при такава ситуация уплахът изобщо не е за пренебрегване.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 21:19 от bedrjih

# 246
  • Майничка
Нина, вероятно ще ви пишат по-късно, ако имате група на лагерниците.
Честно, ако съм ръководител на група, в такава ситуация бих се обадила само на родител на дете, което е пострадало, при това след като взема необходимите мерки то да бъде транспортирано до лекар. Последното, което ще искам, е да ми звънят родители, докато се опитвам да успокоя децата. По-вероятно е дори да им кажа те да се обадят на родителите и да кажат, че всичко е наред, защото първосигналната реакция на родителите при съобщение е първо да говорят лично с мен, а  после и с детето.
Разбирам притеснението ти като родител, но на място нещата понякога изглеждат другояче.

# 247
Попаднах на това искане на родители за присъствено обучение.
Ако някой иска може да подпише
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFl1agSQY8ZBai9M5ueHUw … bkUxF5bw/viewform

# 248
Няма да го подпиша, въпреки че през миналата година се включвах и съдействах с каквото мога за осигуряване на присъствено обучение. Тук обаче виждам само едно "искаме присъствено обучение", без никакви предложения и изисквания за осигуряване на базата, за да е възможно такова. И аз искам присъствено обучение, но заедно с това искам държавата да закупи тестове и да се тестват регулярно децата. Искам пречистватели за въздух, за да не стоят при минусови температури на отворени прозорци. Искам да могат да отсъстват без бележка от лекар при някакво неразположение. Искам учителите да се ваксинират и да следят за правилно поставени маски, а не самите те да им казват да ги махат. Искам присъствено обучение и да се направи всичко възможно то да е безопасно, ама май много искам. Честно казано изобщо не ми пука за другите, аз моите деца съм ги ваксинирала. Обаче докато ситуацията в държавата е такава, всички ще сме в кюпа и ще страдаме. На голяма част от хората им е все тая, на управляващите пък образованието им е някъде в дъното на приоритетите.

# 249
  • Пловдив
Няма как да подпиша тази простотия. Те нито имат план, нито стратегия. После болното дете заразява цялото семейство с всички последици от това. Те не могат да осигурят класни стаи за всички класове- най- елементарната мярка, за да не смесват потоци.Като гледам цифрите, вероятно и тази година моето дете няма да е на училище, нищо че е ваксинирано. Подозирам, че едва ли има повече от 30 имунизирани деца в училището. И изобщо не ми пука дали е в 7 , 8 или 10 клас. Видях миналата година какво беше в часовете- дори учители бяха без маски. Не мисля, че сега ще е по различно. Ако не розрешат ОРЕС ще я запиша частна ученичка в което и да е училище.

# 250
Аз също не смятам да я подписвам. Нашето училище предостави добро ДО. Споделих петицията, защото смятам, че всеки трябва да е информиран максимално, независимо от моята позиция по въпроса.

# 251
Няма да го подпиша, въпреки че през миналата година се включвах и съдействах с каквото мога за осигуряване на присъствено обучение. Тук обаче виждам само едно "искаме присъствено обучение", без никакви предложения и изисквания за осигуряване на базата, за да е възможно такова. И аз искам присъствено обучение, но заедно с това искам държавата да закупи тестове и да се тестват регулярно децата. Искам пречистватели за въздух, за да не стоят при минусови температури на отворени прозорци. Искам да могат да отсъстват без бележка от лекар при някакво неразположение. Искам учителите да се ваксинират и да следят за правилно поставени маски, а не самите те да им казват да ги махат. Искам присъствено обучение и да се направи всичко възможно то да е безопасно, ама май много искам. Честно казано изобщо не ми пука за другите, аз моите деца съм ги ваксинирала. Обаче докато ситуацията в държавата е такава, всички ще сме в кюпа и ще страдаме. На голяма част от хората им е все тая, на управляващите пък образованието им е някъде в дъното на приоритетите.
В една петиция не може да се искат толкова неща, трябва да е конкретна, за да й се обърне изобщо някакво внимание. Исканията са резонни, разбира се, но е ясно на всички, че изпълнението им би значело огромни промени в системата, което за мен е трудно постижимо в обозримото бъдеще.

# 252
Въпреки че миналата година из други теми бях обвинявана за привърженичка на ДО, аз реално винаги съм искала ПО, но с някакви мерки - тестване, карантиниране, някаква мисъл - това, което пише ston. За съжаление в БГ няма нито желание, нито дори някаква мисъл, това да се случи, нито пък някой контролира какво се спазва. Аз се примирих - ДО или ПО - все ще избутам моето конкретно дете някак.
Разделението на ваксинирани/неваксинирани, за ДО/за ПО, за мерки/против мерки, има/няма вирус, вече ме докарва до лудост. Разделението в БГ е на всякакви нива и теми. Леко ми е отчаяно.

# 253
  • София
Почувствах се като в някакво дежавю прочитайки петицията. Миналата година по това време циркулираха 20-на петиции свързани с  covid19 и стартиране на учебната година. Отнасяха се до носенето на маски, взимането на проби от носа, ползването на дезинфектанти на спиртна основа, ползването на УВ лампи и разбира се ДО срещу ПО. Тази година, стартираме само с петициите пледиращи ПО или ДО. Но пък до първия учебен ден има още време - следя.

# 254
  • в очите на дъщеря ми
Ще бъда откровенна.....нищо не разбрах от петицията.....искам го сега, искам го веднага......какво защо и как, особено "как" е в зоната на здрача! Нали знаете, че не съм противник на ДО, особено в развиващата се действителност....смятам, че на първо място ми е здравето! И аз като Пипи, ще го избутам някак си ...

Общи условия

Активация на акаунт