Милано и Северна Италия - тема 13

• 36 467
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Всъщност затова ме интересува кое езеро и кои градчета най-много си заслужават и същевременно имат уреден транспорт, за да избера къде да се настаним. Продължавам да приемам мнения и съвети 😊
Когато ние си избирахме езеро и градче за 2-дневен престой през Юни много държах да е настрани от популярните места И туристите - да, дори заради текущата епидемия държах да сме по-настрани. Избрахме Изео на Изео и бяхме много доволни от избора си. Но пък ние винаги наемаме кола, та аз съм най-неориентирания човек, когато стане въпрос за градски транспорт.
В началото на темата бях пуснала няколко снимки!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1356211.msg43236872#msg43236872

Бях обещала на Mikkey да потърся още няколко от Верона:

A това е виличката, която бяхме наели в хълмовете над Верона. Нощем беше винаги поне с 5 градуса по-хладно отколкото в града! Имаха и читави климатици, но интернетът беше... как да го кажа мило... абе наложи се мъжете в компанията да му баят и да реконфигурират рутерите Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 17:22 от Agent Provocateur

# 91
  • София
Да попитам за някои подробности относно green pass.
В какъв формат трябва да се показва при нужда? Може ли да е на телефона в pdf формат?
А има ли някакво местно(италианско) приложение за телефон, подобно на тези в Швейцария или в Германия?

# 92
  • In transit
В какъв формат трябва да се показва при нужда? Може ли да е на телефона в pdf формат?
А има ли някакво местно(италианско) приложение за телефон, подобно на тези в Швейцария или в Германия?
Това е официалното приложение, което показват по ТВ: https://play.google.com/store/apps/details?id=it.ministerodellasalute.immuni
Иначе гледам, че това е само за грийнпас: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.italinnovation … p;hl=bg&gl=US

По Canale 5 оня ден гледах, че чужденците си показват хартиените сертификати и сравняваха имената с тези в паспортите (личните карти).

# 93
На нас в ресторант сервитьор ни сканира сертификатите от екранна снимка на телефона и беше ок.

# 94
Грийн пасът може да се провери и на хартиена разпечатка, и на телефон. Обикновено не сравняват с личните документи, но имат това право.

# 95
Всъщност затова ме интересува кое езеро и кои градчета най-много си заслужават и същевременно имат уреден транспорт, за да избера къде да се настаним. Продължавам да приемам мнения и съвети 😊
Когато ние си избирахме езеро и градче за 2-дневен престой през Юни много държах да е настрани от популярните места И туристите - да, дори заради текущата епидемия държах да сме по-настрани. Избрахме Изео на Изео и бяхме много доволни от избора си. Но пък ние винаги наемаме кола, та аз съм най-неориентирания човек, когато стане въпрос за градски транспорт.
В началото на темата бях пуснала няколко снимки!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1356211.msg43236872#msg43236872

Бях обещала на Mikkey да потърся още няколко от Верона:

A това е виличката, която бяхме наели в хълмовете над Верона. Нощем беше винаги поне с 5 градуса по-хладно отколкото в града! Имаха и читави климатици, но интернетът беше... как да го кажа мило... абе наложи се мъжете в компанията да му баят и да реконфигурират рутерите Simple Smile

Може ли подробности от къде наехте кола, колко ви струва и т.н.

# 96
I. PARTIAL EXEMPTION from the requirements of self-isolation and subsequent testing

Provided that they do not show any symptoms compatible with Covid-19, the following travellers are exempt from the requirements under title II, but they are still required to fill out a Passenger Locator Form and to take a pre-departure test taken 48 or 72 hours before entering Italy or present a Covid certificate, depending on their travel history.

Personnel of companies and institutions with registered or secondary offices in Italy for travel abroad for proven work requirements of no more than 120 hours
Officials and other servants, however, they may be called, of the European Union or international organisations, diplomatic agents, administrative and technical staff of diplomatic missions, consular officials and employees, personnel of the Security Information System of the Republic and fire brigade workers, military and police staff in the performance of their duties.
Health personnel entering Italy for the exercise of professional health qualifications, including the temporary exercise referred to in Article 13 of Decree-Law no. 18 of 17 March 2020.
Citizens or residents of Counntries in List A, B, C or D, travelling for proven work reasons for more than 120 hours.
Passengers of “Covid-tested” flights, as defined by the Minister of Health with Order of November 23 2020. For further information on “Covid-tested” flights, kindly contact your airline.
Travellers entering Italy for work reasons regulated by special security protocols, approved by the relevant health authority;
Travellers entering Italy for non-deferrable reasons, authorized by the Italian Ministry of Health, with a certificate of a molecular or antigenic test carried out by means of a swab in the 48 hours before entering Italy, with negative result. Click here for further information.
По моя въпрос- цял следобяд звъня с нашето посолство в Рим, никой не вдигна Angry Прочетете началото и края на текста- ЧАстично изключение на правилата за самоизолация.  Попълних си етапите на пътуване, и да дава Карантина заради Сърбия. Но никъде не виждам да се говори успоредно за ваксинация и карантина, това ме смущава. Аз продължавам да го разбирам, че важи по принцип. Утре продължавам да звъня и ще ви информирам, в случай че и друг се вълнува

# 97
Може ли подробности от къде наехте кола, колко ви струва и т.н.
Взехме я от летището в Милано (MXP) от тази фирма:
https://okrentacar.es/en/nuestras-oficinas-de-alquiler-de-coches … e-milan-malpensa/

https://www.expedia.com/OK-RENT-A-CAR-Car-Rentals-In-Malpensa-In … aVH4aAlTmEALw_wcB

Oт 20 Юни до 6 Юли, Пежо 308 (чисто ново) ни е струвало 505 EURO, но нямам спомен дали ММ не е ползвал някаква корпоративна отстъпка.

# 98
  • София
По моя въпрос- цял следобяд звъня с нашето посолство в Рим, никой не вдигна Angry Прочетете началото и края на текста- ЧАстично изключение на правилата за самоизолация.  Попълних си етапите на пътуване, и да дава Карантина заради Сърбия. Но никъде не виждам да се говори успоредно за ваксинация и карантина, това ме смущава. Аз продължавам да го разбирам, че важи по принцип. Утре продължавам да звъня и ще ви информирам, в случай че и друг се вълнува

Да, смотаното е, че изключението от карантина важи ако си:

- по работа и за не повече от 120 часа
- служители и представители на дипломатически мисии
- граждани на страни от ЕС, но за не повече от 120 часаи пътуващи по работа
- по медицински причини.

Тези изключения от карантината реално са за работещи или някакви спешни причини да посетиш Италия.

Сега, има една врътка, заради която много се смеем с приятелите (Mikkey май даже така го направи ако не се лъжа): можеш да не си под карантина ако минаваш Италия транзит и я напуснеш  в рамките на 36 часа. Обаче никой не е казал колко пъти можеш да я напускаш и да влезеш през 36 часа. Реално е достатъчно да си близо до границата (Франция, Швейцария, Словения, Австрия), да отидеш да се разходиш за два часа в другата страна и можеш после да си броиш още 36 часа.

Скрит текст:
Което за мен е голям пропуск в правилата им, тъй като аз ако мина за 4-5 часа през Сърбия имам по-малък шанс да им пренеса Ковид, отколкото ако прескачам до Мантон, примерно, който вече е в тъмночервената зона на ЕС.

Аз се опитах да се свържа с тяхното външно министерство и с това на здравеопазването - от Външно ме препращат към viaggiaresicuri, от Здравното ме препращат към регионалните здравни служби. И нямам реален отговор.

А обмисляла ли си вариант през Румъния и Унгария?

# 99
Погледнахме го сега, много се удължава пътя и времето.... ОФФ, утре ми е последен ден за безплатна анулация на резервацията  Disappointed Relieved направо не знам как да постъпя. Ще звънна и в застрахователна компания, да питам мога ли нещо да застраховам ?

# 100
  • In transit
az-mama, колко време ще сте в Италия? Сега е август всички са в почивка...ако сте забелязали дори сайта им няма кой да обнови. Последната актуализация беше от юли месец. Самото влизане няма да ви е проблем. Мога да ви кажа поне два пункта, където никой няма да ви провери на влизане. Проблем би било ако някой, някъде ви спре из страната. Дали ще ви проверят и дали пък някой ще се заяде - едва ли.... и аз бях в твоята ситуация и затова както каза и Елза реших, че това лято ще наблегна на Словения. Разбира се, че се разходих до Италия,  но бяхме транзит защото влизахме в тези 120 часа и не сме спали там.
Предвид ковид ситуацията за мен беше важно, че изобщо успяхме да си направим екскурзията, макар и не точно както я мислех в началото. Така, че се бях примирала с "каквото има" общо взето. Имаше достатъчно места в Хърватия и Словения, които не бях обикаляла преди. Опитвам се да те успокоя, защото знам какво ти е. Точно преди месец бях в твоето положение. Не се отказвай от почивката дори да се наложи да смениш локация примерно.

Елза, ти какво реши, кога ще ходиш?

# 101
  • София

Елза, ти какво реши, кога ще ходиш?

Началото на септември. В жегите не ми се пътуваше, а и доста добре употребявам нашите празници тогава за по-малко отпуска. Simple Smile До последно ще чакам да си пуснат новите декрети, че сегашните са им до края на август (надявам се най-много освен ваксина да искат и отрицателен ПСР, но пак да може да се влиза свободно). Иначе и хотели съм запазила вече, но всички с анулиране. Намислила съм да мина през Унгария, тъкмо ще разгледам и езерото Балатон. Ще остана и седмица във Франция, ако и там не сменят нещо и ако трябва ще прескачам до Италия (въпреки че съм запазила и няколко дена в Бибионе със страхотна оферта и мнооогооо ми се иска да не ми се провали).

az-mama2, можеш да пробваш в плф-а да не попълваш Сърбия, надали проверяват толкова стриктно. Другото е да пишеш мейл до посолството на Италия за потвърждение на това, което са ти казали по телефона и да ти върнат писмено отговора, прати го на английски ако трябва, за да имаш доказателство, че не е като да не си питала. Simple Smile

Вие къде ще ходите? 36 часа не толкова малко ако искате да сте в района на Верона, например. Аз го бях смятала, че ако в 8 сутринта се влезе в Италия, пътя до там е около 2-3 часа, една нощувка, и на другия ден до около 5 следобяд време за разглеждане и до 20ч. пак се минава границата в Словения.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 21:47 от ElzaFB

# 102
Имаме 7 нощувки в Италия, но преди това 3 нощувки в Словения, на Блед. И ще трябва да влезем в Италия от Словения, където нали няма граница. Всъщност този ПЛФ кой и къде ще го иска да го показваме? Ако пробвам да не пиша Сърбия....До посолството писах вече, утре ще продължа да звъня по телефони..... Елза, на Балатон е прекрасно, изобщо много обичам по езера да ходя Heart Exl

# 103
  • In transit
аз-мама,
Скрит текст:
На мен на Блед ми хареса само езерото. Не знаех, че има курортно градче до езерото, преди да стигнем, но усещането ми беше, все едно, че съм на Златните. Хотели от 70-те, пренаселено с германци и австрийци. Трафикът беше доста натоварен. Не съм впечатлена.  Иначе и аз мислех да ти предложа да не пишеш Сърбия.

# 104
  • София
Имаме 7 нощувки в Италия, но преди това 3 нощувки в Словения, на Блед. И ще трябва да влезем в Италия от Словения, където нали няма граница. Всъщност този ПЛФ кой и къде ще го иска да го показваме? Ако пробвам да не пиша Сърбия....До посолството писах вече, утре ще продължа да звъня по телефони..... Елза, на Балатон е прекрасно, изобщо много обичам по езера да ходя Heart Exl

То граница няма, ама току виж сложат пак проверки както беше писала Мikkey. Вие щом ще стоите и в Словения, направо орежи PLF-а и пиши само България и Словения и не го мисли. Честно казано не знам къде биха искали PLF-а.
Скрит текст:
Уж се води, че е за по-лесна локализация на хората ако се установи, че са имали контакт с болен или ако те се разболеят, да се свържат с близки. Обаче то не виждам как ще стане, при положение, че лице за контакт не е задължително, не е задължително да пишете номер на Л.К., номер на кола също. А и се пише само адресът на първия хотел. Така че наистина не виждам при една проверка само на PLF как ще се разбере къде сте минавали.

Общи условия

Активация на акаунт