Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 911
  • 743
  •   2
Отговори
# 495
  • Пловдив
Да питам за препоръка за слънцезащита за гърба...? Какво мога да ползвам за сина ми, на 16 е.
В момента пак има доста пъпки и незнам вече с какво да мажа...взех пак Биотрейд да видим.
Пак да питам, ако Скинорен ми е в срок, мога ли с него да мажа?

# 496
Купи му блуза от Декатлон със слънцезащитен фактор.

# 497
  • Пловдив
Е, да беше бебе да го накарам на плажа с блуза...м не...надали Simple Smile

# 498

Горните изследвания са правени на 2-ри ден от цикъла.

В допълнение към тях имам стойност на:
 SHBG 72.40 nmol/l при референтни стойности от 32.00 до 128.00.

Дали някой би коментирал?

Имам назначена терапия с прахчета Picositol.

Акнето не е тежко, но си го имам вече много години, дори след родени 2 деца.

Имаш хипофункция - Т3 и Т4 на долна граница, нямаш Хашимото, висок естроген, ЛХ говори за ПКЯ, ФСХ също е малко висок, но зависи на колко години си. Трябва да почнеш веднага витамин Д и витамин К - купи си спрей на Better U, не зна така ли се изписва, но го има по нашите аптеки.

# 499
Вчера водих тийна на почистване при козметик. Препоръча ми да направя лосиона от салицилов спирт 1% и 5 капсули хлорнитромицин и като за начало да го мажа 5 -6 дни сутин и вечер, после да преминем на веднъж дневно. Предупреди ме, че изсушава кожата и да ползваме хидратиращ крем. Направо се кълнеше в в ефикасността на лосиона. Моля ползвалите го да споделите мнение!

Това е много стара и изпитана рецепта, но според мен не е подходяща за млада и свежа кожа. Изберете някакъв продукт от аптеката или се посъветвайте с дерматолог. Всякаква козметика е достъпна вече, не е необходимо да се горим със спирт и антибиотици.
Моят опит с това е, че навремето много ми изсушаваше кожата, точно в тийн периода, и според мен значително допринесе проблемът да се задълбочи под формата на разширени пори, суха, но омазнена кожа. Изобщо, разпространение на инфекцията, вместо утихване.

# 500
Същото се получи и при мен от спирта с антибиотик. Кожата се изсушава, лющи се и започва да произвежда повече себум.
В началото наистина има ефект, но след това започва обратния-могат да излязат повече пъпки. Същото важи и за повечето продукти за мазна и акнетична кожа-доста са агресивни, така че внимавайте.

В момента спирт използвам само за дезинфекция, когато имам излязла пъпка и след отстраняването й и само върху нея.

# 501
  • София
Благодаря ви за мненията. Не съм го направила още. На морето сме и пъпките продължават да си избиват, а после остава червена разранена кожа. Според вас удачно ли е след почистване на пъпката, да се напръска с Цикатридина спрей. Вече се чудя как да подпомогна оздравителния процес на тези ужасни рани😖.

# 502
  • Sofia
Благодаря ви за мненията. Не съм го направила още. На морето сме и пъпките продължават да си избиват, а после остава червена разранена кожа. Според вас удачно ли е след почистване на пъпката, да се напръска с Цикатридина спрей. Вече се чудя как да подпомогна оздравителния процес на тези ужасни рани😖.
                                                                                Мисля ,че Цикатрадина спрей няма да му навреди  ,аз съм го пръскала след почистване при козметик.Имайте предвид ,че при козметик не се стискат възпалени пъпки, защото пламва всичко.

# 503
  • София
Е трябва ли да се остави пъпката да се капсулира с гнойта в нея? Аз ги изчаквам да “узреят” достатъчно ( да не са червени) и после внимателно пуквам връхчето, за да се излее и почисти съдържимото. Накрая дезинфекцирам със спирт или кислородна вода. Какво по-различно правят козметиците?

# 504
Преди, когато имах проблемна кожа съм използвала продукта на Марио Бадеско

https://images.app.goo.gl/wDqN79ZnRPF8SXvk6
Определено лосиона си върши работата, като изгаря ( убива пъпката ) и на следващият ден ( след като се приспи с него ) пъпката е изсъхнала , задължително с метод точкуване.
Но е агресивен продукт и има вероятност да направи белега след пъпката с няколко процента по- видим (силен ).
А моят въпрос е ако кожата е толкова реактивна и раздразнена, защо не използвате продукти с които да я лекувате ?
И всъщност знаете ли причината за появата на акне ?

# 505
  • София
Не знаем причината (младеж на 18, но от 16-годишен е с този проблем). Обиколили сме поне 4-5 прехвалени лекари, мазали сме със всякави антибиотични кремове, измивни гелове и т.н., правили сме посявка…Лекарите казват, че като му се регулират хормоните ще се изчисти и кожата. Sad. Пази и диета, но не бих казала, че е много стриктен. Пъпките са само по бузите. Чело, слепоочия, нос и брадичка са чисти.🤷♀

# 506
  • Пловдив
Момичета, някоя да си е правила процедура на лице с радиочестота?

# 507
Пачовете на Cosrx са много ефективни за
локална терапия и няма шанс да влошите белега. Мисля, че в Нотино го има:

При мен решението дойде с третиноин и то най-висок процент.

# 508
  • София
Здравейте, някой да има идея с какво може да се замести Скинорен?

Ще питам и дерматолог, разбира се, но ми се иска да чуя за нещо изпробвано.

# 509
  • Пловдив
Някой ползвал това...?

Общи условия

Активация на акаунт