От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 23

• 65 682
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Измама е 100%. Аз понеже не съм пазарувала чрез Габиели от Амазон, не сa се докопали до мен. Нямам подобни имейли и обаждания. Не им се връзвайте.
Направих запитване и потвърдиха, че информацията е от тях
Въпреки това нямам намерение да изпращам пратки си там

# 226
  • Sofia
Интересно ми е, защо Габиели не реагират по никакъв начин. Не вярвам да не знаят, че някой се обажда и пише от тяхното име.
Откъде да знаят?!! Никъде другаде не съм прочела някой да споделя, че му се обаждат от тяхно име, освен в тази тема. Напълно реално е Габиели да нямат профил тук и дори да не знят за съществуването на темата... Та как да разберат за тази измама и да реагират?!

Всички превозвачи знаят за съществуването на тази тема, в това бъди сигурна. Grinning
А и най-вероятно досега доста хора са им звъннали със запитване, дали информацията е акуратна. Някой по-назад в темата каза, че се е свързал с тях и са му потвърдили, че не иде реч за измама.

# 227
  • пустинята Гоби
Току що получих писмо от Габиели, изпратено от техния имейл, със следното съдържание:

Здравейте, уважаеми клиенти
уведомяваме ви, че работим с нов адрес в Ирландия.
ДДС/Мито не се начисляват на продуктите с произход Великобритания.
Повечето онлайн магазини, ще изискват допълнително заплащане за куриерските услуги или няма да предлагат доставка.
Амазон има безплатна доставка за клиенти с "Prime" абонаменти. www.amazon.co.uk
Други магазини с безплатни доставки тyк: https://www.worldwideshoppingguide.com/ireland/ , http://shoponlineireland.com/page/1
За повече информация пишете на колегите занимаващи се с офиса в  Ирландия на gabieliassist@gmail.com
Курсове към България на 10 работни дни
Цена: 4 лв на килограм

Общо взето ситуацията е такава, каквато беше коментирана по-напред. Няма да се плаща мито на стоки от Великобритания, но вероятно доставката на голяма част от пратките до Ирлания ще е по-скъпа или няма да е възможна.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 11:45 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 228
  • София
прегледах два три сайта, като избирам адрес в ирландия цените стават европейски.
все едно да пазарувам за Германия или България.
явно ддс-та и мита си ги включват в цените, ако изобщо доставят там.

# 229
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Току що получих писмо от Габиели, изпратено от техния имейл, със следното съдържание:

ДДС/Мито не се начисляват на продуктите с произход Великобритания.
Повечето онлайн магазини, ще изискват допълнително заплащане за куриерските услуги или няма да предлагат доставка.
Амазон има безплатна доставка за клиенти с "Prime" абонаменти. www.amazon.co.uk
Други магазини с безплатни доставки тyк: https://www.worldwideshoppingguide.com/ireland/ , http://shoponlineireland.com/page/1
За повече информация пишете на колегите занимаващи се с офиса в  Ирландия на gabieliassist@gmail.com
Курсове към България на 10 работни дни
Цена: 4 лв на килограм

Общо взето ситуацията е такава, каквато беше коментирана по-напред. Няма да се плаща мито на стоки от Великобритания, но вероятно доставката на голяма част от пратките до Ирлания ще е по-скъпа или няма да е възможна.
Да разбирам ли, че трябва да пиша на офиса в Ирландия за поръчките. Защото няма адрес, няма опция в сайта за добавяне на пратка, няма цени, с две думи  - няма нищо на сайта им. Това за избрани клиенти ли ще е? Би трябвало да публикуват на сайта си информация и курсовете и за цените и адреса. Така е малко апокрифно - който разбрал, разбрал.

# 230
  • пустинята Гоби
Аз не мога да отворя сайта им и си мислех, че вероятно го обновяват. Съмнявам се, че с писане до мейла ще стават поръчките, аз тълкувам написаното, че ако някой иска подробности за организацията може да им пише.

# 231
  • Стара Загора
Жалко, очертава се да ползвам Габиели само за поръчки от iherb или за пратки от Америка до Германия. Ще се ориентирам към GGBG относно Англия.

# 232
Знаете ли дали някой от превозвачите има опция да задържиш пратки в Англия докато се съберат всички покупки /или пък вземане на пратка от Parcel shop?
Харесала съм си един английски сайт тип Олх и съответно там всяка поръчка се праща отделно от човека с отделна такса доставка. Та се чудя дали мога да измисля вариант да поръчвам от там, без да се оскъпява безумно.
Всъщност дали въобще е възможно поръчката от такъв тип сайт имайки предвид ДДс, мита и тн нови изисквания (признавам, не съм напълно запозната)

# 233
И аз съм получила мейл от Габиели. Но докато не обявят в сайта не се връзвам.

# 234
И аз получих мейл от Габиели.
Ако го бях получила по-рано, щях да си ползвам безплатен прайм от Амазон и хич нямаше да се занимавам с тези доставка англия. Още не са ми отговорили на мейла, статусът на пратките ми не мърда и изобщоооо....

# 235
прегледах два три сайта, като избирам адрес в ирландия цените стават европейски.
все едно да пазарувам за Германия или България.
явно ддс-та и мита си ги включват в цените, ако изобщо доставят там.

Разликата идва от там, че ДДС в Ирландия е 23%, в България 20% а в Германия 19%
В един момент тези 3-4% разлика в ДДС изяждат безплатната доставка.
Поради тази причина Ирландия беше най-лошото място да се избере като точка за доставка, но те нямат друг избор ако искат да оперират под някаква легална форма за момента.

# 236
И аз днес получих същия имейл от Габиели, пък тъкмо писах вчера, че нищо не съм получавала от тях.Страхотен тайминг се получи...

# 237
  • пустинята Гоби
Габиели се местят в Северна Ирландия, не в Ирландия.

# 238
Габиели се местят в Северна Ирландия, не в Ирландия.
Явно и те не знаят къде се местят. Laughing

Цитат
...
За повече информация пишете на колегите занимаващи се с офиса в  Ирландия на gabieliassist@gmail.com
Сайтът им не работи в момента. Вероятно ще го обновят с новия адрес.

Сега работи, но частично. Няма адреси, няма цени, не мога да си вляза в профила...

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 09:40 от ЧревоУгодник

# 239
  • пустинята Гоби
Вярно, че в мейла пише Ирландия, странно. Последно Joy ?

Общи условия

Активация на акаунт