Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 66

• 75 331
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
Разбирам. Но алуминиевите соли работят като блокират потните жлези, така че това не е нещо, което рискувате, а се случва така или иначе.
Мислите ли, че организмът няма други пътища за охлаждане и т.нар. на модерен език “детокс”. Аз например почти не се потя подмишниците. Само, ако спортувам. И дори няма миризма. Трябва ли да се притеснявам, че не се детокксикирам и охлаждам. Но пък винаги ръцете ми са влажни. Може би е компенсаторен механизъм, тъй като нямам достатъчно потни жлези на аксиалната зона? Ами хора, които им се потят краката? Понякога това е единственият начин да спрат гъбичките. Вие, ако страдахте от гъбички, заради влажни крака, какво щяхте да направите?

# 106
Ползвала съм дезодоранти с алуминиеви соли, в момента дори на гарниера ми съдържа такива и си се потя въпреки това. Не избягвам такива дезодоранти, нито пък нарочно купувам. Отчела съм, че при мен не работят, нито намаляват водата.. Вече одорекс ако ползвам може би няма са се потя, но съм решила "проблема" с дрехи на които лятото не личи под мишниците. То ми се поти и кръста и гърба като е 40 градуса навън, абсурд е навсякъде да се мажа с одорекс.

# 107
  • София
И аз не искам да спирам потенето под мишниците, а само миризмата. Какъв е проблемът с това?

# 108
  • Mediterraneo
Не разбрах, дамата с медицинско образование да ни обясни.
Аз и не вярвам да има продукт, който чудодейно ще спре потенето, ако си предразположен да се потиш.

# 109
Ей този бейс купих за около 5 лв мисля. Взех го от някой от фенси щандовете уж, ще видим Simple Smile

Скрит текст:
Моето супер некомпетентно мнение по въпроса с мишниците се базира на това, което са ми казвали дерматолози и познати, които са си докарвали проблеми - мишниците не се пипат много много и това е. Даже съм много внимателна, когато се обезкосмявам, защото имам позната, която заради враснал косъм стигна до операция. Знам, че има куп възли, жлези и какво ли не там и гледам да не запушвам нищо нарочно Simple Smile

# 110
Базата за лак е прилична, ползвам същата от известно време. Лакът ми издържа до към седмица, накрая естествено с малки забележки вече, но при цял ден на компютър и миене вкъщи на ръка, го броя за трайно. С уточнението че съм с твърди нокти, на по-мека плочка по-лесно се напуква и олющва лак.

# 111
  • София
Сега, в най-големите горещини ползвам гъбката на Dove и съм много доволна. По препоръка от темата го купих. Свежо ми е и приятно. Почти не се потя. Няма неприятна миризма.

# 112
На мен тази "гъбка" на дав ми мирише на старо, прекалено ретро.
Каквито и ролони да съм ползвала, като се изпотя по-късно и не може да изсъхне с часове, седи ми мазно. С дезодоранти поне се потя, но не седят мазни и не можещи да ми изсъхнат мишниците. Обличам се веднага, не седя с разперени ръце да изсъхне. Моя приятелка и тя от същото се оплаква с ролоните.

# 113
  • София
При рол оните е така. Гъбката е крем и не оставя петна. На мен гъбката ми мирише много приятно. Като Dove оригинала.

# 114
Спорът за вредата (или не) на съставките е едно от най-омразните ми неща, а и не виждам смисъл да се убеждаваме в каквото и да било. При интерес, информация има предостатъчно.

Да се потиш по-малко под мишниците и тялото ти да си е развило други механизми за охлаждане и пречистване е  едно, да го блокираш ти - друго и лично за себе си не виждам смисъл да го правя.
Общо взето лошата миризма се дължи на лоша хигиена или несполучлив/неработещ продукт (което пък е индивидуално като всяка козметика), или на здравословен проблем. Познавам хора, които много се потят, но не миришат лошо, защото се къпят и си сменят дрехите достатъчно често.

# 115
В най-големите жеги това което ми помага най-много за миризмата е део кристал, което май си е чиста стипца. Най-евтиният е моят, на Балеа, те не са особено различни. На потенето не се отразява, но те и другите стандартни дезодоранти при мен не го намаляват особено. Но нанесен правилно, при мен не допуска никаква миризма дори в най-големите и продължителни жеги напоследък. Обичайните дезодоранти се оказаха недостатъчни, а през останалото време си бяха достатъчно добри за мен. Другото предимство на кристала е че няма негов си аромат, не обичам да смесвам миризми по себе си и да се "бият" с парфюма.
За или против спиране на изпотяването - там всеки си решава. Винаги съм завиждала на хора дето не се потят хич или почти никак. Ами, като поживях покрай такъв човек, се оказва че не било чак толкова готино нещо... горкичкият, много по-трудно понася топло време.
Познати пък които ползват Одорекс под мишниците, се оплакват че започнали да се потят осезаемо повече по гърба или по цялото тяло. Не всички, но явно и това не е рядкост.
Спорът е безсмислен - това което за един е правилно, за друг не е, всеки да си решава как и с какво да се справя.

# 116
  • София, България
Да се включа и аз по темата за ролоните. Бяхме на почивка и ми свърши стикчето на Дав, на случаен принцип си взех ролончето на Нивеа. Ами то било доста добро, няма никакви неприятни миризми, усеща се свеж аромат от самото ролонче и е трайно. Издържа ми по цял ден.
За сравнение със стикчето на Дав, се случваше да има фал с неприятна миризма, като смея да твърдя, че аз почти не се потя и не мириша, но с Дав нещо не успях да се разбера.

# 117
Гъбката на Дав няма ли алуминий?
Взех си това от аптека, не е евтино, но съм доволна

# 118
Ей този бейс купих за около 5 лв мисля. Взех го от някой от фенси щандовете уж, ще видим Simple Smile

Скрит текст:
Моето супер некомпетентно мнение по въпроса с мишниците се базира на това, което са ми казвали дерматолози и познати, които са си докарвали проблеми - мишниците не се пипат много много и това е. Даже съм много внимателна, когато се обезкосмявам, защото имам позната, която заради враснал косъм стигна до операция. Знам, че има куп възли, жлези и какво ли не там и гледам да не запушвам нищо нарочно Simple Smile

Изобщо не бях доволна от него. В момента редувам един на Евелин 8в1, и на Ревюел. Този на Ревюел е много по-добър, а е най-ефтин. Но го има само в Елитис

# 119
На мен тази "гъбка" на дав ми мирише на старо, прекалено ретро.
Каквито и ролони да съм ползвала, като се изпотя по-късно и не може да изсъхне с часове, седи ми мазно. С дезодоранти поне се потя, но не седят мазни и не можещи да ми изсъхнат мишниците. Обличам се веднага, не седя с разперени ръце да изсъхне. Моя приятелка и тя от същото се оплаква с ролоните.
От доста години ползвам само спрейове. Мразя да ми лепне по дрехите ролон, а стиковете ми задръстват порите буквално.

Общи условия

Активация на акаунт