Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 833
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,аз благодаря на всички,които са ми отговорили на въпроса за младежкото акне. Ще запиша час при дерматолог, макар че тук където живеем чакането за специалист е с месеци. Ще се допитам и в аптеката какво ще ми препоръчат, но със сигурност ще поръчам и тоника на Авен от предните постове.

# 601
От показаната снимка, за мен е редно посещение при ендокринолог, гинеколог и дерматолог.

# 602
mariat ехе още някой специалист няма ли да изброите?  хайде стига. Момичето си е добре zwezdi4ka14 отиди на добър козметик да ти направи почистване на лице, това са черни точки, които трябва да се изстискат, дерматологът няма как да ги почисти, ти пак можеш да отидеш, ще ти изпише някакви мазила. Задължително обаче си купи слънцезащитен крем и вечер добре измивай лицето от нечистотиите

# 603
leoreta666 благодаря. Задължително ще отида на козметик скоро. То предполагам и с едно ходене няма да стане нали? Преди 9 месеца родих, та и хормоните сигурно още не са съвсем наред, но все пак ми е по-добре лицето отколкото като бременна и после след раждането. Беше страшно и цялото в гнойни пъпки. И всъщност сами си изчезнаха, с нищо не съм мазала.
Слънцезащитен детски 50+ става ли? Че имам 2-3 отворени опаковани от децата 😂
ПП. Това е снимка от много близо, от далече изглежда прилично кожата

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 21:28 от zwezdi4ka14

# 604
mariat ехе още някой специалист няма ли да изброите? 
Не. Тези специалисти са достатъчни.

# 605
  • София
Звездичка,
За почистване на лицето е достатъчен измивен гел за кожа, склонна към акне.(без тоалетни мляко). После хидратиращият и слънцезащитният крем трябва също да са съобразени с особеностите на кожата. Кремът с факор от децата не е подходящ за лицето Ви. Има доста серии за акне на повечето известни марки.
Пробвайте на Авен, например!
Аз мисля, че с няколко посрщения при козметик, нещата ще се нормализират.
Също не виждам смисъл от гинеколог и ендокринолог, поне на този етап. Нямате акне в някаква тежка форма, както е видно от снимките.

# 606
Момичета, моля ви, не заблуждавайте. Черните косми по бузите говорят за хормонален проблем- ИР или СПКЯ или и двете. Пъпките- също. Какво ще направи козметик, ако не се знае причината и не се работи И вътрешно за проблема. Ако няма такъв- супер! Но не мислите ли, че трябва да се отхвърли преди това от лекар?

# 607
Здравейте , момичета!
 Днес бях на 5-ти дерматолог  за акне ии днес решиха вече да започна лечение с роакутан .. Някоя от вас била ли е на роакутан ?Ако може да споделите опит и впечатления  преди да започна приема му

Пих роакутан много трябва всеки месец да пускаш кръвни изследвания чернодробни...не трябва да приемаш
никакъв алкохол изсушава страшно много кожата и косата също плюса беше при мен че косата ми порасна много но беше страшно суха има вероятност да се възпали повече акнето в началото докато ги почнеш но след това ефекта се вижда ефикасно е но е много коварно

# 608
Здравейте , момичета!
 Днес бях на 5-ти дерматолог  за акне ии днес решиха вече да започна лечение с роакутан .. Някоя от вас била ли е на роакутан ?Ако може да споделите опит и впечатления  преди да започна приема му

Пих роакутан много трябва всеки месец да пускаш кръвни изследвания чернодробни...не трябва да приемаш
никакъв алкохол изсушава страшно много кожата и косата също плюса беше при мен че косата ми порасна много но беше страшно суха има вероятност да се възпали повече акнето в началото докато ги почнеш но след това ефекта се вижда ефикасно е но е много коварно

Благодаря! Лицето оправи ли се ? Пъпки и белези минаха ли ?
Понеже четох доста странични ефекти и за бременност трябва до мине доста време след лечение ии се отказах .. четох , че и след 2-3г отново се връща акнето

# 609
Звездичка, детския слънцезащитен крем не е много подходящ, трябва да си купиш за твоята кожа некомедогенен спф. А за почистване попринцип е нормално веднъж в месеца, но зависи, ако ти е много мазна кожата и се запушват порите може и по често, ти си преценяш

# 610
Здравейте
А ползвал ли е някой от този Chamos special pore & sebum

# 611
  • Пловдив
Снощи мазах сина ми с крема на Юсерин за червени петна. Сутринта дали не го е отмил незнам, ама не се е намазал със слънцезащита и сега бил червен...не съм при него и няма нищо под ръка дето да маже като хидратиращ, напр. Какво мога да направя?

# 612
  • София
Ако няма нищо друго под ръка, да се намаже със слънцезащитата. Тя освен, че пази и овлажнява.

# 613
  • Пловдив
Благодаря...оказа се друго. Алергично.

# 614
  • Хасково
БП https://www.iherb.com/pr/panoxyl-acne-foaming-wash-benzoyl-perox … 5-oz-156-g/103844 тази подходяща ли е или по-малък процент е наистина много ефикасно средство преди тежката артилерия Роакутан. Но не пренебрегвайте и действието на AHA, BHA киселини върху акне, не се използват само за след акне или белези. https://douglas.bg/the-ordinary-aha-30-bha-2-peeling-solution-050567 тази добре ли е или трябан и още нещо [/color ] Познавам, следя хора които използвам, а и аз използвам такива киселини. Азелаинова, Млечна, Салицилова, Гликолова киселина са ефективни продукти наредени до Ретинол и действията му от него.
За най-лесен достъп са продуктите на the ordinary, но има и много други марки , които предлагат.
Благодаря на отзовалите се!

Общи условия

Активация на акаунт