На море в Гърция 2021 - V

• 53 710
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
# 451
  • София, България
Е, 30-40 .. колкото толкова ... ние миналата година само отгоре го гледахме. Но като гледам колко е спокойно морето и на Егремни, и по-горе на Милос .. направо се учудвам. Лани такива вълни имаше ... Че, на Милос май беше, имаше чак спасители, които обикаляха и не даваха никой да влиза над глезените. Една дебелнка като я подхванаха вълните трима здрави мъже едва я изкараха.

Включвам се и аз в темата най-накрая защото пътувамееее Simple Smile Другата седмица - за къмпинг Рея. За пръв път ще ходим там, чудехме се дали да не е Арменистис, но там сме били и предпочетохме новото място.

# 452
  • София
Привет на всички гръцки пътешественици. След доста неясноти и перипетии се надявам, че в края на август/началото на септември ще можем да почиваме отново в любимата Гърция. Този път искам спокойна почивка без много обикаляне, бременна съм в 4 месец и си имам едно диво хлапе на 4 и половина, което тепърва се престраши да се радва на морето. Насочила съм се към ивицата Луца-Врахос, веднъж вече сме почивали там преди години, но мястото което тогава избрахме за настаняване имаше своите недостатъци. Ще съм благодарна, ако някой препоръча място за нощувка, което да му е харесало, тъй като в Booking предлагането е много ограничено. Разбира се, ще се радвам, ако някой предложи и друго подобно спокойно място за почивка, ограничението е само да е до 700-750 км. от София и да не е много пренаселено Simple Smile

# 453
  • Бургас
Другата седмица тръгваме за Халкидики и се чудим от къде да минем-Маказа,Орменион-Свиленград или Кулата?
Къде опашката е най-малка?Сякаш през Свиленград,но там има и малко инфо,повечето минават през другите два пункта.

# 454
  • Варна
Пътуваме от Варна и винаги минаваме през Капитан Петко. През юли имаше по две-три коли в посока. Със сертификати сме, голямото ни дете с тест. На връщане дори не го вписаха от РЗИ за карантина.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 14:31 от Blue Turquoise

# 455
  • Русе
Привет на всички гръцки пътешественици. След доста неясноти и перипетии се надявам, че в края на август/началото на септември ще можем да почиваме отново в любимата Гърция. Този път искам спокойна почивка без много обикаляне, бременна съм в 4 месец и си имам едно диво хлапе на 4 и половина, което тепърва се престраши да се радва на морето. Насочила съм се към ивицата Луца-Врахос, веднъж вече сме почивали там преди години, но мястото което тогава избрахме за настаняване имаше своите недостатъци. Ще съм благодарна, ако някой препоръча място за нощувка, което да му е харесало, тъй като в Booking предлагането е много ограничено. Разбира се, ще се радвам, ако някой предложи и друго подобно спокойно място за почивка, ограничението е само да е до 700-750 км. от София и да не е много пренаселено Simple Smile
Виж Filanthi Apartments на Booking! http://www.booking.com/Share-oARUSU

https://www.filanthiparga.gr/el/

# 456
На кой сайт мога да следя по седмица как се движи заболеваемостта в Гърция, има сигурно някакъв европейски сайт, от който нашите вземат данните, за да определят коя страна в коя зона влиза. Някой знае ли го?
Гледам последната заповед е излязла в петък 13,08 и е влязла в сила от 18.08.
Всеки петък ли обновяват списъка? Да знам да гледам на 27,08 дали Гърция е в червената зона и ако не е да товаря куфарите на комбито и към Кефалония Simple Smile

# 457
Привет на всички гръцки пътешественици. Насочила съм се към ивицата Луца-Врахос, веднъж вече сме почивали там преди години, но мястото което тогава избрахме за настаняване имаше своите недостатъци. Ще съм благодарна, ако някой препоръча място за нощувка, което да му е харесало, тъй като в Booking предлагането е много ограничено. Разбира се, ще се радвам, ако някой предложи и друго подобно спокойно място за почивка, ограничението е само да е до 700-750 км. от София и да не е много пренаселено Simple Smile
Здравей, 2108 година бяхме в White Sands beach resort в градчето Vrachos. Малък хотел с ресторант на първия етаж. Стаята беше чиста и добре, с морски изглед, страничен. Бяхме на последния етаж и беше супер. Но тогава нямахме деца. В ресторанта храната беше много вкусна и прясна. На залез в ресторанта беше супер обстановката. Хотелът е накрая на градчето, наоколо има и други заведения. Плажът е добре и голям. Към хотела има чадъри и шезлонги безплатно. Спомням си, че тогава резервирахме директно, без букинг и жената ни направи отстъпка. Бяхме два дни на плаж и до Парга и наоколо.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 20:51 от Svetla_24

# 458
  • Пловдив
На кой сайт мога да следя по седмица как се движи заболеваемостта в Гърция, има сигурно някакъв европейски сайт, от който нашите вземат данните, за да определят коя страна в коя зона влиза. Някой знае ли го?
Гледам последната заповед е излязла в петък 13,08 и е влязла в сила от 18.08.
Всеки петък ли обновяват списъка? Да знам да гледам на 27,08 дали Гърция е в червената зона и ако не е да товаря куфарите на комбито и към Кефалония Simple Smile
https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea
В момента е 357.07/100 хиляди, а принципно влиза в червена над 500. Обаче има и други опции за смяна на цвета според заповедта, така че....

# 459
Благодяра Flowers Hibiscus Стискам палци да не мине този праг.
Иначе си мисля за Албания, ако Гърция попадне в тази зона, но не познавам никой ходил в Ксимил да ми даде отзиви, не намерих много такива и в бг мама. Ако някой тук е ходил там на море, моля да ми пише някакви общи впечатления и препоръки за там.

# 460
  • Пловдив
Е как не - аз съм ходила, и отзиви съм писала Simple Smile

# 461
Тъй като и тази година пропуснахме Гърция, пътувам чрез вас и благодаря☺
В главата ми излизат страхотни спомени....
Така, че малко снимки от Мецово, където вечер е приятно хладно☺

Похапнахме вкусно - кукуреци (май, че така се казваше) и техните макарони като допълнително бяха дали от техния кашкавал, който като го сложиш в гювечето се разтапяше. Много вкусно и определено не успях да си го изям, а съм от яшните😀

В Мецово дъщеря ми за първи път видя телефон с шайба, доста ретро, но като си помисля, че в нас имаше подобен.....

# 462
Ох, след анулирана Лефкада за юли и пълно отказване от Гърция за 2021, сега обмислям от 27.08 бързо отскачане. Следя и групата на Кулата, но вече здраво се обърквам. За влизане в Гърция: за ваксинираните - само плф и сертификати, без тестове, деца до 11.99 г -нищо. За прибиране в Бг: само със сертификати, за децата до 11.99 - без изисквания. Така ли е?

# 463
Точно така! И така ще остане, докато някоя от страните не светне в червено.

# 464
Точно така! И така ще остане, докато някоя от страните не светне в червено.

А ако ние или те, някоя от двете страни влезем в червена зона, какво се случва? Няма да може да се пътува ли?

Общи условия

Активация на акаунт