От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 23

• 64 214
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Имам проблем с доставка от lookfantastic. Доставката е директна до България, но никой не е освободил пратката от митница и са я върнали обратно. Въобще не е стигала до България, нещо куриерите са се издънили, но този път не нашите. Писах им, но те много бавно отговарят. Някой имал ли е подобен казус. Всички продукти, които съм поръчала, а те не са малко ги има в момента налични на сайта, само че аз съм ги поръчала на черен петък с по 50-80% намаление и много ме е яд. От цялата поръчка дойдоха само един шийт маски с Еконт.

# 526
Над 300 лв ли е пратката? Тогава се дължи и мито и съответно има митническо освобождаване.

# 527
Над 300 лв ли е пратката? Тогава се дължи и мито и съответно има митническо освобождаване.
Не, 100 паунда е. Разбирам да искат да я освободя от митница, а тя въобще не е влязла в България. Преди няколко дни полуих имейл от Пекат с проследяващите номера, че ще ми бъде доставена на моя адрес и след като няколко дни никой не се появи реших да проверя какво става. Пускам проследяващ със Спиди и на Пакета - виждам, че е анулирана още на 8,12. После проследих и през сайта на lookfantastic където ми излиза Fed Ex и виждам, че е върната обратно на 20.12.

# 528
И аз не получих пратка от lookfantastic до България на стойност 90-100 лири. Чак ми се стори невероятно, че е с безплатна доставка.
Писах им съобщение.
Предложиха replacement или refund.
Избрах replacement, не знам дали не сбърках.
На тракинга показваше, че Taylor?! e приел пратката, незнайно къде.

# 529
  • София
Здравейте, ГГБГ работят с прием на пратки за януари, нали? Смятам да поръчам на техен адрес, но никъде в Новини на сайта им не срещнах работно време. Притеснявам се да не съм пропуснала информация за неприемане за период на празници или друга причина.

# 530
И аз не получих пратка от lookfantastic до България на стойност 90-100 лири. Чак ми се стори невероятно, че е с безплатна доставка.
Писах им съобщение.
Моята щели да я пратят пак, но комуникацията с тях е много тромава и изнервяща.

# 531
Здравейте, някой с поръчка скоро от Escentuals. Вече няколко дена (работни) поръчката стои в статус "payment review", въпреки, че не съм плащала с българска карта. Дала съм адрес на превозвач, дали не е заради това.
Ще им пиша, но докато ми отговорят да се ориентирам, какъв ви е опита със сайта.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 16:55 от deede

# 532
Писах им съобщение.
Оххх, Lookfantastic! Що нерви и приказки изхабих с тях при закупуването на адвент календара им. Описах всичко в темата за чуждестранни сайтове за месечните кутии и в адвент календарите.
Близо месец ги обсипвах с обяснения в сайта им, на жив чат и в месинджъра. Но поне успях да постигна своето.

# 533
Писах им съобщение.
Оххх, Lookfantastic! Що нерви и приказки изхабих с тях при закупуването на адвент календара им. Описах всичко в темата за чуждестранни сайтове за месечните кутии и в адвент календарите.
Близо месец ги обсипвах с обяснения в сайта им, на жив чат и в месинджъра. Но поне успях да постигна своето.
Помня, помня това с адвент календара!
Зле са много!
При всяко ново съобщение ти отговарят все едно никога преди това не си им писал за съответния проблем, въобще не си дават зор да четат предишната кореспонденция. В моя случай ми заявиха да чакам 30 работни дни, поръчката ми била изпратена без тракинг. Глупости! Имаше тракинг и там пишеше, че е върната на подател. Чак като им пратих скрийншот се извиниха за объркването и щели да пратят пак поръчката. После пратиха имейл че са я пратили и до няколко дни ще ми пратят информация за проследяване и още чакам...

# 534
Именно докато се усетя, че никой не чете дискусията и казуса изначало, впоследствие на което проблема с изгубената пратка прерасна като криминална загадка за разрешаване от самия Шерлок Холмс!
Проблясък имаше с живия чатбот.  Вчера ми дръпнаха пари за последната кутия от 3 месечния абонамент и приключвам с тях. Ще се замисля за някакви взаимоотношения с тях ако има кутия, която много да ме изкуши!

P.S. То накрая само един реши да ми отговаря на писаниците след едни гневни човечета и липсващото  Best regards Joy

# 535
Ще споделя една страница, чиито услуги ползвах преди време, скоро вероятно пак ще поръчам през тях, след като ГГБГ си затвориха офиса в Люлин.
Страницата е във ФБ и се казва Купи изгодно от Amazon UK - https://www.facebook.com/PoruchkiotAmazon/

Правят поръчки от немския и английски Амазон за 3 лв/кг, като до 2 кг е безплатно. Плаща се при получаване в офис на Спиди или Еконт. За мен е изгодно и съм доволна от тях. Единствено е неудобно, ако нещо е намалено и те докато го поръчат се изчерпа, но като цяло действат бързо и на съобщенията отговарят до няколко часа. Също така има и 5% отстъпка от поръчката. Другите услови може да ги видите на страницата. Не е реклама, просто се сетих, че преди ги ползвах и реших да споделя тук, тъй като не съм виждала да се коментират.

# 536
Тази фирма има ли сайт, информация за график на курсове, физически офис и тн? Или са просто някакви пичове с прайм абонамент, които поръчват директно до България?
Колко време отнема от поръчване на артикула до пристигането му в офис на Еконт/ Спиди?

# 537
Нямат сайт и график, някъде пишеше, че приемат поръчки до сряда, които пристигат в неделя. Обикновено нещата ми са идвали за 10-ина дни, ако са поръчки от Амазон, а не някой доставчик.

Може да им пратите линк на съобщение във Фейсбук и те отговарят с цена и време на пристигане, ако ви устройва, ще поръчат.

# 538
  • софия
Здравейте, ГГБГ работят с прием на пратки за януари, нали? Смятам да поръчам на техен адрес, но никъде в Новини на сайта им не срещнах работно време. Притеснявам се да не съм пропуснала информация за неприемане за период на празници или друга причина.
Офисите работят, от вчера имам мейл за получена пратка в Германия, нямат период, извън официалните празници, за неприемане на пратки. Някъде пишеше кога ще са първите курсове, но не ми се рови, защото никога не съм ги ползвала за нещо спешно. Щом е при тях, предполагам, че най-късно средата на месеца ще си я получа.

# 539

Общи условия

Активация на акаунт