Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 79

• 41 160
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Момичета какво предствалява тази техника и как повлиява качеството на яйцеклетките? Може ли да разкажете повечко, ако сте наясно. Неуспешните опити поради лошо развитие на ембриони и не стигане до трасфер или след  неуспешен трансфер са?

Здравейте, момичета. Заради проблем с качеството на яйцеклетките и два неуспешни опита, за третия искат използването на ембриоскоп. Дали има някоя дама, при която са използвали тази допълнителна техника и съответно какъв е бил ефекта?

Ние избрахме ембриоскопа още при първия ни опит и засега мога да кажа, че е успешен (малко предпазливо, защото още не съм ходила на преглед).

Ембриоскопа не влияе по никакъв начин на качеството на Я.
Това е място където се отглеждат без да се вадят ембрионите там има вградени камери и микроскоп за да се наблюдават.
Болница Надежда разполагаше с 1 такъв за отглеждане еднвременно на 200 ембриона, но 2019г. закупиха още 2 сега имат 3 налични за едновременно отглеждане на 600 ембриончета. В другите болници нямат ембриоскопи с такъв капацитет някои изобщо нямат, а други имат за по малко бройки. Когато се вадят ембрионите за оглеждане на развитието им се влошава качеството и накрая повечето дегенерират. Една от предпоставките за това е кислорода в ембриоскопа има 21% във вашата матка има 8%, а представете си да ги извадят от него на колко % кислород са подложени.
За правилно развитие, енергия и добро делене на ембриона има други методи.
В болница Надежда без да ви кажат на жени навършили 44г. за потенциал на ембрионите слагат 3 неща - калциев йонофлор, митохондрии и още едно нещо забравих му името, които не се заплащат напълно безплатни са.

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 14:15 от pepita5

# 541
Ембриоскопът не влияе, но какво точно следят и какви действия могат да предприемат, ако видят неправилно развитие на ембрионите? Защото, ако само виждат, че не се развиват добре, не е невероятно като ефект. До колкото знам на ембрионите не могат да влияят по никакъв начин, но ако видят проблем, някой срещал ли е допълнителна информация за последващи действия при следващо инвитро?

# 542
Нищо не могат да направят, ако има неправилно развитие. Ембрионите имат свойството да се самокоргират, но ако това не се случи няма как да им се помогне.

# 543
Да разбрах момичета, прочетох линка и се сетих а и вие много подробно го обяснихте. Може би, ако имате повече ембриони, с това проследяване ще изберат този с най-голям потенциал и правилно развитие и делене. Да върнат него, за да е по-голям шанса за успех. А това, че не ги вадят за наблюдение е чудесно, може би се заявява предварително. Знаете ли каква е цената?

# 544
И аз съм правила инвитро в Щерев. Какво искаш да знаеш за процедурата?

# 545
Здравейте момичета! Има ли някои стартирал инвитро в Щерев?
Здравей,
Аз правих инвитро там. Какво ти е необходимо, като информация?

# 546
Кактус :
Съгласно параграф 1, т. 13 от Допълнителните разпоредби на КТ работнички (служителки) в напреднал етап на лечение ин витро са работнички (служителки), които са в етап на лечение чрез методите на асистирана репродукция, включващ периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни.  Тоест максимално допустимия отпуск е до 20 дни.

Съгласно чл. 157, ал. 2 от КТ от Кодекса на труда работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка, както и на работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро, се изплаща възнаграждение от работодателя  - като за платен годишен отпуск.
Съгласно чл.313а от КТ Бременната работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро ползва права по чл. 140, ал. 4, т. 2/забрана на нощния труд/, чл. 147, ал. 1, т. 2/забрана на извънредния труд/, чл. 157, ал. 2/платен отпуск за мед.прегледи/, чл. 307/забрана за възлагане на опасни работи/, 309/трудоустрояване/, 310/забрана за командироване без съгласие на работника/ и чл. 333, ал. 5/закрила при уволнение/, след удостоверяване на състоянието си пред работодателя с надлежен документ, издаден от компетентните здравни органи.
Документът, който следва да се представи е такъв, който удостоверява състоянието на лице, че подлежи на ин-витро лечение и е в напреднал етап на лечение на същото. Относно ползване правата по чл.157,ал.2 от КТ съгласно разяснението на МТСП за всеки преглед следва да се издава, съответно представя и документ от здравните органи, че лицето подлежи на медицински преглед през работното време на съответния ден/дни.
При пункция от клиниката ми дават службна бележка, че на тази дата съм била на пункция, и според това как се чуствам си взимам един или два дни отпуск. Аз съм на естествен цикъл. Иначе при твоите яйчица, дано не се налага втора пункция, което означава, че спокойно по споменатите членове можеш да си пуснеш повечко дни Simple Smile
Много ти благодаря за информацията 😊 Иначе освен бележката, че съм била подложена на интервенция по асистирана репродукция, трябва ли да пиша и молба за допълнителен отпуск. Реално ще ми дадат бележка за утре, но мога да подам молба за примерно 3 дни. Те работни ли са или почивните също влизат 😊 Още веднъж благодаря ❤️

# 547
Кактус, то и горе е написано - работодателят е длъжен да те пуска за прегледи, като времето на отсъствие се плаща като отпуск и се удостоверява с документ, че на този ден си на преглед. Друг е въпросът, ако работодателят ти не е запознат и успееш да се възползваш.

# 548
Кактус, то и горе е написано - работодателят е длъжен да те пуска за прегледи, като времето на отсъствие се плаща като отпуск и се удостоверява с документ, че на този ден си на преглед. Друг е въпросът, ако работодателят ти не е запознат и успееш да се възползваш.
Аз работя в голяма фирма и много се надявам да няма проблем. Иначе ми стана интересно как с 1 бележка мога да пусна повече от 1 ден, защото по написаното излиза, че всеки път трябва бележка за всеки отделен ден.

# 549
Веднъж бележка, че си в напреднал етап на ин витро и още една за всеки преглед. Понеже съм се възползвал от тези отсъствия за ЗЕТ, а и клиниката ми беше в друг град, ме пускаха за цял ден, но само за деня на прегледа. 3 пъти мисля се наложи да ходя на преглед преди ЗЕТ. Съответно имаше доста консултации с юристи, преди да се възползвам от правата, дадени от закона.

# 550
  • гр. София
Кактус - бележка за манипулацията от клиниката и молба с дните, които искаш. Т.е. днес взимаш служебна бележка, че ти е била пункцията и заедно с нея пишеш молба примерно за три - пет или колкото искаш дни.
В Моята фирма след като им казах се консултираха с консултант и потвърдиха, че не само може, но са длъжни да го направят и нямам проблеми

# 551
Момичета, а преди пункция имали ли сте среща с анестезиолог. При мен мина днес, пита ми дали имам алергия към лекарства. До колкото знам аз нямам, само сенна хрема към полени пролетно време. Каза да взема ксизал или ериус няколко вечери преди пункцията. Но никакви проби не ми прави, поне за сега. Така ли е било и при вас? 🤔
Кактусче, чакаме включване от теб. Палците не съм ги пускала!!!

# 552
funn, и в двете клиники срещата с анестезиолога беше преди самата пункция . Задаваха разни въпроси. Аз съм с алергия към лекарства и със сеннна хрема, но не са ми правили тестове за упойката, може би защото имам няколко операции.

# 553
  • Пловдив
Имам лапаро със среща и пункция без среща, на едно и също място.Надраскаха ми ръката преди да вляза в залата, анестезиолога като дойде, тогава ме пита, казах нямам уж и това беше.

# 554
Здравейте,
Как ви се струват стойностите на хормоните 9ти ден от стимулацията
Естрадиола е 2843pg/ml
 Прогестерон 0.99
И LH 1.93

Общи условия

Активация на акаунт