От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 23

• 63 977
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
О, супер. Не знаех за другите неща.

Специално за столчето дори по 5лв/кг пак ще ми излезе наполовина. Габриела взимаха 40 или 50 лв.

# 361
Какво не ти хареса на ДА Joy
Обръснаха ли те за обем?

Всички ли практикуват така? Получих пратка от амазон, календар като голяма книга с размери 35,5х1,4х54 см, като тегло не повече от 400г. В тракинг номера ми пишеше към 2,2кг. Получих огромен кашон пълен с хартии. На превозвача платих 15 лева и на Еконт още 5 лева.
Помислих, че Амазон "играят" с превозвачите!

# 362
Здравейте,

обърках се много. Поръчвали сме от германия преди през GGBG.От миналата година преустановихме защото не можем да намерим информация какво точно ще трябва да плащаме и дали нещо няма да отиде в митница за месеци + големи митнически такси.

Моля за съвет искаме да поръчам една книга от https://minalima.com/ на стойност 30паунда, каква доставка да изберем и ще дължим ли митнически такси и т.н.

Благодаря

# 363
  • софия
Какво не ти хареса на ДА Joy
Обръснаха ли те за обем?
Всички ли практикуват така? Получих пратка от амазон, календар като голяма книга с размери 35,5х1,4х54 см, като тегло не повече от 400г. В тракинг номера ми пишеше към 2,2кг. Получих огромен кашон пълен с хартии. На превозвача платих 15 лева и на Еконт още 5 лева.
Помислих, че Амазон "играят" с превозвачите!
Как Амазон ще се занимава със селски номера?
Само ДА правят такива неща. Те се ползват само за малки и тежки пратки.

# 364
  • пустинята Гоби
Амазон редовно пакетират малки пратки в големи кашони. Безумна практика.

С ДА не съм поръчвала никога.

# 365
За Амазон това е редовна практика. Последно ми изпратиха една книга с твърди корици и една с меки в огромен кашон с безброй нагънати листи картон вътре. Чудесно е, когато нещата са добре опаковани, но това е малко прекалено, а и изразходва сериозно природни ресурси...

# 366
За Амазон това е редовна практика. ............
Чудесно е, когато нещата са добре опаковани, но това е малко прекалено, а и изразходва сериозно природни ресурси...

Именно! И още струва  ПАРИ !

След като им е практика, следващия път ще пиша на продавача разходите да са за негова сметка!

# 367
  • софия
Продавачът се стреми да осигури пратката и не е негов проблем, че ние ползваме фирма-превозвач, която некоректно се възползва чрез селски номера. ДА са единствените, при които не е ясно точно кои пратки се изчисляват на обем.
Амазон винаги са имали политика да опаковат малки неща в големи кашони.

# 368
Чудесно е, когато нещата са добре опаковани, но това е малко прекалено, а и изразходва сериозно природни ресурси...

Именно! И още струва  ПАРИ !

След като им е практика, следващия път ще пиша на продавача разходите да са за негова сметка!
Ама вие сериозно ли?

# 369
Получавала съм книги от Амазон в обикновени меки торбички, както и в кашони. Не знам от какво зависи, но определено проблемът е в куриера после.

# 370
За пръв път ползвах ДА за доставка на Инстант пот от Англия. Така се получи, че и по двата начина се получаваше за платя за 7 кг. Да и така ми начислиха 21 лв. Но проблема беше, че нямах информация за нищо.
Изпратиха ми пратката на първия офис на Еконт,  който са си харесали. Аз нямах възможност да посоча офис при регистрацията. Нито пък някой се поинтересува къде да я изпрати.
Та за удоволствието платих още 20 лв и стотинки на Еконт и обходих града за да си я получа.
Така, че и аз май си взех двете пари от ДА.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 05:55 от veronika

# 371
И на мен ми ги изпратиха до офис в индустриална зона, а аз живея в центъра.
И това, че не работят със Спиди също не ме устройва.
Вече избягвам да пазарувам от някъде, ако не мога да ползвам Спиди.

# 372
И аз предпочитам Спиди. Разликата в таксите им е чувствителна в полза на Спиди.
Избирам си превозвач работещ с него. Не проумявам защо им е трудно, да дават на клиентите си, възможност да си избират.

# 373

Именно! И още струва  ПАРИ !

Ама вие сериозно ли?

Сериозно за кое?
Че се изразходват допълнително природни ресурси? Тук съм сериозна!
Че се плащат излишно пари? В случая от моя джоб! И тук съм сериозна!
Ако Амазон практикуват такова излишно опаковане, то означава ли, че клиентите са съгласни с горните две положения? И тук съм сериозна!
.... ще пиша на продавача разходите да са за негова сметка! Тук естествено не съм сериозна. Но мога да попитам как ще ми опаковат пратката!
Държа да отбележа, че съм си платила и доставка от продавача до адреса в Англия.
За мен пратката е опакована не обосновано в кашон с подобни размери, в който можеха да се съберат поне 15 такива календари. По този начин дават избор на превозвача да начисли транспорта или на обемна пратка или на килограмите, които отново тук бяха нереални. Кашона не бе повече от килограм, но бе обемен.

# 374
  • Sofia
Недоумявам кога ще проумеете, че това, че ние поръчваме с превозвачи, не е грижа и отговорност на английските търговци. Нелепо е да коментираме как, едва ли не, те трябва да се съобразяват с нашите тарикатлъци.

Общи условия

Активация на акаунт