Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 67 596
  • 685
  •   1
Отговори
# 345
Какво мислите за Montale. Трябва да имам поне един, нали? Blush

Честно казано не е необходимо. Голям процент са силни, агресивно-химични бомби. На мен ми е любим Intense Tiare, в жега е невероятен, но в нежега е точно горното.
Mancera и Montale са общо взето посредствени и разочароващи аромати. Силата им е в интензитета. Крещят та се носят, но са си много шум за нищо.

Абсолютно съм съгласна! Пробвала съм доста от тях, не мога да схвана хайпа. Миришат евтино, съжалявам, ако обиждам някого, но нямат финес, удрят като селски бабаити. Все пак си отварям вратичка, че не съм се запознала с абсолютно всички, но то на 7мия - 8мия вече не исках да ги виждам на картинка, нито Мансера, нито Монтал. И на мен в Intense Tiare ми беше едната надежда, но не би!
Това много ми хареса! 😂
Такова е и моето мнение, 1:1, все едно аз съм го написала.
Днес явно ще съм с непопулярните мнения.🤣

# 346
И аз не съм почитател на Монтал, а и няма нищо задължително при парфюмите, може би само да харесва човек това, което носи и да се чувства добре. Бях пробвала Монтал Жасмин Фул и ми беше много приятен, но не до там, че да пожелая да го купя. Приличат ми на спрей за графити техните опаковки...

# 347
Аз съм от големите фенове на Монтал и имам доста, но последните година всички ги носят около мен и въобще и започнах за ги избягвам. Мансера харесвам значително  по- малко, но и там имам любими парфюми.
Не е задължително да имаш парфюм на Монтал, но ако се интересуваш от парфюми и особено ако водиш разговори за такива е задължително да ги познаваш, защото често става въпрос за тях.
Интенз кафе е един от най- носените, коментирани и репликирано парфюми, всяка нишова марка, а и не само, има негово копие. Имитиран е повече от Бакара и Ерба Пюра взети заедно.
Удовете на Монтал запознаха България масово с oud, и перфектно изпълняват всяко едно питане с търсене на парфюм
“силен, супер шлейфов, супер траен и до 100 лв.”
Розите са класика и също много копирани.
Круши, Тиарета, Череши и други такива не представляват интерес за мен, защото са плоски и обикновени.
Мансера има други плюсове и също не трябва да се подминава за опознаване по дългия път на парфюмана.

# 348
  • by the sea
И аз нямам нито един Montale и  Mancera, харесах само musky garden, въпреки че хич не се разви върху мен, стоя един и същ цял ден, някои хора харесват това.
Аз лично бих ги пропуснала и ако ще давам 100-150лв за нещо по-скоро ще си купя Dior или Guerlain.

Интересува ме и мен poison girl спрян ли е? Не съм влюбена в него, но осъзнах, че много лесно го нося, половин бутилка изхабих зимата, та май ми е неосъзнат любимец и бих се запасила.

# 349
Вчера се разходих до Дъглас и пробвах поне 15 парфюма (поне да се запозная с тях) и се загледах накрая в трите дамски парфюма на "Порше дизайн". Не си спомням розовия и черния, но белият има някакъв дискретен чар, отначало ме лъхна нещо винтидж, нещо носталгично, което бързо излетя, бързо се нагажда към кожата и някъде там се притаява... Няма шлейф...
Някой има ли впечатления от парфюмите с тази марка?
Ето за този писах:
https://www.fragrantica.com/perfume/Porsche-Design/Porsche-Woman-55811.html

# 350
  • Чукарландия
Аз имам Porsche Design Woman Black. За мен е по-леката версия на МЧР Black Perfetto. Харесвам си го, най-вече през късна есен. 🤗

# 351
  • София
Парфюм за деня Mancera Wave Musk - шокиращо,  но 18 годишната нова колежка на съседното бюро го отбеляза с голяма възхита. Странно, с оглед на просташкия и долнопробен характер на парфюма.

# 352
Парфюм за деня Mancera Wave Musk - шокиращо,  но 18 годишната нова колежка на съседното бюро го отбеляза с голяма възхита. Странно, с оглед на просташкия и долнопробен характер на парфюма.

Не познавам парфюма, но ако наистина е какъвто го описваш, може би реакцията на девойката отговаря на нивото й.
Ама съм злобна лелка Wink , на 18 бях преди почти 18 години, та може би просто завиждам.
И за да съм поне малко по темата, днес отново нося Aura Sensuelle и като че ли все повече ми харесва.

# 353
Някой по-назад коментираше Sisley Izia la nuit и честно казано предишната я намирам за хубава наистина, но не до там да искам да я имам.
Новата я пробвах по-скоро от любопитство , а взе че страшно много ми хареса. Даже сега се озовах с две бутилки и няма да задържа и двете понеже имам и доста други неща да разносвам, но този парфюм е невероятен….
Мъжът ми харесва всичките ми аромати тъй като си имаме сходен вкус , но това е първият за който казва “ много е красив”. И наистина според мен се развива доста красиво.

С Mancera  и Montale  нямам опит, пробвала съм само няколко аромата и не се получи. Мисля че с intense cafe направих грешката да го пробвам на кожа и нямах търпение да го измия от себе си …

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 18:50 от AlisaHofman

# 354

Бас държа, че притежаваш минимално 20 аромата, които са в пъти по-добри от него.
С този оглед си написах и поста.

# 355
  • София
Ако сте пробвали парфюми на Sylvaine Delacourte, ще ми е интересно да споделите впечатления.
Има ги в мейкъп, звучат примамливо, но не ми се рискува.
Наистина няма смисъл да се рискува със 100 мл от мейкъп Simple Smile - марката предлага дискавъри сетчета на много добра цена (10 евро за 5 мостри, като мисля, че няма такса за шипинг до Бг) и човек може съвсем спокойно да се запознае с работата на Силван, без да купува цели бутилки насляпо. Simple Smile A имат и 7.5 и 30 мл (30 мл са много сладурски наживо като презентация). Аз съм тествала мускусната и ваниловата колекции, не съм пробвала тази с портокалов цвят (пръснах бегло 2-3 неща от нея набързо преди време, но нищо съществено не помня). Ваниловата намирам за по-интересна и комплексна, от нея много харесвам Virgile (зелена, билкова ванилия) и Vahina. Мускусната ми се стори по-базова и композициите са някак по-семпли и незапомнящи се. Стила на марката бих определила като тиха, ежедневна елегантност.
Фенси, благодаря за препоръката, отбелязах си Attique Lubin за проба, интересен ми беше отзивът, който си цитирала. Simple Smile Kismet и на мен ми дойде някак стържещ и небалансиран при първия тест преди време, чакам малко да захладнее и ще го преслушам пак.
RedPanDa, не познавам Eva Lubin за жалост, но изглежда енергизиращо. Simple Smile Ако я пробваш/придобиеш, ще се радвам да споделиш впечатления. Simple Smile
Аз хвърлих око на Upper Ten (и в двете версии - мъжка и дамска). People Eyes
Edit: В синхрон с дискусията за Мансера и Монтал, току-що мернах статия за предстоящ нов Монтал, който ми се струва много интересен като пирамида: Montale Blue Matcha. Много обичам матча и мате като аромати, интересно ми е какво са забъркали, но сигурно доста ще трябва да се почака, докато дойде по нашите ширини. А има и кожа, тютюн и сив амбър в пирамидата, та се размечтах...

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 19:16 от Klodilia

# 356
Благодаря, Klodilia Flowers Four Leaf Clover
Ще надникна в сайта на марката и ще реша.
Карам парфюмна "почивка", в смисъл не ме тресе непреодолимо желание за нещо ново.
Пръскам наличните и се радвам на силното им излъчване в горещините.

# 357
Абсолютно съм съгласна! Пробвала съм доста от тях, не мога да схвана хайпа. Миришат евтино, съжалявам, ако обиждам някого, но нямат финес, удрят като селски бабаити. Все пак си отварям вратичка, че не съм се запознала с абсолютно всички, но то на 7мия - 8мия вече не исках да ги виждам на картинка, нито Мансера, нито Монтал. И на мен в Intense Tiare ми беше едната надежда, но не би!
+ 10 000
Като изключим Chypre Fruite и Soleil de Capri нито един Монтал не ме грабва. Много мощни, агресивни и грубо съшити са ми. С Мансера положението е подобно.

Вчера се разходих до Дъглас и пробвах поне 15 парфюма (поне да се запозная с тях) и се загледах накрая в трите дамски парфюма на "Порше дизайн". Не си спомням розовия и черния, но белият има някакъв дискретен чар, отначало ме лъхна нещо винтидж, нещо носталгично, което бързо излетя, бързо се нагажда към кожата и някъде там се притаява... Няма шлейф...
Някой има ли впечатления от парфюмите с тази марка?
Ето за този писах:
https://www.fragrantica.com/perfume/Porsche-Design/Porsche-Woman-55811.html
Белият ми е много любим. Може би наистина има нещо винтидж в него, ухае на чистота и свежест. Бял люляк, сапун, топло мляко с ванилия. Такива работи.
От трите, само новият златист не харесвам, прекалено много сладост и стремеж да направят нещо като масмаркет.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 20:39 от Анонимен

# 358
  • Бургас
От Монтал харесвам Интенз кафе, Roses Musk,  Rose Elixir.От Крушите ми става лошо.На Мансера харесвам доста повече парфюми от Монтал.Муски Гардън си остава емблемата на бранда за мен, нищо, че се разделих с него.Супер елегантен е и мирише скъпо.Choco violette също е много пипнат, любим ми е и Holidays.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 22:19 от Bright Crystal

# 359
Имам някакъв сет семпъли на Sylvaine Delacourte, ще ги тествам и опиша един по един, но като се прибера от почивка.
Имам два Монтала и две Манцери - Крушите и Ред уд от Монтал; и Уд кафе и Златния тамян на Манцера. Съответно Крушите са вечна ❤️, а Ред уд не знам какво точно да го правя. Хем ме стряска, хем не ми се разделя с него. Уд кафе ми е ефирен и едва забележим, но ми харесва доста, обаче пък се радвам, че е в 60 мл бутилка. Тамянът е в размените. 🤐 И приключих с двата бранда.
Чакам нещо, което ще ми доставят тук в хотела (това, ако не е откачено... няма почивка) и като го получа и пробвам, ще кажа за него.
Няма да уточня бройката парфюми, които нося, защото е... смахната.
Вечеряме до басейна и съм с любим, любим Monaco❤️❤️❤️ develfen, вечна признателност за него! 💕 И търси от къде да си купим следващите, че го преполових.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт