На море в Гърция 2021 - V

• 53 710
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Извинявам се ако не е за тук въпроса, изтрийте го...Simple Smile Но ако е за тук  какъв бакшиш оставяте в Гърция?

# 436
Да рапортувам от Милос, Лефкада- водата божествена и топла, морето спокойно, имаше
хора, но се трупаха където акостират водните
таксита. Половината плаж беше супер спокоен. Утре Егремни.

# 437
Здравейте!

Бърз въпрос за PLF. Преди по-малко от 2 седмици бях в Гърция и искам да посоча във формуляра, че в последните 14 дни съм била в друга страна, различна от постоянния ми адрес. В списъка с държавите, от който да избера, обаче липсва Гърция. Смятате ли, че е проблем, ако просто посоча, че не съм била никъде? Благодаря предварително Simple Smile

# 438
  • София
Щом липсва Гърция, не отбелязвайте нищо.

Не, различен е. Има такава форма и е на първа страница, но употребата й е пожелателна - можете да попълните декларацията и на хвърчащ лист, който ще ви дадат при покупка на билетите.

И аз се чудя дали да се занимавам да регистрирам 4 човека поотделно в морската декларация. Обичам да съм изрядна с изискванията, но като чета, че връчват на всеки хартиени декларации при качването и ми се отщява.😄

# 439
Yovanka, кога пътувате? И къде, ако не е нахално.
Чудя се за септември и... на мираж го докарвам Confused

# 440
  • София
Yovanka, кога пътувате? И къде, ако не е нахално.
Чудя се за септември и... на мираж го докарвам Confused
В събота трябва да сме в Керкира.

# 441
  • Бургас
Щом липсва Гърция, не отбелязвайте нищо.

Не, различен е. Има такава форма и е на първа страница, но употребата й е пожелателна - можете да попълните декларацията и на хвърчащ лист, който ще ви дадат при покупка на билетите.

И аз се чудя дали да се занимавам да регистрирам 4 човека поотделно в морската декларация. Обичам да съм изрядна с изискванията, но като чета, че връчват на всеки хартиени декларации при качването и ми се отщява.😄
Имай предвид, че не само нямахме регистрация, но и хартиените декларации останаха в нас. Както се казва цялата работа беше за парлама. Пътувахме до Тасос.

# 442
  • Пловдив
Извинявам се ако не е за тук въпроса, изтрийте го...Simple Smile Но ако е за тук  какъв бакшиш оставяте в Гърция?
При тях не е прието да се оставя бакшиш, даже връщат закръглено до по-ниската цифра.В Северна Гърция и някои туристически места се изучиха да взимат бакшиш, но нито е задължително, нито има определен процент.

# 443
Здравейте, да попитам за еднодневна разходка с лодка около Тасос. Отседнали сме в Керамоти искаме да отидем. Дели има турове от Лименас и трябва ли предварително резервация?
Здравейте, има няколко фирми, които предлагат. Слизайки от ферибота, тръгвате наляво, стигате до пристанището и ще видите масички с "офиси" на фирмите Simple Smile Сутринта около 9-10 мисля че започваха обиколката.

# 444
При тях не е прието да се оставя бакшиш, даже връщат закръглено до по-ниската цифра.В Северна Гърция и някои туристически места се изучиха да взимат бакшиш, но нито е задължително, нито има определен процент.
Само в Северна Гърция сме почивали засега. Не са ми отказали бакшиш Grinning! Аз си оставям колкото и у нас - 5-10% според случая.

# 445
  • SF
Винаги им оставяме и винаги ни благодарят. По нищо не съм разбрала, че може да не е прието оставянето на бакшиш.
За справка от това лято: Миконос, Левкада и сега Ситония - еднакви бакишиши и еднакво приети.

# 446
всеки път го обсъждаме това и всеки в компанията с различно мнение.. Ние ходим на Халкидики от 2000 г, тогава със сигурност не се оставяше бакшиш. Но май се променили нещата последните години. Аз оставям, за да не ме гледат накриво, честно казано, иначе обслужването далеч не е каквото беше. Тази година сме по стечение на обстоятелствата сме на Халкидики, но от другата такъв файл съм си спретнала с местенца от форума, че единственият проблем ще е кое да изберем Simple Smile

# 447
Здравейте, купих си онлайн фериботни билети, обаче на потвърждението видях, че съм  сложила грешна националност. Като се качвате на ферибота, сверяват ли националността с Л.К. или е само за статистиката. Ако някой скоро е пътувал, моля, да каже?

# 448
Никой никога не се е интересувал на фериботите откъде си.

# 449
  • София
Да знаете, че слизането до Егремни на нас ни взе здравето, а за качването да не говоря, по 30-40 мин в посока. А хем децата ни са големи и ние сме доста спортни. Вярно, че стълбите са нови и хубави, но са сравнително малка част от разстоянието. Останалата е самият път, който също е нов и асфалтов, но всъщност се ходи изцяло пеша, а колите се оставят горе на върха на паркинг или отстрани на пътя. Другият път само с лодка бих го посетила Sunglasses

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 09:34 от AniCat

Общи условия

Активация на акаунт