Седмокласници 2021/2022

• 30 389
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
А със какви тестове се тестват сами? Извинете ме, просто съм любопитна.

# 316
  • Пловдив
На мен пък ми изниква друг въпрос. Защо учителят да е длъжен да пази 150 деца на които преподава, а тези 150 да не са длъжни да то пазят?
Процесът е взаимен. Големите ученици пият, пушат, друсат се, татуират се, слагат филъри и гърди преди 18 , но ваксинините са по- страшни. И що? Щото марихуаната е био? Да, ама не е само тя.
Чета днес у фейса” Искаме присъствено обучение, ама без мерки” . После същите ще пищят , че умират хора на стълбите на болниците.

# 317
  • Deutschland/HE
Тестовете до края на миналата година бяха на Роше, сега не знам какви са. В класа на сина ми имаше момиче с положителен бърз тест, но ПСР не потвърди и детето се върна в училище. Теставаха се така от средата на май до 16ти юли, когато излязохме във ваканция. Не са ни информирали за откити положителни в другите класове. Децата, които са напълно ваксинирани (14дни след втората доза) не се тестват, но всички са с маски - деца и учители.
Целта е присъствено обучение за децата, като се пази и тяхното здраве.

# 318
  • София
Учителят не пази 150 деца като се ваксинира, той пази себе си от възможна зараза от някое от тези 150 деца, което си е напълно реална опасност.
Ваксинирам се,  за да предпазя себе си,  а не да предпазя другите.
Ваксинирам се с грипна ваксина,  за да предпазя себе си от възможна зараза с грип. Той се "изменя " всяка година и хората,  които са рискова група се ваксинират ежегодно.
Разбира се,  колкото повече хора се ваксинират,  толкова по-бързо ще намалее броят на заразените.
Но не смятам, че е редно да ваксинирам детето си на 12 г., та дори и до 16г., с ваксина създадена преди 1 година и без проучване на възможни последици за подрастващите. А в същото време да не се ваксинира възрастен, в рискова група от възможно заразяване, без придружаващи заболявания.
Не може да изискваш 
 околните да се ваксинират, за да те предпазват , а ти да не се ваксинираш.

# 319
  • София
Немският модел, описан от Колибри, ми е разумен и го одобрявам. Училището да върви присъствено, но да се контролират нещата в движение. Да има и опция, който се притеснява и си има съображения, детето му да се включва от вкъщи (ще е по трудно за учителите, но трябва да има за всички варианти). Но едва ли ще се съгласят 90 % от родителите на тестове. Та това е много висок процент, повече от квалифицирано мнозинство, къде ти такова единодушие у нас?!
Ей го дойде си септември, есента е на прага, 7 класната тема и сага ни зоват: Flowers Maple LeafBellFlowers Four Leaf CloverFlowers Grapes Flowers Fallen Leaf

# 320
Честит първи учебен ден за седми път,
нали съм с къса памет, затова няма да е по имена за да не объркам.
Пожелавам ви успешен старт, скоро и останалите ще ви настигнем.
Довечера или когато имате възможност може ако искате да ни кажете как е минало при вас.

# 321
  • Пловдив
Хана и Монд, успешна да е за децата новата година. Дано бързо отмине вълната и да е по- спокойно.
Девойката от днес започва уроците по бел. Математиката ще я включим ноември може би, но за геометрията със сигурност. Спирам уроците по испански, по англ.остава едит път седмично онлайн. Това е планът за сега.
Вчера ми се обади класната за да каже, че е качила документите за ОРЕС в Школо. Потвърди, че мерките са само на хартия и само предложения, и каза, че все още не са сигурни какво и как ще се случва. Потвърди, че няма да имаме класна стая, което е в тотално противоречие на мерките. Не смятам, че е нормално в настоящата ситуация два класа да обикалят постоянно.
Обмислям вариант да започне дистанционно за 30 дни, пък после ще го реша в движение. Не ми харесва нерешителността на управляващите. Ниската здравна култура на населението ни е потресаваща. Трябва някой ден да ви снимам съобщенията от месинджър. Хора с две висши образования ми дават съвети  как да изтегля намагнетизираните протеини от ваксината от ръката на детето. Други ме обявиха за престъпник и щели да сезират социалните. Пращаха ме при баячки, за да намалят вредността от ваксината. Абе страшно беше. Щеше да е смешно, ако не беше трагично.

# 322
Рени, наистина нивото е потресаващо като чета какво се пише в социалните мрежи. На мен лично никой около мен не ми е давал съвети и не си е позволявал коментари относно ваксинацията на децата. Сред приятелите ми има и ваксинирани и колебаещи, и противници, но никой не е коментирал решението ми.

# 323
Честит първи учебен ден на започващите днес! Да е успешна новата учебна година.
Положението е отчайващо и изход не виждам в нашата държава. От работата ни започват леко да натискат за ваксини и колегите конспиратори са в ступор какво да правят. Не мисля, че принудата е начина, съвсем ще ги откажат.
Аз още не съм ваксинирала детето. Планувам го като се приберем от морето, дано не го лепне преди това.
Иначе е на финала на "Бай Ганьо" и отчитаме прочетена цялата задължителна литература.

# 324
  • Пловдив
Рени, наистина нивото е потресаващо като чета какво се пише в социалните мрежи. На мен лично никой около мен не ми е давал съвети и не си е позволявал коментари относно ваксинацията на децата. Сред приятелите ми има и ваксинирани и колебаещи, и противници, но никой не е коментирал решението ми.
Както обичам да казвам-на толерантност трябва да се научим от пушачите.Нито един пушач не е накарал непушач насила да запали цигара.Всички непушачи обаче мрънкат на пушачите. Същото е с веганите,например. Това в кръга на шегата.
Аз лично нямам против избора на антиваксърите. Всеки избор обаче трябва да е разумен и информиран,а в повечето случаи те не могат да дадат доводи. И въпреки всичко уважавам техният избор,но те не уважават моя.Не искам да налагат мнението си и да отричат науката. Искам да спазват мерки,а не да ми обясняват" искам присъствено обучение,ама без мерки ,без маски,без тестове,щото вирус няма,ваксините са разработени за няколко месеца,пръскат ни със самолети" и други глупости. Явно познатите ми са загрижени за детето ми.

# 325
Гол факт, без интерпретация. От 15 хоспитализирани в ковидното в края на миналата седмица 2 са ваксинирани с 2 дози, що годе в първите 6 мес от ваксината. Находка в снимките на белия дроб, промени в АКР. Не са безсимптомни, не са амбулаторни.
Детето няма да ваксинирам. Мъжете са ваксинирани късна пролет с пфайзер, аз се набодох с еднодозовата в средата на август.
Към момента не обмислям подаване на заявление за ДО, просто защото мисля, че всички ще тръгнат така. Има още 2 седмици, в които бройката да расте. Тенденцията е ясна. На детето му се ходи на училище присъствено и няма да ме понесе, ако подам за ДО. Пък и пущенски седми клас! Но поне всички ще сме в едно и също положение- дали присъствено, дали дистанционно - пълна равнопоставеност на условията.

# 326
  • София
Рени, много си права. Тотална нетолерантност се шири. И едни доводи - направо си мисля, че се опитват да ме убият от смях. Едни се ваксинират, за да спасят света, а не себе си. Други се притесняват от чипиране, Сорос и Гейтс. И най-лошото е, че стават агресивни ако не споделиш тяхното мнение.
Имам чувството, че вече “здравейте” се заменя с “аз съм ваксиниран”, а всяка тема отива във “вирус няма”. Налагат се мерки, за които никой не следи. Или тези, които трябва да следят, бият някъде някого, а в метрото 10% са без маска, а други 30% с лигавник. А за курортите не искам да отварям и дума.
И после искаме присъствено обучение. Ама за да е в синхрон - без мерки.

# 327
  • София, в момента в любимото ми село Железница
От МОН обявиха официално датите за матурите
https://www.mon.bg/bg/news/4336

И графика на ваканциите
https://www.mon.bg/bg/61

Аз смятам утре да се ваксинирам с еднодозовата. Исках след морето, но имах здравословни проблеми и изчаках. Голямата преболедува Ковид през ноември и все още има големи количества антитела. Тя иска да се ваксинира, но ще изчакаме - втори месец боледува - гърло, кашлица, хрема, ангина и отново в същия ред. Трябва да минем през имунолог да видим какво става, че направо ми писна. Набора за сега не мисля да го имунизирам. С него се дебнем да поставим задължителните. ММ е голям антиваксър и ми е сърдит, че смятам да го направя. Въобще не съм му казала, че ще е утре.

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 15:03 от ninanb

# 328
За съжаление за мислещите хора става все по-трудно да отсъдят за себе си кое е правилно и кое не в тази пандемична ситуация. Такова е поне моето усещане. В този смисъл наистина би било по-добре всеки да бъде оставен да направи личния си избор, независимо дали той се основава на научни аргументи, чиста логика или дори интуиция.

# 329
  • София
В този смисъл наистина би било по-добре всеки да бъде оставен да направи личния си избор, независимо дали той се основава на научни аргументи, чиста логика или дори интуиция.
Подкрепям и предлагам да се концентрираме на по-важни теми като например линка, който ninanb е пуснала. Малко по-рано са тези дати от тазгодишните, струва ми се, но не с много. Вече ми е ...хм...напрегнато, да кажем 😃
Открихме в youtube аудио на книгите за седми клас. Май има надежда за зарязания "До Чикаго и назад' 😁

Общи условия

Активация на акаунт