Слънцето пече, а зима ни влече, че като дойде зима, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще има! (Тема 4/2021)

• 24 179
  • 712
  •   1
Отговори
# 585
Raуli браво за хубавите новини, Alison стискам палци утре и ти да се похвалиш! 🍀

Mahur аз имах май месец - бях болна и ме удари в пикочния мехур цистита, явно от там във влагалището.. пих антибиотик.

Магнерота аз го пия по всяко време и не го съобразявам с хранането - моята доза е 3х2.. не мога да съобразявам чак толкова 😁

LadyBlue и аз съм с по-засилено течение, нормално е при бременност и ако няма други симптоми (цвят/мирис/парене/сърбеж) не е притеснително.

dee относно кабела на зарядното - удобство е по-дългия, но не е задължително, все пак ще се зарежда за няколко часа и няма да може да се ползва.
Но ако някой ще си купува има по-евтини в Алиекспрес (по 2-5лв) - ММ от там ми беше поръчал след като детето когато лазеше и му растяха зъби прегриза оригиналния ми 🤣🤣 (новия е по-дълъг и наистина е по-удобен).
В Пепко до касите също съм виждала кабели - предполагам има и такива за зареждане.

# 586
И аз има по-силно с напредването.
Пуснах микробиология перди 2 седмици и е чиста, предполагам от хормонтите.

Момичета имате ли по засилено течение с напредването? Не мога да преценя от жегата ли е, някакъв проблем ли има, а съм на лекар чак Септември.

# 587
  • София
И моето течение е доста обилно. Заради по-високите нива на естроген във втората половина от бременността е. Хормона е виновен за по-засилено слузоотделяне. При мен се проявява и като сутрешна "хрема".

# 588
Нека задържи повече ръката и да говори на бебето. То ще свикне и ще започне и него да ритка. И ние бяхме така срамежливи в началото, но сега временно спира, като си сложи той ръката. Неговата е по-тежка и  явно беба усеща, че не съм аз. Но той много й говори и тя вече свикна с него и вече и него го ритка.
Разтягането и светкавичките във влагалището и аз ги имам. Док каза, че не е нищо притеснително и е нормално. При мен ту се появят, ту спират. Особено интензивни бяха преди около месец. Тогава взе да ми изпъква повече корема. Явно е от разтягането на разни връзки, кости, стави и т.н. Аз ги усещах понякога и по-назад, към дупето.
Обаче, при кихане как ме срязва, не е истина. То още от началото така, но когато не уцеля позата, при кихване, все едно крампа получавам. Понякога така ми става и при смяна на позата при сън, ако изпъна по-рязко краката. Затова сега се въртя със свити крака и така и ставам от леглото-леко, бавно и на една страна. Докато пораснат бебчовците ще има още да ни дърпа, опъва и боли. Особено 7-8 месец като започнат интензивен растеж.
Като каза кихане, да се посмеете на мой гръб… Онзи ден започвам серия с кихавици, 2-ри, 3-ти път и вече съм се усукала странично на дивана, че усещам че идва нова кихавица и пак ще ме заболи. Кихвам и в същото време забравям, че чашата с вода която току що изпих е на дивана и нацелвам право лявото око…. Как не се посиних не знам, за малко да стана панда 🤣🤣🤣🤣

# 589
  • до най-прекрасния мъж
И аз имам засилено течение, без миризма и сърбеж. Но слагам и Утрогестан все още, вероятно и той спомага да е по-засилено. МБ правихме в 11-12 г.с., после не сме пускали. Докторът каза, че следващия път ще ми пусне, мисля че по това време се полагаше по каса.
Аз дълго се борих с Ешерихия и Ентерокок. Помогна ми пробиотик - орален и вагинален. Но аз бях по-особен случай с малко гадинки и от АБ ставаше по-зле. Но определено са опасни и трябва да се вземат мерки.

# 590
Здравейте Simple Smile Някой ще си слага ли инжекцията за резус фактора ? И да ви попитам Малтофера кога го взимате , май ми остана в ума , че акушерката ми каза по време на хранене… амаа не съм сигурна и не ми е много удобно да спирам да се храня и да смуча 10 мин хапчето Simple Smile

# 591
Здравейте Simple Smile Някой ще си слага ли инжекцията за резус фактора ? И да ви попитам Малтофера кога го взимате , май ми остана в ума , че акушерката ми каза по време на хранене… амаа не съм сигурна и не ми е много удобно да спирам да се храня и да смуча 10 мин хапчето Simple Smile
Малтоферът преди години ми казаха да го дъвча по време на ядене, не да го смуча. Спомням си, че не му бях особен фен, въпреки че не е чак толкова гаден на вкус. Очаквай проблеми с ходенето до тоалетната.

# 592
То налага ли се да се прави. На мен първо ми назначи ха тест за антитела беше отрицателен и докторката нищо не каза за инжекция.

# 593
Анти-Д имуноглобулин се поставя само ако има антитела или след раждане (до 72 часа) ако бебето е с различен резус фактор от майката.

# 594
А защо не се подстригвате?Ако е заради предпазване от ковид ,разбирам.Но ако е заради суеверие , каква е връзката между фризьор и бебе?
    Дъщеря ми ще ходи да й оправят балеажа,че като роди няма да може , а и заради кърмата няма да е ок.Но сега не виждам причина да не го правите.Тя не ходи на маникюр,но си го прави в къщи,има си оборудване.С педикюра вече е трудно,та ще записва час и за такъв.
    У дома няма суеверни - още като ходиха в София за първа ФМ купиха количка,за втората купиха легло и матрак.Вече имам позволение да купя някоя дрешка,другите тя си е набелязала и предстои да поръча.
    Вчера се чудехме как тр да облича зимно бебе.Тя самата е такова,ама аз вече май не помня.НО си мисля , че едно боди с къс ръкав като бельо , отгоре ромпър,или друг вид дреха,чорапи,ако не ританка, и завито.Това за в къщи ,имайки предвид,че през повечето време бебчетата спят.Гледахме и комплекти за изписване.Според мен съдържат някои ненужни неща,а са скъпи.И май ще си хареса отделно дрешки  и красива завивка.

# 595
Абсолютно подкрепям, че комплектите за изписване имат ненужно много части, особено предвид че ще са зимни бебета и ще се вижда само пелена/портбебе или с каквото е увито. Каката ми е родена в средата на ноември, купих такъв комплект, беше от 13-14 части, сложих и само 3, другите си останаха чисто нови. Та ще избирам нещо поединично.

За фризьора предполагам е суеверието, че ще му се отреже достойнството на мъжа или ако е момиче късмета и някакви такива други неща съм чувала.
Както примерно да не се прескачат кабели, че да не се увива пъпната връв и други подобни.

За инфекциите и аз знам, че трябва да се лекуват с време. Имах в 8-ми месец предната бременност и пих АБ.

Магнезий пия Биолектра, но честно казано не го съобразявам с храненето. До вчера пиех по едно сутрин и едно вечер, от днес ми остава по 1, което смятам да пия вечер след вечеря.

# 596
Марулета , заради суеверие не го правят някои. Да не отрежат късмета на бебето или , ако е момче , да не му отрежат пишката Joy Stuck Out Tongue Winking Eye Аз, да припомня, чакам мъжко Blush
За сега с педикюра се справяме дружно с ММ- аз си режа ноктите , а той ме лакира, ама скоро ще се преориентирам към професионалист.
Комплектите за изписване не е задължително да са скъпи и с ненужни части. И двата , които съм харесала , са на цена от 15-16лв, като вторият е турски и е само 5 части, като всички ще влязат в употреба. В Турция подобните тръгват на цена от 4лв, но колкото и да ми е мъчно ще пропусна личния шопинг там тази година. В ноемврийската тема пуснах линкове на магазини и посредници, ако някой има интерес , мога и тук да ги пусна.

# 597
Аз съм чувала много добри отзиви за турските стоки за бебета, но сега нямаме възможност да отидем и да си напазарим от там. Същевременно, мисля, че в България са доста надути цените на турските стоки. Ако споделяте линкове към сайтове на посредници, ще съм благодарна! 😉

# 598
15-16 лв е супер цена.Можеш ли за дадеш примерен линк,или къде си ги гледала,ако са онлайн,моля!
   Ние с щерката засега гледаме онлайн в магазините какво се предлага, че в нашият град има две бебешки борси само.Ама то понякога май е по-добре да нямаш много избор,че от толкова красоти човек не може да избере.
   На мен досег ами беше много жега и не ми се ходеше по магазини, но другата седмица сигурно ще пообиколим с нея,ей така по женски да погледаме,да набележим.Те доста неща са харесали и в НМ.
    Скоро чух от нейна приятелка,също бременна,че първо трябвало да се купи шапка,че да тръгнело бебето с главата напред.Ако нещата ставаха така , ехееееееее колко секцио ще се спестят.
   Когато бременеех със сина през две седмици кибичех при фризьорката с нови идеи за цвят и прическа.Правех се с червени кичури,руси,боядисвах се,къдрих се.По настояване на дъщеря ми тогава си сложих и една татуировка от дъвка.Обаче толкова хубаво залепна,че сия носих и оста след като родих.Но като влязох в болницата за раждане ,и тъй като бях лежала преди това, втрещих акушерката с огнените езици на глезена.Докато обясня ,че е от дъвка,отнесох една караница,че за различните цветове на косата си мълчала,ама за татус вече е прекалено.

# 599

Mahur
Аз лекувах преди 2м еширихиа с антибиотик и пробиотик, няма нищо страшно. Лекаря който те следи ще ти предпише специални за теб лекарства които няма да повлияят на плода.Би трябвало да имаш антибиограма която показва твоя организъм с кои съставки по какъв начин може да си взаимодейства.

iren11
Много ще се радваме да пуснеш линкове и тук. До сега поръчвала ли си или някой познат и за колко време пристигат нещата? Скъпа ли е доставката до БГ?

Общи условия

Активация на акаунт