Йога за напреднали, ентусиасти и начинаещи

• 41 402
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И мен ме успокоява гласът на Бохо, но се зоря с упражненията за гръб. Не ги правя като хората.

# 151
  • Mostly in my mind
Разкошен й е гласът. Heart

# 152
Boho beautiful yoga ли имате предвид?
От няколко месеца правя йога, харесват ми позите с усуквания, бавната ин йога пропускам.
Минавам през много стресов момент в живота ми, йогата ми действа чудесно. Досега правех Йога с Таня, на английски ми е малко трудно да превеждам и едновременно да изпълнявам.

# 153
Boho beautiful yoga на мен ми е трудно,може би защото пускам кратки интензивни тренировки.
Днес играх със Стела. Нейните пък са ми леко трудни, но се надявам да съм редовна

# 154
Пуснах да й чуя гласа и се загледах.
Не ви ли боли кръста с пози в този вид? Тазът и ребрата в такава позиция директно ме заболява кръста.

# 155
Записвам се при вас.
Жаки , благодаря за изчерпателните отговори и видеа.

Аз лично не си падам по йогата, защото ме натоварва типичната йога да стоя и да се разтягам, и все едно губя време да си лежа в причудливи пози, но медитацията, Аюрведа, видовете храна и Ашрама са ми интересни.

Някъде из темите четох за 5те тибетски упражнения, които помагали за общ тонус и не отнемат много време, но загубих къде го четох и да попитам тук ако някой знае какви включват?

# 156
  • София
Аз само тази за болки в гърба правих. Трудна е, ако се гледаш в огледалото 🤣. Първия път ок ми се видя, ама като се положих пред огледалото и напасвх се озорих.

# 157
Контеса, аз правя само упражнения за раздвижване Simple Smile Повечето клипове да такив

# 158
Контеса, аз правя само упражнения за раздвижване Simple Smile Повечето клипове да такив
Да, разбирам те, навремето с йога и разтягания започвахме и свършвахме всяка тренировка преди клас по Тае Бо и аеробика, и ги смятам за загряващи мускулите предимно.

# 159
Това клипче, което предложих на Мистик за утре не би трябвало да затрудни никой, съвсем леко и отпускащо е, без нищо сложно за изпълнение.

На мен корсетът (корем, кръст, гръб) са ми вече много силни с течение на времето се укрепват и няма никакви болки там. От никоя поза няма дискомфорт, а съвсем не беше така в началото. На пълен мост с близо до ръцете крака ми беше гадно, едва стоях до 3 вдишвания. После ми научиха как да го правя правилно и се оказа че ако раменете са отворени и се избутваш добре с тях и гърдите отворени и нагоре, веднага пада напрежението в кръста. Трудно ми е да го обясня така, дано ме разбирате.

Вижте тук къде ме бута учителката, иска са избутам и отворя гърдите нагоре. Тук съм на 2 година може би, не ми е правилна постановката все още.

# 160
Ти си тренирала с учител. Аз съм тренирала само няколко пъти с учител и разликата е огромна, каза ми много грешки. Начинаещи у дома по добре да се придържат към по лесни клипчета.
Лично мнение

# 161
Да, още в начлото казах, че ако има възможност е добре поне в началото, докато се усвоят някои основни положения, да се работи с учител.
Ако няма такава възможност да се ползват туторъл на отделни асани, Кино Макгрегър има таквиа клипове с точни обяснения в канала си, но са на английски.
Това за тези, които искат по- серизно да се запознаят и занимават. Съвем не е задължително.
Когато му дойде времето, то си те дърпа да четеш, да гледаш.

# 162
  • тук и там
Купих си 3 диска   с йога на някоя си Ива-Дива. Не съм ги пробвала още,аз се каня да ги започвам като се прибера в Белгия.

Джаки, направо се отчайвам само като ти гледам снимките..Blush.Аз още не мога  да седна  правилно даже..
Та ще я карам лека -полека, без да се зоря много-за да не се откажа още в самото начало..

# 163
Кайсия, аз искам да те мотивирам, не да те отчайвам. След 5 години ще можеш толкова много неща, бавничко и редовно🧘♀🥰

# 164
Жаки, страхотна си! Определено мотивираш

Общи условия

Активация на акаунт