Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 79

• 41 161
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Funn успех и на теб😊стискаме палчета и при теб всичко да мине по план и да имаш хубави яйцеклетки☺☺☺

Kactus, Si_Yana успех момичета❤❤❤. Аз съм след вас на етапи. Днес бях на преглед, още съм в началото - трети ден ми е. Имаме фоликулчета, още малки. От днес почнах менопур а в петък започвам цетротид и имам преглед пак. Стискай те палчета и за мен, дано ги опазя да не изчезнат 😂😘😘😘

# 526
Успех с процедурите момичета! Да извадите хубава реколта!
Палците са стиснати!  Hands Pray

На мен не ми се е налагало да доплащам инжекции при моите 3 инвитрота,  но при всеки е различно.  Плащали сме за другите медикаменти и някои изследвания.

# 527
Благодаря за информацията. Аз съм в "Доверие" гр.София дали има и  някой друг в тази клиника.Утре съм на преглед и започваме симулацията . Успех на всички и нека сбъднем мечтата си :*

# 528
Привет Момичета! Успех на всички ни да сбъднем мечтата си ♡♡♡, аз се местя от темата ЦАР веднага тук. Преди няколко дни получих заповедта за финансиране, днес ми е втори ден от цикъла и първи ден на инжекции Meriofert 150.

# 529
Здравейте момичета! Има ли някои стартирал инвитро в Щерев?

# 530
  • гр. София
Кактус :
Съгласно параграф 1, т. 13 от Допълнителните разпоредби на КТ работнички (служителки) в напреднал етап на лечение ин витро са работнички (служителки), които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.  Тоест максимално допустимия отпуск е до 20 дни.

Съгласно чл. 157, ал. 2 от КТ от Кодекса на труда работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка, както и на работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, се изплаща възнаграждение от работодателя  - като за платен годишен отпуск.
Съгласно чл.313а от КТ Бременната работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро ползва права по чл. 140, ал. 4, т. 2/забрана на нощния труд/, чл. 147, ал. 1, т. 2/забрана на извънредния труд/, чл. 157, ал. 2/платен отпуск за мед.прегледи/, чл. 307/забрана за възлагане на опасни работи/, 309/трудоустрояване/, 310/забрана за командироване без съгласие на работника/ и чл. 333, ал. 5/закрила при уволнение/, след удостоверяване на състоянието си пред работодателя с надлежен документ, издаден от компетентните здравни органи.
Документът, който следва да се представи е такъв, който удостоверява състоянието на лице, че подлежи на ин-витро лечение и е в напреднал етап на лечение на същото. Относно ползване правата по чл.157,ал.2 от КТ съгласно разяснението на МТСП за всеки преглед следва да се издава, съответно представя и документ от здравните органи, че лицето подлежи на медицински преглед през работното време на съответния ден/дни.
При пункция от клиниката ми дават службна бележка, че на тази дата съм била на пункция, и според това как се чуствам си взимам един или два дни отпуск. Аз съм на естествен цикъл. Иначе при твоите яйчица, дано не се налага втора пункция, което означава, че спокойно по споменатите членове можеш да си пуснеш повечко дни Simple Smile

# 531
HeartПривет мили дами , да споделя и аз , че започнах процедура , сега съм вече на хормонална стимулация , успех на всички започнали , дано всичко мине и завърши с положителен резултат ! Two Hearts Исках да попитам дали някои е имал странични ефекти от Gonal F  и ако сте имали бихте ли споделили какви са те Simple Smile

# 532
HeartПривет мили дами , да споделя и аз , че започнах процедура , сега съм вече на хормонална стимулация , успех на всички започнали , дано всичко мине и завърши с положителен резултат ! Two Hearts Исках да попитам дали някои е имал странични ефекти от Gonal F  и ако сте имали бихте ли споделили какви са те Simple Smile
Никол, здравей.
Аз бях с Гонал 300, нямах странични ефекти освен леко задържане на вода и леко поддуване, но това дали ще е Гонал или друг препарат за стимулация - няма как да се избегне. Гонал е стравнително добър и доказано ефективен препарат.
Странични ефекти тепърва ще имаш от цялата процедура (около пункция, след пункция, трансфер), така че сега се наслаждавай на периода и бъди заредена с оптимизъм.
Желая ти успех и късмет Simple Smile

# 533
Никол, здравей.
Аз бях с Гонал 300, нямах странични ефекти освен леко задържане на вода и леко поддуване, но това дали ще е Гонал или друг препарат за стимулация - няма как да се избегне. Гонал е стравнително добър и доказано ефективен препарат.
Странични ефекти тепърва ще имаш от цялата процедура (около пункция, след пункция, трансфер), така че сега се наслаждавай на периода и бъди заредена с оптимизъм.
Желая ти успех и късмет Simple Smile

Благодаря ти, Shantii , надявам се всичко да мине ок Blue Heart

# 534
  • София

Аз също нямах странични ефекти, само където задържах вода. По време на стимулацията качих 4кг., но след като стимулацията приключи 5 дни по късно 3кг. вече ги нямаше остана още 1 да се свали.

# 535
В момента или по принцип Simple Smile имам две неуспешни, надявам се ноември да стартираме трета процедура.

# 536
Момичета какво предствалява тази техника и как повлиява качеството на яйцеклетките? Може ли да разкажете повечко, ако сте наясно. Неуспешните опити поради лошо развитие на ембриони и не стигане до трасфер или след  неуспешен трансфер са?

Здравейте, момичета. Заради проблем с качеството на яйцеклетките и два неуспешни опита, за третия искат използването на ембриоскоп. Дали има някоя дама, при която са използвали тази допълнителна техника и съответно какъв е бил ефекта?

Ние избрахме ембриоскопа още при първия ни опит и засега мога да кажа, че е успешен (малко предпазливо, защото още не съм ходила на преглед).

# 537
Аз бях открила информация в сайта на Надежда, относно ембриоскопите.
Ето линк:

https://www.nadezhda.bg/reproduktivna-medicina/embrioskop-bolnitsa-nadejda/

# 538
Момичета какво предствалява тази техника и как повлиява качеството на яйцеклетките? Може ли да разкажете повечко, ако сте наясно. Неуспешните опити поради лошо развитие на ембриони и не стигане до трасфер или след  неуспешен трансфер са?

Здравейте, момичета. Заради проблем с качеството на яйцеклетките и два неуспешни опита, за третия искат използването на ембриоскоп. Дали има някоя дама, при която са използвали тази допълнителна техника и съответно какъв е бил ефекта?

Ние избрахме ембриоскопа още при първия ни опит и засега мога да кажа, че е успешен (малко предпазливо, защото още не съм ходила на преглед).
В сайтовете на Надежда и Щерев е обяснено подробно. При мен проблема бил в качеството на яйцеклетките. Първият път всички ембриони спряха развитие, втория път имахме два, като само единия беше станал бластоцист. Резултата беше отрицателен. До колкото разбрах идеята на лекарката, е да се следят постоянно и да се види в коя фаза настъпва проблема. Също така е по-щадящо, защото ембрионите не се вадят всеки ден, за да се гледат под микроскоп, а си стоят в ембриоскопа. Там се заснемат с камери на определено време и се получава нещо като филм.

# 539
Да, вече втора процедура.

Исках да попитам дали някои е имал странични ефекти от Gonal F  и ако сте имали бихте ли споделили какви са те Simple Smile
Аз скоро приключих стимулацията, не съм имала никакви странични ефекти, дори и на мястото на убождането.

Относно доплащането за процедура със заповед от фонда - аз имам две стимулации и не съм доплащала за лекарства и процедури, но и не съм използвала допълнителни техники при оплождането. Доплащах и двата пъти само за замразяване.

Общи условия

Активация на акаунт