Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през август

• 92 691
  • 3 459
  •   1
Отговори
# 3 030
Елиф, и аз съм така със зарзавада Simple Smile. Това ми е любимият шопинг.
Начи, Ре, шса дигна да дойда да те видя. Не съм знаела досега, че имам астрална близначка Simple Smile)) Толкова пък съвпадения!

# 3 031
  • София
Ооо, супер ще си изкараме по сериите.
Аз като купувам неща за гювеч, все по цветове го правя 🤣. Не че като се изпече много се забелязват, но докато ги кълцам се кефя. Оранжево, лилаво, зелено, жълто....абе лудичка съм.

# 3 032
И аз предпочитам да пазарувам зеленчуци отколкото парцалки.

# 3 033
  • Пловдив
Сега да кажете изпитана рецепта за карт.кюфтета дет не се разпадат Rolling Eyes
И...милинки със солена заливка искам да пробвам.

Елифче, ама вярно ли така направил? Head Band
Охлелемайкоуквомечакаподяволите!

П.п сега по-се трае в селската къща...има климатик Simple Smile Много е задух днес.

# 3 034
  • София
Еха, чирозче, цял отбор станахме.
Мисти, мен ме няма по тези засукани манджи, но сложи яйце в сместа за кИФтаците.
За милинките,  пробвай тестото за памук погача за начинаещи. За заливка масло с червен пипер.

# 3 035
  • Пловдив
Ре, яйце-да, ама май трябваше да е срудена сместа и тогава да пържиш.
За заливката май е масло, сол и галета...да.

# 3 036
Мисте, нямам точна рецепта за картофени кюфтета, но откакто ги пека на фурната, не ми се разпадат Sunglasses

# 3 037
  • София
Има логика. Сиренца и подобни стават най-добре замразени.

# 3 038
  • Пловдив
Мисте, нямам точна рецепта за картофени кюфтета, но откакто ги пека на фурната, не ми се разпадат Sunglasses
хм...не ми е идвало на ум Simple Smile
А овалваш/панираш ли ги или ...?

# 3 039
Мисти, освен яйце в сместа, като оформиш кюфтетата, остави ги за 1-2 часа в хладилника, да стегнат и след това пържи. Аз си признавам, че нямам нерви да вися до тигана и ги редя на хартия и след това мятам във фурната.
А, сега видях, че и Сирос е фен на фурната.

# 3 040
Сега да кажете изпитана рецепта за карт.кюфтета дет не се разпадат Rolling Eyes
И...милинки със солена заливка искам да пробвам.

Елифче, ама вярно ли така направил? Head Band
Охлелемайкоуквомечакаподяволите!

Верно, верно, мискининът ниеден.

Царица съм на картофените кюфтета, ама рядко ги правя, че много врътня. Пиша по спомени Simple Smile
2 кг сварени и рендосани картофи. Рендосват се изстинали да не се разкашкват. 1 глава кромид ситно нарязана
2 яйца
Сол, черен пипер, магданоз, сирене
Обърква се сместа хубаво и се оформят кюфтета. Овалват се в брашно, след това в яйце и се пържат в горещо олио. Ако имаш излишък от яйца съм правила и така - първо яйце, след това брашно и пак яйце.

# 3 041
Овалвам ги в галета. Слагам хартия за печене, намазвам със зехтин и редя кюфтета. Върху тях също слагам малко зехтин. После сосче Yum

# 3 042
Ходя на тръстика, готвА, с килеш се занимаам. Нъл си го прибрах за три деня 😍
МиУту и той помага, баницата той я направи днес 😀 Като за първи път, идеално му се получи 🙂 И аз се въртя тамЕ, давам акъл, пък той - не ми пречи 🤣 мабоже.. мастър шеФ.
Следя ви изкъсо.
Лейла, чудна рокла 👌

# 3 043
  • Пловдив
Мерси, момичета Kissing Heart

# 3 044
  • София
Картофените кюфтета аз ги правя с намачкани варени картофи. Добавям яйце, лук, натрошено сирене, чубрица, сол. Овалвам в разбито яйце и пържа. Но преди пърженето държа в хладилник да стегнат. Не се разпадат. Така ги правеше  мама и с този вкус съм свикнала. Purple Heart

Когато ги правих за сефте в началото на съжителството ми с БНД бях забравила да им добавя лук или сирене (едно от двете беше, не помня). Иначе го бях приготвила. Когато сервирах  усетих, че вкусът не е тоя. А БНД казва"  "Може би трябваше да добавиш и това от чинията" и ми сочи чинията с пропуснатата съставка - приготвена на плота стои и чака ред.

Скрит текст:
Момичета, не става ли по-леко в един момент? 20 дни минаха откакто мама я няма. Всеки ден е по-труден. Усмихвам се, държа се все едно нищо не е било, за да не товаря околните, но тази празнота боли.

Общи условия

Активация на акаунт