Против акне/пъпки по лицето 13

• 70 022
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,
На 29г. съм, с мазна и акнеична кожа.
Наскоро посетих поредния дерматолог- този път мисля, че имаше ефект от това, което ми предписа- серум на SVR Sebiaclear.
Кожата се успокои, вече не ми излизат пъпки, хормоналните изследвания са ми добре, тоест явно е до кожа.
Бихте ли препоръчали маска или начин за справяне с белите/черни точици, които все още си се пълнят със себум..
Ръчното изстискване не е вариант, не са малко.
Но забравих да попитам каква слънцезащита мога да комбинирам с този серум.
Също така трябва ли да е матиращ и може ли друга марка?

Благодаря!

# 361
Не съм открила начин за справяне. Няма ли някой преборил гадното акне да се включи Sad Най-хубавите ми години минаха с акне, в момента съм бременна, но щом родя се захващам сериозно и смятам генерално да си променя начина на живот. Реално погледнато вече трябва да се мажа против бръчки а аз още съм с акне...

# 362
Не съм открила начин за справяне. Няма ли някой преборил гадното акне да се включи Sad Най-хубавите ми години минаха с акне, в момента съм бременна, но щом родя се захващам сериозно и смятам генерално да си променя начина на живот. Реално погледнато вече трябва да се мажа против бръчки а аз още съм с акне...

Аз използвам лосион, приготвен от аптека, който много ми помогна. В състава му има салицилов спирт, хлорнитромицин и клиндамицин.

# 363
Ами, третиноин. Това е решението. Но е строго забранен за бременни, за кърмещи нямам идея, сигурно също.

# 364
  • в страната на чудесата
Уврежда плода.

# 365
Естествено, в момента не третирам акнето по абсолютно никакъв начин. И досега винаги съм избягвала и третионин и роакутан точно по тази причина, за да приключа първо с бременностите.

# 366
Здравейте, бих искала да споделя моята доста дълга история и се надявам да помогна на хората тук.
През пубертета не съм имала много пъпки, малко и основно по челото. Около 16-17 годишна започнах да посещавам козметик и тя много ми помогна - ходех всеки месец, почистваше черните точки, слагаше ми маска и правехме различни терапии. В някакъв момент моя приятелка изкара курс за козметик и уж за подкрепа отидох при нея. Направи ми микродермабразио, която процедура се оказа, че изобщо не е подходяща за моята кожа и не ме информира, че трябва да ползвам слънцезащитен крем след нея. Тогава бях на 20. И тук става страшно…

Започнаха да ми излизат пъпки от всякакъв вид - ситни, като обрив, подкожни и болящи, малки и сърбящи, гнойни и тн. Започнах ходене по всевъзможни детматолози, пиеме и мазане с всякакви помади - от най-скъпите до най-евтините. В един момент една докторка ми изписа роакутан. След дълго чудене, започнах да го пия, защото това вече не се издържаше - докторката твърдеше, че след приема на това лекарство НЯМА ДА ИМА РЕЦИДИВ!!! Категорично!

Роакутана имаше ефект още първите дни, носа ми буквално стана грапав от черните точки, които сами си излизаха. Лицето се изчисти, стана гладко, няма пъпки, няма четни точки - ТОП!!! 6 месеца след края на приема обаче ужаса започна наново - първо с 2-3 пъпки около цикъл, а месец-два след това пак бях в изходна позиция. Пак се започна мазане, пиене на антибиотици и тн. Разбира се, през цялото това време (около 2 години) ходя на хормонални изследвания, макар че самите пъпки очевидно не са хормонални - всичко наред.

В някакъв момент реших, че трябва да сменя декоратовната си козметика с по-добра и по-изчистена - това се случва 2019 година. Отидох в Sephora, за да си избера качествен фон дьо тен и коректор за лице. За мое щастие там имаше една консултантка, която сподели, че и тя е имала проблеми с пъпки по лицето и ми препоръча да отида при д-р Венелинова - беше много доволна от нея, лицето й беше чисто и гладко.

Отидох - уникална жена и страхотен специалист, даде ми антибиотик, маска, която се прави в аптека, Acnicare лосион за локално нанасяне, Акне аут БП 5%, медицински фон дьо тен на Ла Рош, разни други кремчета (аз от години използва Bioderma Sebium за измиване на лицето) и ми спря сладкото, тестото и млечните продукти. (Който пие газирано и газираното) Родих се! Пъпките намаляха, лицето се изчисти. Ходих при нея още няколко пъти и ми даваше различни кремчета и терапии, които вече не помня. След като вече нямаше възпаления и не излизаха нови пъпки, започнахме третирането на белезите - първо с SVR Sebiaclear Cicapeel, а след него с химически пилинг при докторката. Всичко наред - продължих с хидратиращи кремове и качествена декоративна козметика. Да, ама не.

Мина се около година, в която всичко беше наред и всичко започна наново, малко след това забременях и нямаше как да лекувам акнето отвътре и се ограничавах с някакви мазила. Към края на бременността, лицето беше ок, родих и на следващата сутрин се събудих все едно с шарка. Отдадох го на хормоните, но вече година по-късно нещата са в същия вид.

Отново започнах да ходя при докторката, пак антибиотици, маски, мазила, Акне аут БП 5% и тн и тн…. Даде ми едно кремче, което може да се купи от Турция за локално третиране на възпаленията, но не съм стигнала до там. В някакъв момент, след сумати дадени пари, ходене по доктори, пари за прегледи и тн. реших, че взимам нещата в свои ръце.

От няколко дни (4-5) ползвам продуктите на Snowborn Skin и съм много доволна. Взех си измивния гел, хидратиращ крем, крем за възстановяване на кожата и 2 опаковки от пробиотика им за пиене. Веднага имам ефект, като скоро ще си взема и флуида за възпаления. От страницата ми препоръчаха да мажа флуида върху възпаленията сутрин и вечер, а върху него възстановяващия крем ситрин и хидратиращия вечер. Определено има подобрение, ще видим как ще продължи.

Успоредно с цялата сага съм пробвала и всякакви бабини рецепти, маски, включително пиех сребърна вода и се мажех с нея.

За момента съм се отказала от доктори, продължавам със Snowborn, а когато лицето се успокои, смятам да пробвам някаква лазерна терапия за лице. Ако някой стигне до тук и знае някоя терапия, която е ефикасна, може да пише. Ще ъпдейтвам за ефекта от новата кометика.

Успех на всички с борбата!

# 367
Момичета, днес прочетох пост в една група на момиче, което се е спасило от акнето - накратко е почнала с ударно почистване при козметик + йонофреза, при която и вкарват ихтиол в кожата - той има противовъзпалителен ефект. След 5 процедури всяка седмица е минала на Акнатак - третиноин с клиндамицин и сега редува акнатак с манделова киселина. Имаше снимки преди и след - уникална промяна, но каза, че ефектът на изчистването на акнето го отдава на йонофрезата, другите неща са за махане на белези и цялостно подобрение на кожата.

Замислих се за тази йонофреза с ихтиол, понеже при мен единственото кремче, което наистина спомага за по-бързо стопяване на дебелите подкожни пъпки е Витела Иктамо форте, което е ихтиол - та явно ихтиолът наистина спомага за пъпките и много силно се замислих за йонофрезата.

# 368
Да не ви разправям какви възпаления ми е предизвиквал ихтиола и на антобиотик съм била и се е налагало цепене (не беше на лицето), не бих си го причинила.

# 369
Естествено, в момента не третирам акнето по абсолютно никакъв начин. И досега винаги съм избягвала и третионин и роакутан точно по тази причина, за да приключа първо с бременностите.

Доколкото ми е известно, при акне поради хормонални промени по време на бременност дерматолозите изписват Азелаинова киселина (гел). Счита се за безопасна за плода. Аз следя доста чуждестранни специалисти с отлична репутация заради лека розацея и съм виждала подобни препоръки многократно. Да го имате предвид, ако се наложи в определен момент. Може да попитате вашия дерматолог.

# 370
Ами може би като всяко нещо, на всеки различно му действа - за ихтиола говоря. Аз азелаинова ползвам редовно, но акне не повлиява при мен, само за белезите след пъпките виждам ефект, ако се прилага няколко месеца и ги премахва, но пъпки си ми излизат...

# 371
Здравейте, включвам се да търся помощ за огромна подкожна пъпка малко вдясно от брадата. Мазах с ихтиол, "Бял крем". Бях на дерматолог, изписа ми Фусидин H крем, казах й че имам и епидуо гел и комедомед на Авен, но те явно не могат да се справят, защото е надълбоко. От няколко дни се мажа с този Фусидин, но направо съм изгубила надежда, че ще се махне това огромно нещо.
Сега поне е омекнало и спадна, а в началото беше по-голямо и твърдо. А как болеше..
Та .. някой, ако може да ми даде съвет как да го излекувам ще съм много благодарна.

# 372
Чаено дърво етерично масло. С клечка за уши леко напоявате върху пъпката и веднага почва да се свива гаранция! Друго помагащо е неомициниум спрей от аптеката. Веднага спира възпалението под кожата.

# 373
При мен помогна и като минах на крем без силикон, алкохол и парафин и т.н. чист и некомедогенен. Помистваща пяна без сулфати и алкохол също. Се.ум за лице с прополис.

# 374
Здравейте, включвам се да търся помощ за огромна подкожна пъпка малко вдясно от брадата. Мазах с ихтиол, "Бял крем". Бях на дерматолог, изписа ми Фусидин H крем, казах й че имам и епидуо гел и комедомед на Авен, но те явно не могат да се справят, защото е надълбоко. От няколко дни се мажа с този Фусидин, но направо съм изгубила надежда, че ще се махне това огромно нещо.
Сега поне е омекнало и спадна, а в началото беше по-голямо и твърдо. А как болеше..
Та .. някой, ако може да ми даде съвет как да го излекувам ще съм много благодарна.

Прецени, дали искаш да я " отвориш" или да я потушиш подкожно. Ихтиола според мен, кара всичко вътре, което произвежда кожата, да излезе на повърхността. Има голяма възможност да отвориш пъпката и да я замърсиш, разнесеш, направиш белег!
Разбирам за болката, съчувствам. Успех 🍀

Общи условия

Активация на акаунт