Седмокласници 2021/2022

• 30 345
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Аз да ви покажа малък цитат от писмото на класния

"За Родителската среща - мястото ни за срещата е на пейките зад фискултурният салон на 15 септември - 18:10 ч"

Вярно, че е учител по ИТ, а не по БЕЛ, но все пак е учител. И не му е за първи път да пише с грешки. Всеки може да допусне някоя  грешка понякога от бързане, ама той пише в Школо, да му се не види, родители ще го четат, Ами провери си какво си написал, да не се излагаш. От всичко най-много мразя неграмотно писане.

# 526
  • София
Ston, този със сигурност няма да издържи НВО-то. 😂 Изискванията към децата са по-големи от тези към учителите, за съжаление. И аз не понасям неграмотно писане. Един от треньорите в отбора на дъщеря ми пише всеки ден във вайбър - групата: “Здравей те!” А гони 50-така, и е с претенции иначе. Направо ми идва да го разкатая, ама ми дожалява за него…Става за смях и пред деца и пред родители.

# 527
  • София
Ston, много романтично 😁, направо ви видях накацали на пейките с китари в ръка 🤣.
Няма много за докладване, при нас всичко е различно предвид новото училище. Днес имахме родителска (и ние на пейките на двора), получихме си учебниците, на 15-ти ще се разходи набора само да се запознае с децата. Вече заваляха в Школо насрочени контролни за входящи нива 😯...

# 528
Еееххх, каква романтика, вземете си и почерпка, за почерка - трепач, ама и часът на срещата - изтрепа рибата, все едно междуградски / селски рейс ще гоните, Ариана добре го е написала за китарата, все едно тайна любовна среща - зад физкултурния салон Joy.

Светлица, ми то приготви ли големия чувал, какви са тези бройки, кво е туй чудо, по два броя за героя по всичко. Честно казано май ще трябва да плащат на децата за тежък физически труд и прегледи при лекари специалисти,
децата не гърбави, ами и по земята да се влачат пак няма да имат милост някои.
Аз се ядосах на нашата програма че няма нито един ден с блок часове, така са ги пръснали, без никаква логика, за капак само в Понеделник ще имат 6 часа, останалите им са по 7.
То ако ще е така по - добре да са на ДО, поне няма да ги мислим как ще се дотътрят до училището и дали няма да лепнат нещо точно на този етап, цялата система е о... ана.

От вчера си мисля как е положението при ra2, ние се терзаем за едно а тя как ли е, дали има подобрение на ситуацията, някаква промяна към добро. Липсва си ни в групата.

# 529
  • София
Ариана, тръпки ме побиха, само като прочетох за съобщенията в Школо.
Ама децата още не са започнали училище и вече входящи ще правят!?
Дано не се забързат и при нас. От миналата година помня, че гледаха да направят входящите и първи изпитвания докато са присъствено.
Ние още не сме преговаряли.
Днес получихме програмата за 1 срок и учителите за годината - Алелуя! За уч. тетрадки всеки учител в часа ще казва.
На 15. ги викат от 9ч. Тържествено откриване на уч. година на двора само за 1-ви, 8 и 12 клас. Училището е голямо - към 1500 деца, така че е нормално да има такава организация.
И тази година има инициатива "дари за добро, вместо цвете". Вече 3-та година го правят, като се събират средства за нуждаещи се от лечение ученици. Тук вече младежът се бърка от неговите пари, под зоркия ми поглед, за да се почувства съпричастен.
radost17 много неприятна ситуация при Вас. Хем класен, хем и учител по БЕЛ. Не можаха ли да изчакат 1 година!? Ейййй... понякога решенията се вземат не в полза на децата.

# 530
  • София
Рс на малките мина. Но въпреки това, няма инфо за учебните тетради на брат й. Поне неговата класна изглежда симпатична. Каката я знае - замествала им е по чп - и я харесва. А дано, че си напатих с неговата предна класна.

За утре ще е лудница. Тримата ги викат по различно време. Аз пък реших, че така или иначе ще съм в отпуск,  да ги заведа на очен лекар. Но ще ми е зор с времето и татето също ще помага.

И вече съм на нокти - всички са първа смяна. Големите са от 7.30, малката е от 8.20. Докато оттренираме сутрешната подготовка, ще ми падне боята за коса.

# 531
При нас род.среща ще бъде онлайн(17.09.21г),а на 15-ти ,г-жата ще ги очаква в класната стая,за да им раздаде учебниците и програмата.Тръпна в очакване:frowning1:

# 532
Привет!
Виждам, че темата е все по-активна.
На 15-ти при нас ще имат само Час на класа и ще им раздадат учебниците.
Родителската среща е на 16-ти.
Започваме втора смяна.

Мойта най-сетне си приготви задачите по математика, които им бяха дали за домашно за ваканцията. Почти в последния момент, ама иначе все ми казва "Спокойно, има време". А на мен никак не ми е спокойно. Дано да успея да запазя тревогите само за себе си и да не й ги прехвърлям на нея!

# 533
История, биология и химия ще са в по два часа в един ден. Само географията е в два различни дни. Физиката ще е само един час този срок. Добре че нито един от тези блокове не е в понеделник иначе с тези избори и почивни понеделници покрай тях, се губят страшно много часове. Най-тежка ми се вижда програмата за сряда - 7 часа, от които два химия, един физика, английски и не помня какви бяха другите.

# 534
  • София
История, биология и химия ще са в по два часа в един ден.
ston, как така са набутали такива тежки предмети в един ден?!?
Поне за мен изглежда така, де.
А ако на моята й тупнат два часа история, сигурно ще реве със сълзи всяка седмица в този ден.

# 535
Ves, и миналата година бяха така на блокове. В един ден два часа география, в друг два часа история, в трети два часа ЧП. БЕЛ и математика също са така, когато имат и ИУЧ. Свикнал е. Не знам кой вариант е по-добър. Ако имаше как, моят би бил съгласен да няма музика, рисуване, ТП и да свършва по-рано всеки ден.

# 536
С тези програми, за някои от вас и смени, човек да се смее ли, да плаче ли, или направо харакири да си направи, дано имаме сили да изтърпим и тази година, ако оцелеем ще сме добре чак до следващия септември.

Снощи забравих да питам Ханна, при тях нещата оправиха ли се, всички добре ли са. То време не остава човек да си погледне здравето.

Снощи преброих нашата тричленна фамилия, то едни тъпи въпроси чак да ти призлее, поне я свърших и тази работа, сега остава да дам номерчето на преброителя когато му дойде времето.

# 537
Хм, може би не е лоша идея това с блок-часовете - поне ще имат да учат по по-малко предмети за ден.
Иначе е една каша...
Но пък ще има много време за изпитване - два учебни часа...

Нашите учители вече ни присъединиха в Тиймса за ДО евентуално.

# 538
Аз харесвам програмите с блокове, но за съжаление при нас не правят така програмата. Като ги разхвърлят разказвателните по единични часове всеки ден - първо раницата е 100кг и второ всеки ден имаш да учиш по поне 2 разказвателни+математика+БЕЛ+нещо друго от развлекателните (които при нас са по-голям зор от разказвателните). Имаме нов директор на училището - надявам се на някакви промени към по-добро.

# 539
  • Пловдив
Тони, при нас всичко е наред. Някой друг в темата имаше здравословни проблеми. Аз не смея да се похваля, но от март миналата година, когато започна всичко, никой от семейството не се е разболявал от нищо. Нито хрема, нито гърло, нищо, което да ме притесни. Някак сме се опазили и аз не знам как.

Пожелавам на всички здрава и спокойна учебна година! ❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт