Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 864
  • 743
  •   2
Отговори
# 120
  • в страната на чудесата
Е все пак пубертетското акне обикновено не е за цял живот...

# 121
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз, например, пубертетско акне нямах, обаче гадината се появи след първото раждане (даже по време на бремеността още) и до сега все си го влача.
Да, до по-миналата година не полагах никакви грижи и откакто започнах имам чувството, че повече излиза..
НО в момента нямам възможност да правя изследвания, бях веднъж на дерматолог и не останах доволна, козметичката ми повече ми помага.
Последно ми прави дарсонвал и засега е добре положението.

# 122
Колко време може да се пие азитромицин по схема против акне ? Изписано е два месеца от дерматолог

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 23:54 от Анонимен

# 123
  • Пловдив
Колко време може да се пие азитромицин по схема против акне ? Изписано е два месеца от дерматолог
щом е изписано за два месеца...?
Питайте пак лекаря. В по-ниски дози може и по-дълго. Поне при нас, но беше друг антибиотик.

# 124
  • София
Изписвали са ми Тетрациклин за 6 месеца и Далацин за 3 месеца по схема.Ефекта беше краткотраен.
Факт е при мен,че когато се наложи да пия някакъв антибиотик по здравословни причини и винаги лицето ми се изчиства.Пак за известно време.

# 125
Същото и при мен. Пих скоро Зинат и после Азитрокс по други причини и ми се изчисти лицето както никога. Свърших ги антибиотиците преди седмица и се чудя колко ли време ще трае ефекта.

# 126
Случайно попаднах на темата и понеже борбата с пъпки ме вълнува от няколко години(след като притивозачатъчните вече нямат ефект върху пъпките които ми излизат уж преди цикъл,но стоят с месеци, преминават в петна и ми образуват нерви Simple Smile,реших да споделя какво открих скоро и поне при мен има ефект. В еднъж купувах Акнеминум пак против акне,но не за мен(не ми действа) и ми подариха от аптеката крем NiAcne се казва. Успокоява много кожата,особено ако си разчопкал пъпка.И като намажеш върху излизащи, те не се показват.Особено вечер като си намажеш кожата,сутрин е спокойна,незачервена.
А вече три месеца ползвам процедурата нидлинг.Има страхотен ефект.Е, трябва д се търпи малко болката от иглите.Първия път и аз едвам изтраях,но след два дни като видях ефекта, това е моето решение за моите пъпки.Аз се оплаквам от пъпки на челото единични твърди,болезнени, оставящи петна и белези.След три месеца нямам нито една.И като комбинирам и  с избелващ крем белези нямам.

# 127
Случайно попаднах на темата и понеже борбата с пъпки ме вълнува от няколко години(след като притивозачатъчните вече нямат ефект върху пъпките които ми излизат уж преди цикъл,но стоят с месеци, преминават в петна и ми образуват нерви Simple Smile,реших да споделя какво открих скоро и поне при мен има ефект. В еднъж купувах Акнеминум пак против акне,но не за мен(не ми действа) и ми подариха от аптеката крем NiAcne се казва. Успокоява много кожата,особено ако си разчопкал пъпка.И като намажеш върху излизащи, те не се показват.Особено вечер като си намажеш кожата,сутрин е спокойна,незачервена.
А вече три месеца ползвам процедурата нидлинг.Има страхотен ефект.Е, трябва д се търпи малко болката от иглите.Първия път и аз едвам изтраях,но след два дни като видях ефекта, това е моето решение за моите пъпки.Аз се оплаквам от пъпки на челото единични твърди,болезнени, оставящи петна и белези.След три месеца нямам нито една.И като комбинирам и  с избелващ крем белези нямам.
Откъде си купуваш крема NiAcne. Влязох в няколко сайта и цените се въртяха окол 15-22,00лв, но го намерих в един за 9,72 лв, дали бих могла да се доверя на него.https://www.marvi.bg/shop/niacne-cream

# 128
А вече три месеца ползвам процедурата нидлинг.Има страхотен ефект.Е, трябва д се търпи малко болката от иглите.Първия път и аз едвам изтраях,но след два дни като видях ефекта, това е моето решение за моите пъпки.Аз се оплаквам от пъпки на челото единични твърди,болезнени, оставящи петна и белези.След три месеца нямам нито една.И като комбинирам и  с избелващ крем белези нямам.
Откъде си купуваш крема NiAcne. Влязох в няколко сайта и цените се въртяха окол 15-22,00лв, но го намерих в един за 9,72 лв, дали бих могла да се доверя на него.https://www.marvi.bg/shop/niacne-cream
Нов все още не  съм си купувала,защото не ми е свършил този,който ми подариха от аптеката.Като проверявах цената е някъде толко 20 и. Понеже ми подариха цяла тубичка, а не тестер.т.е малка затова имам още.То се слага малко и е много лек,затова и не свършва бързо.Може би февруари ми я дадоха (а и мъжът ми си тушира някоя пъпка излязла и все още има. Тубичката е 50 гр
.Сега видях,че отворена трайността е 6 мес.,значи вече трябва да наблегна ,зада я свърша:) В линка този е крема,и като сложиш доставка ,пак ще излезе по-евтино отколкото в аптеките.
 И добавям като успех в борбатас мазното лице и пъпки матиращия крем на юсерин.Аз взимам 50 фактор и зимата и лятото.Той ми го предписа една дерматоложка. И лицето ми наистина се чуства добре в жегите. И интересно,че чуствам къде не съм сложила.Примерно около веждите усещам как се мокри лицето.Също тя ми предписа и сухия шампоан,който също ми помага да не се омазняват толко бързо корените на косата,иначе и като е топло или се притесня и усещам как главата ми пламва. Това е резултатът ми от ходене на доктор, иначе каза,че само външно можем да се борим с пъпки(много се учудих).Пък и докато ми дойде записания час от пъпките няколко останаха белези и петна,та не можах да покажа нищо. И за белезите и петната изписа един крем Епидуо.Но само зимата,иначе на слънце всички петна се връщат и задължително с матиращия слънцезащитен крем.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 14:03 от Анонимен

# 129
Аз след някъде две годишна борба с акне, което е само на едната буза към долната челюст, вече мисля да пробвам с лазер в дерматологична клиника. С какво ли не мазах, антибиотици и тн, кожата ми е станала вече доста чувствителна на това място и не искам вече да мажа с нищо поне за момента. Някой има ли опит с лазер, на мен ми препоръчаха genesis laser

# 130
Аз след някъде две годишна борба с акне, което е само на едната буза към долната челюст, вече мисля да пробвам с лазер в дерматологична клиника. С какво ли не мазах, антибиотици и тн, кожата ми е станала вече доста чувствителна на това място и не искам вече да мажа с нищо поне за момента. Някой има ли опит с лазер, на мен ми препоръчаха genesis laser
Здравейте, аз съм с акне от 3 години и съм минала през всички мазила ( удома беше като дрогерия ) , лазер и процедури , козметици. Та моето мнение за лазер е след като преборите по-голямата част от пъпките тогава. Съответно, разбирам , че вие искате да борите пъпките с лазерът . Но от личен опит казвам , че става МНОГО бавно и Много скъпо ( според моите финансови възможности ) на мен ми бяха нужни поне 20 процедури с лазер IPL , не е невъзможно ,но бавно и славно.
Отделно правих и други процедури и продукти с киселина. Лазерът сам по себе си има невероятно действие , но мисля че най-добре за белези , петна или пъпки от МЦ. Също в този ред на мисли микрониидълинг или дрема Пен има невероятно  действие върху моята кожа , за дупчици и фини линии , препоръчвам.
Не игнорирайте и дори бих съветвала да започнете отвътре навън колкото и досадно да звучи.
 Пускали ли сте изследвания ?

# 131

Аптеки Марви са ок , поръчвала съм други неща от тях .

# 132
Аз мисля, че е вътрешен проблема. Аз пих чесън на хапчета и куркума и има много добър изчистващ ефект.

# 133
Аз мисля, че е вътрешен проблема. Аз пих чесън на хапчета и куркума и има много добър изчистващ ефект.
Би ли споделила повече информация за въпросните хапчета? Откъде си ги поръчвате, колко време сте ги пили и пр. Ароматът на чесновото хапче и т.н.

# 134
Аз също , мисля че са хормони на девойката по-горе и трябва с изследвания да започне.
Някой има ли опит тук с хормонално акне и съвети ?
Знам че чесъна е антисептик, а куркумата помага много на имунитета, но ми е интересно и на мен за тези хапчета ? ☺️

Общи условия

Активация на акаунт