Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през август

• 91 717
  • 3 459
  •   1
Отговори
# 2 790
  • Euskal Herria
Мистик, диклак пия. Надявам се да ме отпусне и да почна да се движа нормално.
За фиестата - пиша в скрит текст, който има желание, да чете:
Скрит текст:
Всяка година седмицата след Богородица - 15.08. започва Семана гранде (Голямата седмица буквално преведено). Реално това са 9 денонощия. Започва от петък вечерта с откриване, което е задължително на площада пред театъра. Всяка година това става с огромна кукла - патрон на фиестата. През цялото време тази кукла се мести из различни части на града и хората се снимат с нея. Обикновено предвидените забавления са над няколкостотин на брой, има за всички - от бебета до баби. Simple Smile Кулинарни състезания, театри, спортни, регата по реката,  концерти, дискотеки на открито из целия град. Вечер затварят централния булевард и всичко става огромна танцова площадка. Най-различни сцени и стилове музика. Всяка вечер има фойерверки - тече международен конкурс  и всяка вечер различен участник се представя. В началото продължителността на зарята беше към час, сега са скромни - половин. Традиционно е шествието в неделя на Кита и неговите приятели. Докато те дефилират, раздават на децата пакети с парти артикули. Много конфети се хвърлят. Накрая на всяко шествие минават и служителите на чистотата, превърнали са в шоу почистването на улиците.
Всяка вечер има и огнено шоу - мъж носи на гърба си платформа с фойерверки, тича по площада пред театъра, а деца и възрастни бягат пред него. И накрая - в неделя вечерта на платформа по реката от театъра тръгва куклата - патрон на фиестата. Бавно и под съпровод на музика платформата и съпътстващите я лодки пристигат и спират пред кметството, където изгарят куклата. Сбогуват се с нея с пожелания за следващата среща другата година. И докато куклата гори, почват финалните фойерверки.
Много зрелища има, точно по вкуса на тукашните. Ходят облечени с техните носии, или поне една кърпа на врата. И носят със себе си пластмасови чаши, вързани с връзки. Обикновено ги закачат или на колана, или ги провесват през врата си. Simple Smile

# 2 791
Добре че Митко Палаузов вече го няма в задължителната литература от това няма по-голяма мъка за четене Joy
Герата, голям късмет си извадила! Все така да те заобикалят неприятостите!
Свекървата днес донесе баница, а за мен купила оризови кори да си направя отделно, много добре стана, ако не знаеш, че са оризови няма и да разбереш. Утре съм на невролог за гърба и рамото, с тея шипове няма да ме излекува, но поне нещо за болката дано измисли Sad

# 2 792
По време, в което Филибето влезе в "червена зона", каквото и да означава това, започва Капана фест. От утре до неделя ще има много мероприятия и гъчканица от народ.
Сал, свекърва ти е много грижовна.

# 2 793
  • София
Тържествено се извинявам на Кротето,че не се обадих.
Освен,че е гад ден с паркирането.Влязохне в мола,пред риска да клекна да пишкам насред улицата.
Но пък тук  в Св Влас е екстра.

# 2 794
  • Fairbanks, Alaska
Обиколих половината град.Баси ГО,баси чудото! Confounded

Уми,честито!

Добре бе,какво са продавали в тоя Перник,трети път го мяркам и не мога да разбира,защо е тая лудница?

Бърди,излезе ти късмета! Smiley Айларипиии...Laughing
Какво е ГО?

# 2 795
  • София
Гражданска Отговорност

# 2 796
Ей аз до като седна да ви видя,вие налягахте.
Хубави снимки! 😍
Особено чушките. 🤭😆😍 Много обичам,скоро не съм пълнила. И моето чаве не яде. Кусне по някоя вилица от ориза и това е. Обаче пак изяде кюфте и половина. 😊
ММ замина нощна. Дребосъчка заспа. Ся е моето царство. Опс,не спи таласъмчето! 😆😂 Дойде да ме целува.

# 2 797
Ени, блазе ти. МУ тамън се прибра. Sweat

Търте, срещу Шивата да тичам, няма да я стигна Grinning

Мисте, много харесвам Капана. Има два три магазина за чанти и обуща.... много мои.

# 2 798
Начиииии... от 10 та досега нямаше ток у нашта маала... пфффф... едва изнамерих три свещи накръст, миризливи някви, от зимата останали... утре ши заредя да има... чавето и то само обикаля и мрънка, щото не е свикнало на такова нещо...
Сирос, да земеш да кажеш ли кои са тия много твои магазини...

# 2 799
Тържествено се извинявам на Кротето,че не се обадих.
Освен,че е гад ден с паркирането.Влязохне в мола,пред риска да клекна да пишкам насред улицата.
Но пък тук  в Св Влас е екстра.
Тържествено и да ми си извиниш,не върви.Още имам в багажника две дреболии  за децата.Хората ми простиха за спането,няма грижи.

# 2 800
  • София
Виновна.

# 2 801
Минало.

# 2 802
Да, да, Сиросче, подскажи за магазините.
Много ми харесва Капана и феста - атмосферата, магазинчетата, кокетните заведения, музиката, всичко. Ееех!
Тук прогърмява, има светкавици, опитва се да вали, ама не особено успешно. Лягам аз, затварят ми се очите, пък дано заспя. Снощи се въртях до сред нощ, бях затворила прозорците, защото много миришеше на дим, но изпукахме от жега и по някое време ставах да отварям.

# 2 803
  • Германия
Аз май се опитвам да се разболявам, от 8 часа до сега се боря да не заспя. Аз съм нощна птица и да ми се спи по това време е ненормално. Отделно нещо ме втриса, пих медикаменти и се опитвам да се задържа будна поне до 23ч. Ако легна сега ще стана в 3-4 и повече няма да има заспиване.

Яна, много интересни снимки, текста за фиестата ще го чета утре, интересно ми е, но сега ми се мажат буквите.

Задължителните книги за лятната ваканция винаги съм ги мразила, а по него време поглъщах книгите като топъл хляб, но само тези, които искам. Ма много тъпи произведения се учеха в училище по мое време, нито едно не помня, само Хамлет, него го знаех на изуст.
Допивам си кафето и ще се хоризонтирам май.

# 2 804
Мързелова,  никакъв шанс да кажа, щото не знам. Трябва да сме там, да се щураме по уличките и ще ги намерим. Там има и чуден турски ресторант, ама ... и него със свещ ще го диря. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт