Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 880
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Аз купувам от iherb на Now Odorless garlic, който няма никакви странични ефекти - не ми дразни стомаха и няма дъх. А куркума има навсякъде.

# 136
soul81, хаха, много добре казано, а последното изречение много ме разсмя накрая, но си права - това не е метод за лечение на акне...

Аз искам да питам момичетата, които разпитваха за Бан Камуна преди време, отидохте ли при нея и какви са ви отзивите? Знаете ли тя дали прави химични пилинги или само диагностицира?

Чудя се при кой да отида за такъв пилинг - главно между Айлин Шеф, при която бях на преглед и беше много мила, Наталия Боянова, която често споменават, веднъж и звънях по телефона, но нещо не беше много разговорлива и това малко ме накара да се колебая, или някой друг...

# 137
Здравейте!
Какво да правя с ужасно подути и болезнени кистични пъпки в долната част на лицето?
Подозирам че се получиха от изписан Биотин за кожа коса и нокти, пих го 16 дни, трябваше месец, но от два дни го спрях. Забелязала съм при мен и сестра ми че ако приемаме някаква добавка за кожа става страшно. И сега пак, но понеже ми беше предписано, реших да го взема..
Предписано ми е от ендокринолог, заедно с други таблетки за поликистозни яйчници. Бях си добре, от зимата не бях получавала кистозни пъпки, след приемам на противозачатъчни. Спрях ги юни и не ми бяха излизали.
Също от месец, веднъж седмично започнах да слагам the ordinary aha bha пилинга. Поради наличието на множествено бели точици и червенини още пт стари пъпки. Не знам дали и от него няма purging. И него спирам. След пилинга слагах хиалуранова киселина на the ordinary и moisturizer на ла рош. Продуктите не ги ползвам попринцип, но ги бяха дали като препоръчителна грижа за след пилинга.
Преди противозачатъчните дерматолог ами искаше да ми дава роукутан.
Сега атакувах пъпките с лед и после с топъл компрес, слагам маск с прополис на естедерм, ще сложа и сос паста на уриаж, но не искам да съм толкова подута ужас!

# 138
От биотин абсурд. Това е витамин.
Пъпките вероятно са от пилинга, нарушила сте кожната бариера и сте цъфнала.
Другия вариант е от противозачатъчни.
Винаги след прием на противозачатъчни пъпките се връщат тройно. Как не се научиха тия мои колеги да не изписват противозачатъчни за щяло и нещяло?!

# 139
Здравейте! 🙂
Аз използвам единствено серумът на ТО, с ниацинамид и цинк и почиствам преди това с лавандулова или розова вода.
Сутрин преди работа слагам на Avon от серията Luxe, основа за грим с цвят, подходящ за моята кожа. Това правя от години и ми е ок. Обаче, когато разбрах, че съм бременна, спрях да се мажа със серума, защото не знам дали няма да навреди нещо? Появиха ми се доста пъпки и от снощи започнах употребата му отново. Според Вас добре ли е да го използвам в този период или по-скоро не? Благодаря предварително. 🙂

# 140
Аз виждам доста положителен ефект върху кистозните си пъпки с лавандуловата вода. Пръскам се по всяко време на деня, когато се сетя. Вече не ми излизат или тъкмо усетя , че тръгвам и пръскам доста с водата.
Другото, което промених е почистването на лицето. Преди го миех само с гел, а сега първо с мицеларна вода и след това с мляко за лице. Учудвам се от къде попада толкова мръсотия на лицето ми като си работя от вкъщи.. Започвам да си мисля, че акнето ми толкова години е точно от неправилно измиване на лицето.

# 141
Blue, какво мляко за лице ползваш ?

# 142
От биотин винаги се обривам. Спра ли го и пъпките спират, но са малки дразнещи, не като описаните

# 143
Доколкото знам на повечето хора витамините от група Б се отразяват добре на кожата, включително акне, затова и се изписват и препоръчват. Но има определени случаи когато при хора с акне, то може да се влоши от прекомерен прием на някои Б витамини, мисля вит. Б6 и Б12. Аз лично внимавам с употребата на ниацинамид (Б3).

# 144
Със сигурност е от Биотин - пила съм няколко курса за косата (страхотен ефект в растежа, който и целях), но всеки път ме опъпчваше с големи подкожни пъпки без връх. Няколко пъти съм спирала и съм почвала пак - винаги от Биотин ми излизат пъпки. Мои познати момичета, на които го препоръчах за косата, са споделяли същото. Аз пих висока доза 5000 мг. Не знам при по-ниска как е.

# 145
Здравейте!
Какво да правя с ужасно подути и болезнени кистични пъпки в долната част на лицето?
Подозирам че се получиха от изписан Биотин за кожа коса и нокти, пих го 16 дни, трябваше месец, но от два дни го спрях. Забелязала съм при мен и сестра ми че ако приемаме някаква добавка за кожа става страшно. И сега пак, но понеже ми беше предписано, реших да го взема..
Предписано ми е от ендокринолог, заедно с други таблетки за поликистозни яйчници. Бях си добре, от зимата не бях получавала кистозни пъпки, след приемам на противозачатъчни. Спрях ги юни и не ми бяха излизали.
Също от месец, веднъж седмично започнах да слагам the ordinary aha bha пилинга. Поради наличието на множествено бели точици и червенини още пт стари пъпки. Не знам дали и от него няма purging. И него спирам. След пилинга слагах хиалуранова киселина на the ordinary и moisturizer на ла рош. Продуктите не ги ползвам попринцип, но ги бяха дали като препоръчителна грижа за след пилинга.
Преди противозачатъчните дерматолог ами искаше да ми дава роукутан.
Сега атакувах пъпките с лед и после с топъл компрес, слагам маск с прополис на естедерм, ще сложа и сос паста на уриаж, но не искам да съм толкова подута ужас!

Пила ли си  някога Роакутан ?ако не си го пила е хубаво да започнеш аз също бях с ужасно акне само това ме оправи

# 146
Чармс, Кога да очаквам спирането на пъпките? 😖 Днес вечерта ще е трети ден без биотин.

Тирити, точно и моите са дебели подкожни подути без връх. Около 10 на едната буза, на другата една. След прекратяване на приема на биотин, кога спират да излизат?

Ели, Роукутан не съм пила. Сега според еднокринолога проблема идва от поликистозните яйчници и ми е изписано за 3 месеца — Инфолик Комби.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 13:07 от Ренирен

# 147
Поликистозните яйчници също може да са причина за същия вид пъпки, но ако са започнали след биотина, значи е от него. Пъпките спират да излизат почти веднага след спирането на добавката, но ще мине много време, докато тези, които сега са активни, се свият.

За Роакутан много внимателно - има хиляда странични ефекта, които са тежки, много четете, преди да пристъпите към него, дори ако ви го изпишат.

# 148
Поликистозните яйчници също може да са причина за същия вид пъпки, но ако са започнали след биотина, значи е от него. Пъпките спират да излизат почти веднага след спирането на добавката, но ще мине много време, докато тези, които сега са активни, се свият.

За Роакутан много внимателно - има хиляда странични ефекта, които са тежки, много четете, преди да пристъпите към него, дори ако ви го изпишат.

Да, след биотина започнаха, бях си добре!
А роукутана ми е изписван есен/зима миналата година, но аз започнах противозачатъчни след като четох за него и се уплаших. Изчисти се лицето, получих нежелани реакции от противозачатъчните и ендокринолога каза, че противозачатъчните са само замазване на положението и че тя ще оправи нещата. Че с противозачатъчните е добре само докато се приемат, със спирането проблема се връща.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 14:18 от Ренирен

# 149
Това с противозачатъчните е напълно така. Значи спираш Биотина и чакаш да оздравеят пъпките. Пий най-известните добавки за яйчници - витамин А от 1 ден на цикъла до овулация, витамин Е през целия месец и Масло от вечерна иглика през целия месец.

Общи условия

Активация на акаунт