(Без)Перспектива?

• 13 293
  • 352
  •   1
Отговори
# 150
Защото не познавам булка, която да е живяла нормално при тия условия. Не желая моите деца да се гърчат в роднински истории. Всяко младо семейство трябва да си е отделно и да няма намеса на роднините на половинката му. Истории тип "Нашите какво дадоха. направиха, пък вашите...." не ги понасям.

# 151
  • София
Аз имам достатъчно примери на месещи се в отношенията роднини, и съм си направила сметка да не допускам такова нещо, нито в лицето на половинка и неговите родители, нито с моите. Съответно в това отношение проблеми във връзките не съм имала никога.

Иначе, не казвам, че не е възможно да има разбирателство, но според мен е рядкост, и определено не бих рискувала да се надявам да попадна на изключение. Режа в зародиш.

# 152
  • Пловдив
Иначе, не казвам, че не е възможно да има разбирателство, но според мен е рядкост, и определено не бих рискувала да се надявам да попадна на изключение. Режа в зародиш.
Лъвица, то като има разбирателство - и да сте на 100 км може пак да ходите на гости, те да ви идват, да се поддържат добри отношения. Обаче ако няма разбирателство, а делите един апартамент... ето ти ПРОБЛЕМ.

# 153
Не знам защо очаквате сега да й се яви, че и с пръстен, явно на човека хич не му се занимава.
Защото аз познавах много подобен човек. Скъсването го имаше като наказание за другите. Тоест, не скъсваше с намерение да е наистина, а  като сплашване - не се държиш както искам, имаш претенции, казваш ми да не флиртувам... хайде сега си иди у вас, страдай без мен две - три седмици и после ще ти звънна като си си научила урока от наказанието. Постъпваше така и с приятелите си - ако някой му каже или направи нещо, спираше да общува с него, демонстративно го триеше и блокираше в соц. Мрежи и след известно време му се обаждаше все едно нищо не е станало, демек като му изтече наказанието.
Така, че си мисля, че тоя ще се обади или ще цъфне на вратата с обяснението за още един опит, с идеята, че Дени си е взела поука и ще търпи всичко, защото иначе ще остане без скъпоценната му личност.
Дано се окажа лош пророк и я остави на мира да си уреди живота.

# 154
А защо Дени не може да решава сама с кой да продължи живота си ? Нали не е дете, че да й се казва какво да прави ?

# 155
Продължавам да не разбирам какво кара хората да се фиксират във връзка, която не им носи удовлетворение, без да имат финансова необходимост, без да имат общи деца?

# 156
Понеже вече има пропусната връзка, на жената явно не й се трупат все неуспешни опити. Проблема е, че когато нещо си тръгне накриво и с разправии, то няма да се оправи занапред.

# 157
А защо Дени не може да решава сама с кой да продължи живота си ? Нали не е дете, че да й се казва какво да прави ?

Защото тук знаят по-добре. Майка ми винаги е била невероятна в преценката си за мъжете и живота въобще, но аз реално го разбрах след един брак и…да. Та така, каквото ми е казала, това правя, обаче сега, след като сама си стигнах.

# 158
Продължавам да не разбирам какво кара хората да се фиксират във връзка, която не им носи удовлетворение, без да имат финансова необходимост, без да имат общи деца?
Причините могат да бъдат хиляди, като някои са по-трудно преодолими от финансовите зависимости. С общите деца е сложно, защото често си свързан с този човек и след раздялата. Моя приятелка се събра с такъв няколко месеца след раздялата им. Докато бяха заедно не я щеше, после ревеше, че си искал семейството. Държа се добре по-малко от два месеца. Играта на раздели и събиране не е добре, когато има дете в схемата.

# 159
  • София
Блокираш отвсякъде и заминаваш на море. Ще кацне, но по-добре не го приемай обратно.

# 160

Защото тук знаят по-добре. Майка ми винаги е била невероятна в преценката си за мъжете и живота въобще, но аз реално го разбрах след един брак и…да. Та така, каквото ми е казала, това правя, обаче сега, след като сама си стигнах.
Излиза, че тя слуша избирателно. Той й е казал вече много пъти да си ходи, обаче него не го е послушала.

# 161
Е, да. Тя си го иска, ама тук ѝ разправят други неща. А щом го иска, да си прави сметките с какво да се съгласява.

# 162
  • Пловдив
Тук каквото и да говорим/пишем - решенията ги взима самата тя.

# 163
Аз донякъде я разбирам. Не ви ли се е случвало да виждаш различията с даден човек и да не можеш да срежеш връвта. И отново компромиси, залъгване, и така до безкрай.
Когато има любов такова решение не става да се вземе от веднъж.

# 164
Затова е добре,  че той е скъсал с нея. По-лесно става така....
Ще потъжи, пък ще й мине.

Общи условия

Активация на акаунт