Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи

• 41 379
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро, аз съм с МЦ, но практикувам и в тези дни, забелязала съм, че когато правя йога болките ми са много по- малко.
Елена от Чилелавида има няколко клипчета специално за “онези дни”, но реално единственото противопоказано са обърнати пози, и силно свиване на бандхите. Може всяка практика. Но в ден 1 аз правя или нарочна женска или хип опънър клас.
Ето едно видео:
https://youtu.be/iTkvYVmJoPg

Хоп, пиши в Алито - полотенце для йога.

Избери безплатна доставка и продавач с висок рейтинг.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 13:28 от JACKLIN*

# 121
Тъкмо намерих кърпите на Жаки, но не знам дали ще ми позволи да пусна линка...
Проба:
https://m.aliexpress.com/item/32829545247.html?trace=wwwdetail2m … 79189.32829545247.

# 122
Тези кърпи са хубави, благодаря ти.
Споделям и аз едно четиво, за моята любима Ащанга https://www.amazon.com/Ashtanga-Yoga-Practice-David-Swenson/dp/1891252089, книгата я има онлайн и в пдф. Много хубаво са обяснени асаните.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 11:23 от Жоржи

# 123
С йога сега започвам, но е драма с кучето, което активно иска да участва.🤣

Абсурд е и при мен. Докато съм изправена, само ме гледа с недоверие, но легна ли на земята, идва да ме спасява.

Тъкмо дребната порасна малко и вече разбира, че не трябва да е в краката ми или на главата ми, когато спортувам и сега този се зае със задачата да пречи.

# 124
  • Mostly in my mind
Хлапето като беше по-малко много обичаше да ляга под мен, докато бях в "куче с главата надолу". Heart Eyes

# 125
От тези кърпи преди няколко години взех от Кауфланд, от шатра, бяха намалени от 32 на около 10 лв. Тогава купих на всички от курса.
Но не я ползвам. Тя е за седяща йога, при Поздрава, например, ти се замотва в краката. Вземам си я, само ако ще ходя в зала и я разстилам, след като преминат правостоящите асани. Същата работа ще ти свършат от Декатлон или Пепко микрофибърните кърпи за плаж.
Противоплъзгащи чорапки имам, тях също не ползвам – чорапчето не се плъзга, но кракът ми вътре в него - да. И като се повие около ходилото, та засуче, не ти е работа. Така че не ги бленувай чак толкова.

# 126
Моята не се плъзга, ползвам я и при Ащанга, нямам проблеми.
С чорапи не мога, винаги боса съм и зима и лете:)

Вита пожела:) 🌸❤🙏

8 те основни дихателни практики в йога слагам в линк по- долу. Дишането е стълбът на практиката ви, чрез него можете да си помогнете в концентрация, в изчистване, чрез дишане контролираме енергията си, а енергията е Прана, нашта вътрешна сила, връзката между дух и тяло.
Не е лесно да се овладеят техниките иска се постоянство и опити, препоръчвам да се започне с коремно дишане в легнала позиция, както е описано по- долу. След това вижте уджиай дишането, което се ползва почти през цялата практика. Аз съм се обучавала и на кабалапхати( изчиства предните дялове на мозъка, вкарва енергия, помага в концентрация, в началото на практиката се прави ) , за мен беше най- трудно. Но пък е много ефективно. Основно трите начина ползвам аз - коремно, уджиай и кабалапхати.
Пълно йогистко усъвършенствам сега, не мога да кажа че съм готова с него.
Учителят ми казва когато поемеш контрол над дъха си, значи вече можеш да контролираш съзнанието си, да го насочваш.

За съжаление в ежедневието си почти висчки дишаме неправилно, повърхностно, накъсано, без да изпълваме добре дробовте и и по този начин да ги прочистим. Когато напреднете с йога съвсем естествено ще започнете да обръщате внимание и на дишането извън практика.

Преди няколко месеца боледувах от Ковид, правех няколко пъти на ден дихателни упражения, благодарение на тях сега нямам изменения на дробовте, мога да спортувам, тичам, както преди вируса. А околко месец не можех да кача стълбите , камо ли друго. Та аз съм напълно убедена в практическата полза от духателните практики и ви препоръчвам да намирате по някоко минутки за упражения.

https://bodymindspirit.bg/dihatelni-tehniki/

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 15:00 от JACKLIN*

# 127
# 128
Чудесна тема! Пропуснала съм я.

"Моята" йога е Ащанга от (2013), започнах през 1995 сама, с книжка за Хата.
Не съм постоянна, тичането е моята страст, въпреки че имам зад гърба си курс за учители, и кратко се изявявах като такава, докато децата бяха малки.
Разбира се, колкото повече тичам, толкова повече нужда от йога изпитвам.

Edit:
Направих една съкратена Ащанга първа серия с вариации  на терасата.
След контузия и принудителна пауза от тичане, се надявам да си върна стария ентусиазъм покрай вас.

Когато вторият ми син беше на около 3г, ме "намести" професионално в Утитапарсваконасана, точно като учителя ми, без да го е виждал в живота си. Настъпи ми ходилото, за да залепи външната част за пода, след което ми намести и горната ръка. Кимна сериозно, и се върна при количките си.
Аз за малко не припаднах.

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 11:05 от Dez

# 129
  • Mostly in my mind
Вчерашната чисто нова йога на Ейдриън много ми хареса. Тонизираща. И в същото време доста по-малко говореше излишни (и не толкова) неща, които понякога ми идват в повече.

# 130
Чудесна тема! Пропуснала съм я.

"Моята" йога е Ащанга от (2013), започнах през 1995 сама, с книжка за Хата.
Не съм постоянна, тичането е моята страст, въпреки че имам зад гърба си курс за учители, и кратко се изявявах като такава, докато децата бяха малки.
Разбира се, колкото повече тичам, толкова повече нужда от йога изпитвам.

Edit:
Направих една съкратена Ащанга първа серия с вариации  на терасата.
След контузия и принудителна пауза от тичане, се надявам да си върна стария ентусиазъм покрай вас.

Когато вторият ми син беше на около 3г, ме "намести" професионално в Утитапарсваконасана, точно като учителя ми, без да го е виждал в живота си. Настъпи ми ходилото, за да залепи външната част за пода, след което ми намести и горната ръка. Кимна сериозно, и се върна при количките си.
Аз за малко не припаднах.
Обвързана си кармично, учителят ти е у вас!

# 131
  • Пловдив
Ехо? Къде сте?
Да не се отказахте? Simple Smile

Аз кат първолак искам клип за супер-дупер начинаещи, а не такива дет си допират носа  в палеца на крака Grinning

Ако решиш да почнеш в група вярно ли не е проблем, че не са начинаещи? Казаха ми, че изпълняват лесни упражнения и кой до където може прави.

# 132
Аз правих преди няколко дни ето това на fightmaster yoga -https://youtu.be/pzSLOAsd0uU Обаче много трудно ми се получава домашният спорт. На други тренировки търпя да ме разсейват, а целокупното домочадие винаги държи да получи внимание от мен, на минутата, в която ме видят да се захвана с такава дейност. С йогата обаче не ми е приятно през 3 минути да ме дърпа някой. Затова утре мисля да пробвам сутрешна практика в зала. За целта ще стана в 6:15, за да може в 7:00 да съм в залата.

Сега, като го написах, съм още по-ентусиазирана. Joy

# 133
Има йога за начинаещи в някои студия, аз така започнах в Yoga vibe.
Иначе ето тук плейлист с видеа за начинаещи на Ейдриън (на английски): https://youtube.com/playlist?list=PLui6Eyny-UzzWwB4h9y7jAzLbeuCUczAl

# 134
Аз вчера пропуснах,днес ще правя по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт