Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 897
  • 743
  •   2
Отговори
# 510
Не знаем причината (младеж на 18, но от 16-годишен е с този проблем). Обиколили сме поне 4-5 прехвалени лекари, мазали сме със всякави антибиотични кремове, измивни гелове и т.н., правили сме посявка…Лекарите казват, че като му се регулират хормоните ще се изчисти и кожата. Sad. Пази и диета, но не бих казала, че е много стриктен. Пъпките са само по бузите. Чело, слепоочия, нос и брадичка са чисти.🤷♀

Здравейте, пробвали ли ли сте химичени пилинги (при дерматолог, не козметик)? Аз повече от 4 години бях с акне, възпаляващо се ужасно на периоди,  също бях минала през прехвалени лекари и мазила (Епидуо, Адапален, Акнатак и цялата върволица производни), но нула (и даже по-скоро обратен) ефект. В крайна сметка се случи невъобразимото преди 2 месеца започнах химични пилинги при дерматолог, препоръчан ми от ендокринолог. И въпреки че лятото са позволени само леки химични пилинги (и винаги трябва да се маже със слънцезащита след това, защото правят кожата много фоточувствителна), само след около 4 пилинга имам колосално подобрение - никакви възпалени пъпки, само белезите си стоят (петънцата от многогодишното неефективно третиране с мазила). В лечението е включена и предписана козметика за домашна грижа с киселини. Нямам търпение да видя какво ще направим зимата, когато вече могат да се правят дълбоките химични пилинги. Тази лекарка просто ме спаси. Без фон дьо тен не отивах и до магазина, а от месец вече си излизам спокойно само със слънцезащита : )). Толкова съжалявам, че по-рано не съм попаднала на това решение (и на тази докторка). Ако искате координати, пишете ми. Д-р Весела Райкова се казва.

# 511
  • Пловдив

Да, ползвам го от няколко месеца и съм много доволна.

# 512
За пъпките е абсолютно забранено да се стискат!
Ако ги стискате все пак, трябва да спазвате отлична хигиена и дезинфекция. По възможност ръкавици или салфетка около пръстите, с които стискате. Попива се кръвта и последващата лимфа всеки път с нов памук/тампон. На клечка за уши е хубаво нещо да сложите за дезинфекция (без спирт). Напоена клечка със салицилова или гликолова киселина е идеална. Задължително слънцезащита да се ползва следващите дни.
  Спирт казвам да не се ползва, защото ще остане червено петно където е била пъпката, а ако не ползвате слънцезащита мястото ще пигментира.
 Има достатъчно серуми, разтвори и киселини на пазара, които изсушават пъпките и така ще си спестите “манипулациите” по стискането. Simple Smile
За мен това е грешен подход, но всеки си преценя.

# 513
  • в страната на чудесата
Марина, а комедоните как изчезват без механично третиране?

# 514
Зависи от кожата. Ако е много плътна, механичното почистване от козметик или дерматолог е доста болезнено. Остават и рани. Неприятно е доста.
Без механично третиране - по лекарско предписание може да се даде третиноин крем. Излющвайки горния слой на епидермиса, черните точки започват да стърчат от носа и падат сами.

При по-тънка кожа освен почистване в салон може и в домашни условия да се отстраняват черни точки. Напарване над тенджера с вода и след това може да се ползва лепенка за черни точки (продават ги в Лили, ДМ и аптеките). Ако е напарена хубаво кожата, доста черни точки остават върху лепенката - тя се отлепя като кола маска от носа. Много хора не са доволни и няма добри отзиви за лепенките, но кожите им просто не са за такъв вид премахване.

# 515
Ако не изстискам пъпката, тя си остава активна със седмици (чакала съм и 14 дни). Слагам масло от чаено дърво, но самат пъпка не изчезва, остава си червено и подуто. Просто, ако гнойнта не се изстиска, сигурна съм, че и пъпката ще ми остане…

# 516
Здравейте, купих си този салицилов спирт, но ме притеснява това 70% какво по точно значи? Нали не е 70% киселината?
Скрит текст:

# 517
Спиртът трябва da е 70, салициловата киселина е максимум 2%.  В големи концентрации до 70% се използват глюколовите киселини.

# 518
70% спиртен (алкохолен) разтвор на салицилова киселина означава това.
70% е съдържанието на алкохол.

# 519
  • София
Precious,
Намерих дерматолога, благодаря много.
Само 350 лв. за една процедура ми се струват ужасно много…А от веднъж едва ли ще мине. И 500 лв. за еднократна процедура за заличаване на белези…
А дерматолог ли ви назначава третиноин?
За дезинфекцията при изстискване на пъпки винаги минавам със спирт -не знаех, че не е ОК. Бихте ли пуснали снимка на подходяща алтернатива. Аз си мислех с кислородна вода да пробвам.
Mystic woman, при нас няма ефект от крема за заличаване на червени петна на Eucerin Dermapure:( след 1-дномесечно прилагане.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 08:22 от Skiorche

# 520
  • Пловдив
Скиорче и при нас няма...върнахме се към Епидуо и само за две вечери мазане е ок положението.
Все още се чудя зъ тия процедури с радиочестота...? Дали има смисъл и ефект или пак ще пълня нечия гуша...ама заради белезите се навивам.

# 521
  • София
Само Епидуо не сме ползвали, а и сега лятото ме притеснява проблема с фоточувствителността.
По каква схема го мажете и със слънцезащитен крем ли?

# 522
  • Пловдив
Само Епидуо не сме ползвали, а и сега лятото ме притеснява проблема с фоточувствителността.
По каква схема го мажете и със слънцезащитен крем ли?
мажем само вечер. Поне 30мин преди него хидратиращ.
Ами ако излиза сутрин му остявам на сина ми и напомням за слънцезащитата...ама не гарантирам колко я маже.

# 523
Здравейте
Някой ползвал ли е корейска козметика за борба с акнето и петна след него?
Бихте ли препоръчали Simple Smile

# 524
Всъщност е 160 лв. един пилинг, първоначално се правят на две седмици (аз направих 4), като има поддържане после (в месеца веднъж) Лечението на акнето е упорито, пълно изкореняване след година и едва тогава лечение на белези.
Съгласна съм, не е изобщо евтино, но нека не се залъгваме и да не очакваме да получим и бързи и евтини резултати.
Доста солено ми излязоха последните години като последици и комплекси. Щях да имам по-малко работа (процедури за лечние и после за белези), ако бях започнала преди 4 г.
Затова веднага писах във Вашия случай, видах, че сте в началото (а и кожата е много млада).
И има шанс да си спестите доста.
Има химични пилинги и за 80 лева от козметици, аз не бих се доверила на случаен специалист за толкова силно действаща процедура, защото е по-евтино. Може да има обратен ефект.

За всеки случай първо се прави преглед от лекаря и се прави план на лечение. Може да чуете какъв подход ви се предлага във вашия случай и да прецените дали ви вдъхва вяра.
Успех!

Precious,
Намерих дерматолога, благодаря много.
Само 350 лв. за една процедура ми се струват ужасно много…А от веднъж едва ли ще мине. И 500 лв. за еднократна процедура за заличаване на белези…
А дерматолог ли ви назначава третиноин?
За дезинфекцията при изстискване на пъпки винаги минавам със спирт -не знаех, че не е ОК. Бихте ли пуснали снимка на подходяща алтернатива. Аз си мислех с кислородна вода да пробвам.
Mystic woman, при нас няма ефект от крема за заличаване на червени петна на Eucerin Dermapure:( след 1-дномесечно прилагане.

Общи условия

Активация на акаунт