Против акне/пъпки по лицето 13

• 72 349
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
По принцип исках и искам всичко да излезе и да се изчисти, но тя не избива. Леко започва да спада и ми се струва, че няма да избие или поне не сега. Може да избие на друго място в по-малки пъпки. Ихтиола обаче го спрях, започна да ми бели кожата върху пъпката.
Поне болка нямам вече.

# 376
Скрит текст:
Meri jan, да, така е, но аз говорех за клепачи и зоната над тях, а не под очите. Там сякаш нямам проблем, а и ползвам околочен вечер.
Иначе да, съотношението цена-качество е доста прилично.
И за да не пиша само това, да кажа и напоследък до кои 3 продукта съм се спряла за покриване на несъвършенства, които редувам или ползвам в различни ситуации.
- най-бюджетен - Лореал Тру Мач (може да се намери онлайн за 12-13 лв., във физически магазини държи цена или, ако е на промоция пада до около 20 лв.)
- среден клас - Лумене 6 в 1 или 7 в 1 (онлайн съм го мяркала по 24 лв., на промоция във физически магазини - 27-28 лв.)
- по-скъпичък - Ла Рош мус - той си държи цена около 40 лв. (за жалост). Ако го хвана някъде да е 37-38 лв., иначе не.
А Лореал Тру Мач покрива ли акнето? Взех и аз от него, хареса ми консистенцията и че изобщо не усещам, че съм с фдт. Обаче мн мн не ми покрива пъпките, слагах отгоре и коректор сто пъти и пак личат.

# 377
Акнето се лекува по-трудно външно, отколкото вътрешно, ако проблемът е хормонален, а той често е в по-голяма или по-малка степен. Роакутан не е перманетно решение, има случаи, в които се налага да се приема за 2-ри, дори и 3-ти курс.
Основно, проблемни са високи нова на естрогени (женски) и високи нива на андрогени(мъжки хормони).
За естрогените се приема хранителната добавка Дииндолилметан (DIM), която естествено се съдържа във всички cruciferous зеленчуци - броколи, зеле, алабаш, брюкселско зеле, както и цинк. Действат като потискат ензимните каскади, при които се образува естрадиолите, както и чрез прочистване на черния дроб, където в организма тези хормони се разграждат
За проблема с андрогените се приемат вит А и milk thistle (като чай 3х дневно). Действат също на ниво ензими. Извинявайте, не ги зная на български, но си струва да се погледнат, защото наистина действат.
Тези витамини, минерали и съставки могат да се приемат като хранителни добавки, или с храната.
Затова промяна в диетата - избягване на захар, млечни продукти(казеин), тестени изделия, повече плодове и зеленчуци - помага на много страдащи от акне.
Това бяха и хранителните добавки, които изчистиха перманентно и моето акне. Изумяваше ме направо действието на чая или на сока от моркови / половината пъпеш (богати на вит А.)
Надявам се това инфо да помогне на някого.
НАистина няма нужда човек да се трови с антибиотици, а за роакутан да не говорим.

# 378
anadiflores , благодаря, че сподели! Звучи доста логично.

# 379
Здравейте, каква може да е причината за подкожни болезнени пъпки върху деколтето, ръцете и раменете? Не знам с какво да ги мажа стоят по 2 3 седмици, може ли нещо да ми препоръчате за пиене и пречистване на черния дроб

# 380
За черния дроб по-добре лекар да Ви препоръча нещо, а не някой от бг мама! Rolling Eyes
А аз да попитам има ли доволни от Имекс крема?

# 381
Разбира се, че ще споделя. Забравих да кажа и за вит Б5, на таблетки или директен прием на храна, богата на този витамин. Пробвайте. Това са подходи, които лекуват причината на проблема, а не симптома, в случая болната кожа / пъпката. Когато хормоните се балансират, една по-лека некомендогенна грижа е достатъчна, за да бъде кожата здрава и хубава. 

@loreta666
Това milk thistle - магарешки трън - ако не се лъжа на български. Можеш да си го купиш като хранителна добавка от аптеката или насипно на чай. Аз съм лекар между другото (не дерматолог). Пречиства черния дроб, изписват го на цизотици дори, за да подпомогне чернодробната функция, но който има съмнения, спокойно може да провери в интернет, има предостатъчно препоръки и доказателства за действието на добавката.

# 382
Момичета идвам да споделя впечатляващи резултати и действие от крем за лице на Биотрейд ( акне аут серията) активен крем -против пъпки и черни точки, червена опаковка.
https://galen.bg/biotrade-acne-out-aktiven-krem-protiv-akne-30-ml
🙀🤨🤐 Не мога да повярвам, че този крем действа така на кожата ми. Дадох му шанс, защото си бях купила комплект от сапуна и хидратиращият със спф и този крем. Използвам сутрин и вечер по 2 помпички, за малкото към средно количество и спрямо цената е добре, но задължително го търсете на промоция. Пускат го винаги някъде, защото иначе има голяма разлика и надценка в различните аптеки. Та най- важното действието му, пише че е за подкожни пъпки и да се нанася само в/у засегнатият участък . Ами аз го нанасям на цялото лице и ефекта при мен е след 1 седмица използване, вече почти чиста кожа. Поприцип се боря с акнето със зъби и нокти, правя комбинация от други продукти също. Но наистина впечатлява с действие понеже вече 2 седмици нямам нова избила активна пъпка, брадичката ми е чиста, съответно не запушва пори, но и едновременно държи кожата чиста. Лекува я някак си, сега ще вляза да чета състав и ще търся продукти с подобен , не изсушава кожата, дори я остави мека. Единственият минус, разбира се няма как да е перфектно всичко, е в ръцете ми. На опаковката пише , че трябва да се изплакнат след употреба, дори и това да направя , като страничен ефект виждам, че ръцете ми " гъбясват" , "сбръчкват се" изключително много. Дори само да си измия ръцете стаята така , а да не говорим какво става при миене на чинии или къпане. Но ще се справя с това някак си, имате предвид ако закупите. Извинявам се за дългият пост и може би хаотичен 😁

# 383
Да разбирам ли, че допреди 2 седмици са ви излизали постоянно пъпки и след включването на крема вече не излизат без да сте променяла нищо друго?
Каква ви е цялата рутина - само този крем ли нанасяте или преди и след него и нещо друго?

И това за гъбясването на ръцете не го разбрах - от самия крем ви гъбясват, така ли? Ако така става с кожата на ръцете, как не става същото с кожата на лицето?

# 384
Да разбирам ли, че допреди 2 седмици са ви излизали постоянно пъпки и след включването на крема вече не излизат без да сте променяла нищо друго?
Каква ви е цялата рутина - само този крем ли нанасяте или преди и след него и нещо друго?

И това за гъбясването на ръцете не го разбрах - от самия крем ви гъбясват, така ли? Ако така става с кожата на ръцете, как не става същото с кожата на лицето?

Здравей ☺️ разбира се, че имам и рутина, разбира се , че използвам и други продукти, както казах и по-горе се боря с акнето. И все пак от пъпки до пъпки има разлика, от акне до акне. Смея да кажа, че откакто оправих хормони,витамини и стрес акнето се редуцира с 50%. Но и 50% си остана, дори още боря черни точки, пъпки,пигментация , белезите са най-сериозни вече. И все пак действието на крема ме впечатли, защото контролира кожата ми и сутрин, когато се събудя не се събуждам с нова пъпка. Допълнително  използвам ( рутина ) : измиващи продукти, the ordinary киселини, ниацинамид, хидратиращи продукти и слънцезащитен. От механичната част : Дарсонвал, гуа ша , студена вода, лепенки за пъпки (pimple patch), ексфолиране. И все пак крема даде резултати само по себе си, без негативни последици също, понеже има как такъв тип крем да изсуши кожата.
Просто споделям моя опит, въпреки че знам колко претенциозна и чувствителна е кожата ми , ми хареса , но естествено, че не на всеки ще повлияе така. Проба-грешка ☺️ има и тестери за тази работа ако искате да пробвате.

А за "гъбясването/сбръчкване" по ръцете, това е естествено състояние на кожата на ръцете, което лицето няма 🙄😶
И в любопитството си да разбера как се нарича това, написах в интернет, точно 3..4 клика по-късно се озовах в тема на Бг мама от 2011!!2011 ! За познайте 👉
https://m.bg-mamma.com/?topic=607739.30
Ами вече съм на 100% сигурна какво е . 😁☺️

# 385
Благодаря ти за разясненията, но гледам състава на крема и не мога да разбера кое причинява това гъбясване, но явно е факт, че на много хора, използвали крема се появява...

# 386
Да, много е неприятно това с ръцете. Моите пръсти пожълтяваха от крема на Акне Аут. Иначе обмислям и аз да дам шанс отново на продуктите на Акне Аут, след не особен успех с БП от Германия. Сега си доизразходвам един зарязан Скинорен.

# 387
Здравейте, искам да попитам как се използва Акнатак? Лекарка от Пловдив го изписа преди 3 месеца на сина ми на 14г., но чак сега успях да го намеря /от Гърция/. Не мога да разчета рецептата- пише нещо 2-4 часа, но смятам, че това се отнася за другото кремче, което полза по този начин. В листовка на български чета, че това е третиноин и трябва да е вечер и да се слага колкото грахово зърно. Каква хидратация след това да сложим, защото знам, че доста пресушава?
Здравейте,
Моят син (17) го мажеше вечер в продължение на 6 седмици. Сутрин слагаше хидратиращ крем на Uriage (серията за акне).

Здравейте,
Може ли да споделите ефекта от използването през тези 6 седмици.
Дъщеря ми е на 14г и дерматоложка й изписа само серията на Юриаж за акне, но няма никакъв ефект, акнето й е обилно, цялото лице е възпалено с на места гнойни пъпки и е ужасно депресирана. Трябва нещо по-силно и се замислих за този  Акнатак.
И обръщам се към групата:
Може ли да споделите също мнението ви и ако имате опит за посещение на кизметик от тийнейджърка на 14г (ненавършени все още) Ако някой може да препоръча за гр.Варна
Благодаря ви предварително!

# 388
Ходенето на козметик има полза, само когато същият наистина е козметик и е учил в Мед.колеж или има свидетелство за квалификация.
Повечето “козметички” са и маникюристки, и педикюристки. Joy
Препоръчвам да посещавате такива, които са учили мед.козметика.
Добрият козметик не стиска пъпки, а механично отстранява единствено черните точки по нос, брада, скули и чело след запарване с озон. След механичната екстракция се минава лицето с дарсонвал като лицето предварително е опудрено с антибактериална пудра. Следва маска за лице. Нищо друго не бива да се пипа и прави. С останалите неща се занимават дерматолозите.
Не препоръчвам също разни лазерни процедури, хидрафейшъли, дермабразио и тем подобни. Те са само да ви вземат парите. Акнето ако се лекуваше с микродермабразио...Бях потресена веднъж в едно студио - 350 лева за това чудо.

За процедури - само ако ви насочи лекар като и там трябва да се подбира.

# 389
Момичета, обмислям да си сменя крема за лице. Нещо имам чувството, че започват да ми се образуват комедони от него. Една година го ползвам и не съм имала проблем. Друго не съм сменяла в рутината. В момента използвам на Avene Tolerance Extreme (емулсията). Кожата ми е изключително чувствителна, реактивна, комбинирана, мазна в Т зоната, суха на другите места. Ако сте доволни от лек продукт, за много много чувствителна кожа, ще се радвам да споделите. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт