Изпитани сайтове за парфюми - август 2021

• 74 938
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ето този

код  notino - 10 % за поръчки над 140 лв. и - 15 % за поръчки над 180 лв.

# 361
  • Бургас
Delina Royal Essence https://www.notino.bg/parfums-de-marly/darley-royal-essence-deli … house-retargeting с код pdm15 излиза 131,58 лв. за 3*10мл с безплатна доставка.

# 362
Не е слънцезащитна козметиката и ако беше за мен нямаше да се трогна особено, обаче тук се поизнервих, защото въпросът за мен е принципен, още повече, че не им е за първи път. Даже от Парфимо не съм имала толкова издънки с изтичащ срок на годност. Grinning Уведомих ги, че не ме устройва предложението им и какво искам, а отговорът им беше, че тъй като била натурална козметика, била с кратък срок на годност и могат да ми пратят бройка до ноември т.г. Joy А аз сега бях в аптека и от любопитство погледнах същия артикул със срок до средата на 2022г. Честно казано на смях ме избива от подобно небивало извинение, трябваше просто да кажат, че разполагат с бройки с такива срокове в склада и толкова.
Имам голяма бутилка Girl of now и точно заради сходството, за което пишат във Фрагрантика се чудя дали да отнеса и Sound of Donna. А едп го описват като чист, леко помаден със свежи лимони, какъвто май нямам. Thinking
А Стюардесата на Гутие прилича ли на първообраза? Помня, че я хвалиха в парфюмната тема като излезе на пазара, но имам отливка от Класик едт и бутилки от Класик Есенс, Жената Чудо, Ла Белл и не съм сигурна дали имам нужда и от Стюардесата. Но пък е толкова красива... Heart Eyes

# 363
O не, Sound of Donna съвсем не е нито чист, нито помаден. Сметанов сладкиш с бадеми и кестени е. 😋

# 364
Aз не се изразих правилно, извинете. Blush Чистото и помадено четох, че може да се отнесе към Trussardi Donna edp. Grinning

# 365
  • София
Много съм щастлива Blush, поръчах круизния ангел 2019 от my-origines.com/de , както и круизния от 2020 от escentual.com и тази лимитка на Dahlia Divin Le Nectar 75 мл , която е с намалена цена, и с кода цената й се намалява още и става 84 лв. Подарък към поръчката - един грозен лъскав несесер на Мюглер. И от двата сайта пазарувам с превозвач.
escentual.com - 20% OFF  On All Products! USE CODE: ESCENTUAL20  валиден до 1 септември и безплатна доставка над £30 в U.K .
Не важи само за sample/discovery set.
escentual са направили месечни Discovery box 8х2 мл на различни теми, до колкото рабрах сумата щяла да ти се върне под формата на техни точки, които съответно ползваш като отстъпка. (the cost is fully redeemable in Pretty Pennies - meaning you get £19.95 off the total of your favourite fragrance in the box or whatever you fancy on site). Идеята е да се пробват нови аромати без да си предубеден и да знаеш кои са, мострите са само номерирани от А до Н, а по-късно разкриват кои са парфюмите.
September’s theme: Fougere fragrances - Fougere is a diverse genre that centres on the interplay of a citrus top note (usually bergamot), an aromatic heart of lavender, and a rose note (often replaced with the minty-fresh rosiness of geranium), dark, inky oakmoss, and coumarin, a warm, hay-like material found within tonic beans. Together these materials form the backbone of the fougere.
October’s theme: New fragrances - The biggest brands have launched their blockbuster scents just in time for Christmas. Expect to smell and discover niche, designer and luxury perfumes for all genders and preferences.
November’s theme: Warm fragrances - Warm informs you that a scent is cosy, or maybe fiery. It says “I’m soft, but also maybe a little bit fearsome too”. Warm is hot, languid flowers, but also intense spice bombs, and rich ambers that feel like comfort blankets for the skin.
December’s theme: Warm fragrances - The gourmand is the domain of vanilla, of berries and fruits, of chocolate, candy floss and black coffee. It is sweetness but also savoury and umami too, with recent trends leaning towards salted caramel, edible herbs and much more. Just like any well-stocked kitchen, the gourmand fragrance knows no limits.
Поръчах тези за октомври, ноември и декември.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 16:33 от Vesika

# 366
O не, Sound of Donna съвсем не е нито чист, нито помаден. Сметанов сладкиш с бадеми и кестени е. 😋
И аз така мисля. Но и не намирам много прилики с Girl of Now, може би само, че са в една категория. На мен Sound of Donna не ми направи особено впечатление, обикновен ми е, незапомнящ се. Или просто тогава ми дойдоха много гурмандските парфюми и с нищо вече не ме удивляваха. Подарих го с чисто сърце!

# 367
  • София
Аз съм в трепетно очакване. В parfumite.eu съвсем случайно открих кашмирения Код на Армани и поръчах. Днес ми се обадиха, че е наличен и го чакам. Впрочем, там има и други находки, но си трябва преглед, че изчерпаните не ги свалят от страница.
В Елинор пък, Laudano Nero на ТТ оставала само една бройка - дали я прибрах или е рекламен трик за развързване на кесията... Simple Smile И, за да не пътува сам до понеделник, към аромата добавих един Серж Лутенс и една миниатюра 1969 от Историите на парфюмите. 
Днес си взех и поръчката от Нотино - 4 броя всякакви Кристали на Версаче, когато беше 20%-то намаление миналата седмица; малък Плежърс на Ести Лаудер, че го спирали от производство; малко бутилче Musc Noir NR; 2 мострички на Idole и Idole Aura; две на DKNY , на хартиен стикер.
Изкушения дебнат отвсякъде, а трябва спешно да врътна ключето на тази тема.  Simple Smile

# 368
  • Стара Загора
Vesika, кой превозвач използва за Escentual?
Обикновено аз използвам Габиели, но те сега се скатават и не приемат пратки от Англия.

# 369
  • Sofia
Слагам в скрит текст, че е малко встрани от темата, но обещах да направя тест между Mon Guerlain EDP и лимитираната бутилка Simple Smile

Скрит текст:
cutesmallcatБлагодаря,  а тази лимитка ще ми е интересно да споделиш дали има разлика.

Има лека разлика между лимитирания и стандартното EDP, но се забелязва само, ако се пръсне паралелно. Като цяло, лимитираната версия е мааалко по-мека и тиха, лавандулата не е толкова отчетлива, но разликата е пренебрежимо малка. Също така ми се струва малко по-нетраен, но може и да не съм пръснала достатъчно.

# 370
cutesmallcat Благодаря 🌻

# 371
  • София
Vesika, кой превозвач използва за Escentual?
Обикновено аз използвам Габиели, но те сега се скатават и не приемат пратки от Англия.
Не съм Vesika, но аз ползвам GGBG за английски пратки, последно получих миналата седмица пратка от Англия през тях. Simple Smile Не съм ги тествала с Escentual обаче.

# 372
  • София
+1 за GGBG

# 373
  • София
Точно GGBG ползвам за доставки от Англия и Германия. Ползвала съм и още 1 превозвач “Доставка от Англия”  www.dostavka-anglia.com/

# 374
  • Стара Загора
Точно GGBG ползвам за доставки от Англия и Германия. Ползвала съм и още 1 превозвач “Доставка от Англия”  www.dostavka-anglia.com/

A как стои въпроса с ДДС-то през GGBG? Някакви документи искаха ли за пратката от Escentual? На Габиели правих скриншоти на поръчката и отделно описвах какво съдържа.

Общи условия

Активация на акаунт