Седмокласници 2021/2022

• 30 314
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • Сф
Моята ме подготви, че ще е с ниски оценки на входните нива- да си знам , да не се ядосвам. Също ми каза да забравя мн.число на " учиМ", " "проверяваМЕ", " питаМЕ за домашно "  Също замълчах. Имам, засега, позволение САМО за историята, където е гола вОда. Набързо прегледах учебниците по география и история и я  успокоих,че е само за България и няма да и е трудно. Да видим.
Вече са изнервили математичката. Преговаряли нещо, тя почнала да пита, да чука с маркера по дъската , тишина, 17 деца! " Тука ли сте?"- попитала тя , и дружно се чуло -"Неее'.
Поне съм освободена от учене ..да се оправя!
П.п. Започнахме с ударно домашно по английски, дълго.Нищо не знам и не видях. Информира ме, че е написано. Но как..

# 631
  • Пловдив
Еха, голяма активност в темата Simple Smile
Нашите вчера в 7:30 първи час стартирали с петминутка по БЕЛ, с оценка. Ядосваше се щерката, че не си преговорила и се издънила. Вчера била писала два часа домашно по математика, във вторник ще е входното. Та така, започва се...
Да са здрави само, другото ще се нареди!

# 632
Здравейте и от мен Simple Smile И на нас ни съобщиха ,че входните нива започват още от другата седмица .Моя синковец ми съобщи ,че най-много се притеснявал от това по-музика Sweat Smile  .Спорна и успешна година на всички !Ще си помогаме с каквото можем и ще я избутаме и тази година ,дай боже успешно!

# 633
Здравейте, включвам се за втори път в живота си в седмокласна тема Blush. Дано всички деца са спокойни и се представят в най-добра светлина през цялата година и на изпитите.
Моята дъщеря не е по математиката определено, затова съм я записала на индивидуални уроци, а по български в училище доста наблягат, така че не мисля, че ще има нужда.
Проблемът й е, че много се паникьосва и блокира, не е и ходила на състезания по математика. Прочетох полезно мнение на първа страница и определено ще я запиша тази година на коледното, за да види как е.
С първата ми дъщеря бях ужасно стресирана целия 7 клас, побърквах и нея. Накрая всичко мина много добре, но тоя път мисля да си спестя нервите Grinning. Дано успея.

# 634
До края на активната ми "кариера" като жена, до менопаузата, все съм била с болки, кога повече, кога по-малко. Почнаха по-сериозно в студентски години, за гимназията нямам спомен да е било толкова зле.
Давам спазмалгон или аналгин със спазмолитик, има полза докато трае ефектът, после пак отначало след 4-6 часа.

# 635
  • София
ra2, знам, че някои са със силни болки. Но при нашите деца сякаш не са се урегилирали нещата още. Знам ли. Може пък наистина да я боли много. Ще й кажа да изпие един Бусколизин.

За днес имат домашно по математика 10 задачи.
Вие почнахте ли вече с домашните?!
При нас за сефте се появи цикъл през февруари на навършени 13г., дойде 4 пъти без болки и вече 4 месеца няма абсолютно нищо. Поне си изкара още едно безгрижно лято на морето, но не знам кога да започна да се притеснявам….
Иначе изобщо не се е стреснала от училището и предстоящите подготовки, за разлика от мен. Кара го лежерно, мисли за дрехи, за нови прически, за нови дупки на ушите (тук съм безкомпромисна), за тренировките…
Утре е първият курс по БЕЛ, започващ с контролна работа. Ще видим дали няма да я свали рязко на земята. Задачите уж си ги спомняла. За домашно нашата г-жа е подходила пестеливичко - 4 задачи.
Успех и спокойствие на всички!
Pa, за теб и семейството ти здраве, сили и вяра, че лошото ще остане зад гърба ви!

# 636
  • София
Вече са изнервили математичката. Преговаряли нещо, тя почнала да пита, да чука с маркера по дъската , тишина, 17 деца! " Тука ли сте?"- попитала тя , и дружно се чуло -"Неее'.
На това се изсмях на глас!
Оххх, милите дечица, хич не им се учи.
Моят хубавец, не стига че е нисък, а и се скътава на последния чин. Нищо не е писал вчера, освен по математика и руски. По математика е класната, а тя е страшен "цербер", според децата. Аз я харесвам, защото ги стяга и не им дава да губят време в празни приказки. Те разбира се, не я харесват, но в час всичко мълчи и не смее да гъкне.
За входни нива още не съм разбрала, но това не означава, че не съм им казали .... ще разбера след свършен факт, може би.
И мен ме предупредиха преди началото на учебната година, да не си "вра носа" в ученето и да не го проверявам, сякаш е 4 клас. Еми, не мога! По-силно е от мен!:)

# 637
При щерчето засега е добре с мц, рядко се е оплаквала от някакви болчици, но за сметка на това е много чепата, вечно намусена, нищо не и се прави и като при мен все и се спи.
Та какво казваш ra2, с аларми и проверки няма прегаряне на манджорните, тъй - тъй, то иначе не става, то като имаме обоняние сме си същата работа, само дето тогава забравяме че ме сложили нещо да се готви.
Много рано с тез пет минутки, а явно някои от вас ще ни изпреварят с входните, днес имат АЕ, чакам да се видим и да преразкаже как е било, дали е правила проверка на лятното задание, по мат. не ги е проверявала, та като споменах мат. нашата домашна незнам колко е била, знам само от нея че била много малко, а при някои от вас доста, а и не само по мат. ами и по АЕ.
Вчера едно от лигавите деца в класа се оплакало на класната от тази по АЕ че постоянно повтаряла едни и същи думи за поздрав, да благославяла и за капак изтърсило че била много набожна, искало от класната да и каже да престане че много почнало да го дразни това и затова се държал зле в нейния час, луда работа.
Хайде момичета, да вършва днешния ден, утре децата ще си отдъхнат, в неделя ще се приготвят и се започва голямото чакане на резултатите.

Пожелавам на всички именници - много здраве, късмет, любов в очите и сърцето, усмивки на устата, грейнало лице от радост и щастие. А на всички в С - я честит празник на града.

# 638
  • Mars Hotel
То че на децата не им се учи е ясно, ама и от училището хич не са в час. Не стига, че в Школо 22.09. си стои като учебен ден, ами и входното по ИТ са насрочили за тогава. Smile

# 639
При нас учебната година започна ... ударно. На 14.09 ходиха да си вземат учебниците. На 15.09 две деца от класа си останали в къщи с Т и повръщане. Вчера болните вече бяха общо 6. Класната на родителската (беше онлайн) каза, че и тя вече е със същите симптоми. С нетърпение очаквам да видя днес какво е положението. Та толкоз за мерките. Надявам се да е обикновен стомашен вирус.

Иначе са започнали преговори по всичко и другата седмица ударно входни нива. 22.09 и при нас стои като учебен. Абе... Наздраве!

# 640
Значи има и такива на които им се учи, че даже и тестове ще правят, само се чудя доколко ще е ефективно и какви знание ще натрупат и покажат, Joy

# 641
  • Сф
Ауу, как ми се сопнаха от канцеларията на училището, че дневника не бил готов и затова не мога да направя нищо  с школо. Ай ти е училището и класната ,хаха , В понеделник, родителска  от 18 часа, на сайта Simple Smile  Кой ще иде като сме на брекети ...

# 642
  • в очите на дъщеря ми
Днес, девойката се прибра след първия час, лошо и било гадело и се я болял корема, кашля и има лека хрема......купила съм домашен тест и събирам смелост да го направя.....честно не знам, какво да правя, ако започнем от сега.......доколкото разбирам в всяко училище маските са просто, за отбиване на номера. Ще се самоцитирам,  Нали знаете, че ситуацията с децата ни е пряко последствие от безотговорността ни като родители, от неспазването на мерките от убеждението "те ще ми кажат на мене" и от факта, че средният % на ваксининираните в ЕС е над 50 % , у нас ще ни чипират......та така....
Utro ако всички влагахме разум и дисциплина в постъпките и дийствията си нещата щяха да изглеждат много по-различно. Аз си мисля,че първият ми "въпрос" ще е към господина по физическо, млад, атрактивен, който се подиграва и иронизира учениците......мдамм очевидно не осъзнава, че е учител, а не е в кафето....
Прекрасната я боли корем в цикъл, не мога да преценя колко, защото тя има нисък праг на болка, но като се сетя мен как ме е боляло, бррррр.... склонна съм на компромис в това отношение.

# 643
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Значи вчера мина нашата онлайн РС.
Всеки учител без художника мина. Казаха си кой какви помагала, сборници и тетрадки иска. Щели да ги стягат тази година - били големи и отговорни. Да не си мислим, че има само БЕЛ и МАТ тази година. Горе долу всички си казаха кога ще са входните нива и толкова. Повече ще се говори на следващи РС. Любимия ми учител е по физическо. Млад, отговорен и много изискващ. Счупи ги от упражнения по време на ДО. Тази година смята да ги прави гимнастици. Задължително е всеки път да носят и въже за скачане. При 3 липси двойка. Laughing Сега трябва да търся по негови думи най-обикновено въже за скачане. Идеи?
Седят си с маски по време на час и повечето учители също.

# 644
Сега трябва да търся по негови думи най-обикновено въже за скачане. Идеи?

Купи от спортен магазин, защото най-обикновените текстилни въжета не стават за нищо. Хубавите въжета са с каучуково покритие и тежат, за да се замятат добре.
Аз съм купувала он-лайн от спортен сайт. Не помня вече кой.

Общи условия

Активация на акаунт