Против акне/пъпки по лицето 13

• 70 014
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Купих си хидратация на Neutrogena - гел-крем, доволна съм. Бързо попива, не оставя мазен филм.
За измивен гел в момента съм заложила на CeRaVe (зеленото), което се води за суха/нормална кожа, но много го хвалят. Добре почиства от 1 път, ако няма грим. Ако има грим - 2 пъти. Минусът е за мен (поне така си мисля де), че като мия по 2 пъти, клепачите ми и кожата над нея леко изпръхва (изсъхва). Аз не търкам там, разбира се, но все минава и от там...и заради това може би няма да повторя.
Здравей, аз също използвам измиващият продукт на cera ve в зелената опаковка за нормална към мазна се води. И за да не ми става така суха частта под очите използвам мицеларен гел за сваляне на грим тип измиващо и след това веднъж с cera ve. Или минавам с мицеларна вода и след това с измиващо, също съм пробвала и измивания cera ve, който е за суха кожа и с хидратиращ ефект. ☺️ Наистина са добри продукти на бюджета цена.

# 346
  • София
Здравейте, искам да попитам как се използва Акнатак? Лекарка от Пловдив го изписа преди 3 месеца на сина ми на 14г., но чак сега успях да го намеря /от Гърция/. Не мога да разчета рецептата- пише нещо 2-4 часа, но смятам, че това се отнася за другото кремче, което полза по този начин. В листовка на български чета, че това е третиноин и трябва да е вечер и да се слага колкото грахово зърно. Каква хидратация след това да сложим, защото знам, че доста пресушава?
Здравейте,
Моят син (17) го мажеше вечер в продължение на 6 седмици. Сутрин слагаше хидратиращ крем на Uriage (серията за акне).

# 347
Здравейте, отново се включвам в темата. При мен положението е мн зле. Открих си дефицити на доста витамини и желязо и си мислих, че щом ги запълня може и акнето да се махне. Нищо подобно след приема на б12 кожата ми стана по-зле от всякога. На едно място ми се появи като клъстер от затворени комедони, които периодично стават на гнездо от огромни бабуни под кожата.
Другото е, че в момента съм бременна и не смея и да ги третирам с нищо. Реално поне кожата ми вече не е така мазна, та се надявам с напредването на бременността да се поизчистя, но в момента е ужас.
Все пак, ако някой се сеща за нещо, което мога да използвам, безопасно за бременни?

Според мен не е от б12, понеже аз също съм пила всякакви витамини от б групата, не са ми повлиявали по никакъв начин, аз не съм раждала и не съм запозната, но мисля че може да е от самата ти бременност, понеже знам че тия затворените комедончета и възпалените гнезна които се образуват са на хормонална основа.

# 348
  • Пловдив
Ние в понеделник сме на дерматолог след няколко месеца прекъсване...лицето е добре, но се появи някакво зачервяване на брадата. Дали от студа, дали от кремовете...спрях да мажа, но синчето усеща кожата като опъната хем ползва хидратиращ на Авен.
Мажа сега само с мисто алое, оная вечер крем здраве...дано поотмине.
На гърба също има и ще обърна внимание на доктора.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 14:59 от mystic woman

# 349
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, искам да попитам как се използва Акнатак? Лекарка от Пловдив го изписа преди 3 месеца на сина ми на 14г., но чак сега успях да го намеря /от Гърция/. Не мога да разчета рецептата- пише нещо 2-4 часа, но смятам, че това се отнася за другото кремче, което полза по този начин. В листовка на български чета, че това е третиноин и трябва да е вечер и да се слага колкото грахово зърно. Каква хидратация след това да сложим, защото знам, че доста пресушава?
Здравейте,
Моят син (17) го мажеше вечер в продължение на 6 седмици. Сутрин слагаше хидратиращ крем на Uriage (серията за акне).
Благодаря много, а всяка вечер ли или през вечер?

# 350
Meri jan, да, така е, но аз говорех за клепачи и зоната над тях, а не под очите. Там сякаш нямам проблем, а и ползвам околочен вечер.
Иначе да, съотношението цена-качество е доста прилично.
И за да не пиша само това, да кажа и напоследък до кои 3 продукта съм се спряла за покриване на несъвършенства, които редувам или ползвам в различни ситуации.
- най-бюджетен - Лореал Тру Мач (може да се намери онлайн за 12-13 лв., във физически магазини държи цена или, ако е на промоция пада до около 20 лв.)
- среден клас - Лумене 6 в 1 или 7 в 1 (онлайн съм го мяркала по 24 лв., на промоция във физически магазини - 27-28 лв.)
- по-скъпичък - Ла Рош мус - той си държи цена около 40 лв. (за жалост). Ако го хвана някъде да е 37-38 лв., иначе не.

# 351
Здравейте,
Благодаря много, а всяка вечер ли или през вечер?

Здравейте, дерматолог изписа Акнатак по следната схема: Първата седмица се маже през вечер. След това става всяка вечер. Сутрин се слага Bioderma Sebium Hydra за хидратация, защото доста се бели кожата от Акнатак.

# 352
Зависи колко тежко е акнето, при мен помагаха различни процедури, но по 2-3 на месец, което доведе до хиляди похарчени левове, и след спирането им, проблема се завърна. Посещение при ендокринолог и хубава козметика също започна да има резултат при мен.

Бихте ли споделили повече за консултацията с ендокринолог, която е помогнала.

# 353
Зависи колко тежко е акнето, при мен помагаха различни процедури, но по 2-3 на месец, което доведе до хиляди похарчени левове, и след спирането им, проблема се завърна. Посещение при ендокринолог и хубава козметика също започна да има резултат при мен.

Ендориколожката ми каза какво трябва да изследвам след подробен разпит. След изследванията — най-вече на полови хормони, установи че единия ми е висок, друг пък нисък и че оттам идва акнето. Изписа ми Инофолик Комби и Див Ям и смятам, че Инофолика ми помогна много. Сега бях за профилактичен — тя се изненада приятно от лицето ми и ми каза да продължавам Инофолика. Но Дивия Ям не ми беше помогнал за повишаването на другия и ми изписа Вечерна Иглика. Четох че и тя помагала за акне.
Ако акнето е хормонално — задължително при ендокринолог. Каза че противозачатъчните са временно замазване на положението.

# 354
Аз за белези от известно време пробвам Мадекасол от Турция, обаче забелязвам, че там, където си мажа белезите с него ми избиват отново пъпки. Мисля, че в от самия Мадекасол. Друг има ли подобен опит с този крем?

# 355

Моята дерматоложка ми изписа на  Ла рош за белезите и червените петна за сега съм доволна има го и без цвят.

# 356

Ендориколожката ми каза какво трябва да изследвам след подробен разпит. След изследванията — най-вече на полови хормони, установи че единия ми е висок, друг пък нисък и че оттам идва акнето. Изписа ми Инофолик Комби и Див Ям и смятам, че Инофолика ми помогна много. Сега бях за профилактичен — тя се изненада приятно от лицето ми и ми каза да продължавам Инофолика. Но Дивия Ям не ми беше помогнал за повишаването на другия и ми изписа Вечерна Иглика. Четох че и тя помагала за акне.
Ако акнето е хормонално — задължително при ендокринолог. Каза че противозачатъчните са временно замазване на положението.

Бихте ли споделили името на ендокринолога (може и на лично съобщение). Благодаря!

# 357
Ренирен, може ли да споделиш кой хормон е бил висок и кой нисък?
И да, противозачатъчните са с временен ефект, като според моята енокриноложка дори негативните ефекти са повече от положителните.
Аз се чудих дали да питам в темата, ако някоя от вас е ползвала на La Roche-Posay Effaclar измиващия гел за лице (синята опакова) и почистващия им микропилинг гел (зелената опаковка) - дали може да даде мнения и да направи сравнение. В крайна сметка поръчах измивния гел, защото съм го ползвала и съм доволна, но ще ми е интересно за в бъдеще дали и пилингът е добър или по-агресивен?

# 358
Ренирен, може ли да споделиш кой хормон е бил висок и кой нисък?
И да, противозачатъчните са с временен ефект, като според моята енокриноложка дори негативните ефекти са повече от положителните.
Аз се чудих дали да питам в темата, ако някоя от вас е ползвала на La Roche-Posay Effaclar измиващия гел за лице (синята опакова) и почистващия им микропилинг гел (зелената опаковка) - дали може да даде мнения и да направи сравнение. В крайна сметка поръчах измивния гел, защото съм го ползвала и съм доволна, но ще ми е интересно за в бъдеще дали и пилингът е добър или по-агресивен?

Здравей! Нисък ми е естрадиола със сигурност, а висок — FSH. Поне е подчертан и той, мисля че FSH и LH трябва да се горе долу еднакви като стойност, а при мен си има разлика между двата.

# 359
  • София
Крема Achromin (избелващ) тази седмица е на промоция в Кауфланд на 2лв.Матиращ е,подходящ за мазна кожа.Не ми харесва,че е силно ароматизиран.Кожата ми е чувствителна и не понасям всякаква козметика.От два дни го ползвам и нямам реакция за сега.

Общи условия

Активация на акаунт