Против акне/пъпки по лицето 13

• 67 731
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Момичета, похвалиха ми това кремче от Гърция...

Някой с мнение...?
Mystic, мазали ли сте Акнатак? В него една от съставките е същата - третиноин, има го в БГ, другата е клиндамицин. Ако младежът е с активно акне и гнойни пъпки в момента, по-добре му вземи направо акнатак.
Дерматологът, при който бяхме последно с моя син одобри Индоксила от Гърция (клиндамицин с БП), но каза, че такива кремове (както и Акнатак), за да имат траен ефект се прилагат 3 месеца. Синът ми измаза една туба и сега започва втора. Много рядко му излиза вече някоя гнойна пъпка и тя е малка. Отделно започна да пие и сашетата на  Sebogard. Сестра му пък маже Sebogard Gel и е доволна. Нормализира й се кожата на челото (имаше доста дебни червени пъпчици и черни точки)

# 721
За пъпки по лицето, кое е по-добре - Скинорен или Акнелийз 0.025? И двете ми донесоха от Турция и се чудя кое да започна първо
Всъщност до сега използвах ретинол. Трябва ли известно време да ползвам и ретинал, за да премина към третиноин?

# 722
Скинорен и Третиноин са коренно различни продукти. Едното е азелаинова киселина, а Акнелийза е третиноин. Ако акнето е по-леко Скинорен ще реши проблема, но при тежко акне ако се започне Третиноин, трябва да знаеш, че първите месеци ще се влоши много лицето, заради т.нар. пърджинг (чистене на скрити пъпки и комедони). И при Третиноин задължително слънцезащита дори и замалко човек да излезе на балкона.
Аз също имам Акнелийз 0.025 и нямам смелост да го започна.

# 723
  • Пловдив
Скиорче, незнам и аз...дали да я питам Thinking Епидуото ще стане 1,5г и все с него мажем...рядко Комедомед. Ислизат му пак, единични...
Споменавала съм, че на челото нямаше хич и от 6мес е решето Confused  Снощи пак цъфна голяма...първо са болезнени и червени.
Следващият понеделник сме пак на лазер..

# 724

За продуктите на ТО съм доста скептична по отношение на качеството, за това използвам на други производители, но това е въпрос на личен избор.
Тъкмо щях да поръчвам Azelaic Acid Suspension 10% на ТО за сина ми ,би ли споделила по-качествена алтернатива .
На 16 г. е и беше много зле и като момче адски трудно ми беше въобще да го накарам да се маже ,редувахме
Salicylic Acid 2%  и Azelaic Acid 10% Serum на Cos De BAHA.Поотихнаха ,но спря млякото и драстично намали сладкото .

# 725
Скрит текст:

За продуктите на ТО съм доста скептична по отношение на качеството, за това използвам на други производители, но това е въпрос на личен избор.
Тъкмо щях да поръчвам Azelaic Acid Suspension 10% на ТО за сина ми ,би ли споделила по-качествена алтернатива .
На 16 г. е и беше много зле и като момче адски трудно ми беше въобще да го накарам да се маже ,редувахме
Salicylic Acid 2%  и Azelaic Acid 10% Serum на Cos De BAHA.Поотихнаха ,но спря млякото и драстично намали сладкото .
Не знам дали би ви било от полза в случая - аз използвам кремовете с киселини на неострата и серумите на скинсютикалс, но не като лечение, а за ежедневна грижа. При мен проблема се оказа хормонален (предполагам, понеже изследвания не потвърдиха, но изчезна напълно при отстраняване на кисти, от което съдя, че вероятно това е причината).

# 726
Лично мнение, че продуктите на ТО са “различни” спрямо тези от официалния сайт и тези в Дъглас. Не ангажирам никого.
Със сигурност поне някоя от вас е виждала разлика в консистенциите на продуктите от дъглас и тези, купени от deciem.
Аз съм попадала на ниацинамид много лепкав от Дъглас. От сайта на ТО като съм поръчвала не помня да беше чак толкова лепкав..

# 727
marinadp само от официалния сайт съм поръчвала .Ще помисля

# 728
Здравейте, боря се с такъв тип акне от 3 години почти, което излиза само на това място. Пробвала съм с антибиотик и да пия,и да мажа. Или не помага или помага за малко и после пак излизат. Отново ще стигам до епидуо. Въпроса е,че се махат и след два месеца пак. Ако някой има съвет ще съм много благодарна. Само противозачатъчни не съм пробвала,а и не искам. Но не виждам вече кскво би помогнало.

[/img]

# 729
Здравейте, боря се с такъв тип акне от 3 години почти, което излиза само на това място. Пробвала съм с антибиотик и да пия,и да мажа. Или не помага или помага за малко и после пак излизат. Отново ще стигам до епидуо. Въпроса е,че се махат и след два месеца пак. Ако някой има съвет ще съм много благодарна. Само противозачатъчни не съм пробвала,а и не искам. Но не виждам вече кскво би помогнало.

[/img]
снимката, не излиза. Но аз бих ти препоръчала да си направиш изследвания или най-добре отиди на ендокринолог, той ще те насочи какви точно да пуснеш. Моите пъпки също излизат все на едни и същи места, на които са излизали преди, на мен ми помага най-много акне аут бензоилов пероксид 5%. А за епидуото как го взимате с рецепта или без, понеже не мога да го поръчам от интернет

# 730
По долна челюст е,като кистозно,без загнояване. Епидуо без рецепта съм го вземала от аптека. Изследвания съм пускала,но казват,че са добре,какро и хормоналните. И ако съм искала да пробвам с противозачатъчни.

# 731
По долна челюст е,като кистозно,без загнояване. Епидуо без рецепта съм го вземала от аптека. Изследвания съм пускала,но казват,че са добре,какро и хормоналните. И ако съм искала да пробвам с противозачатъчни.
Бактерия !?..диета ,стрес как са ?
Лично мнение по-добре Роакутан веднъж, отколкото противозачатъчни цял живот ( и то само в определени ситуации и подходящо за третиране акне с тези медикаменти ) .
Тук определено може да намериш много инфо, продукти и съвети за справяне с акне ( май за всеки тип акне )  по-назад в темата.

# 732
Аз се отчайвам.. 2 месеца пия Миноциклин и мажа с Епидуо.. Еми пак си излизат пъпки.. 😔
Някой минал ли е това лечение и какъв резултат имаха за 2 месеца? Не ми се иска да пия още месец антибиотика, а май ще трябват. Мисля си, че няма какво да се промени за още месец.

Моите пъпки са по бузите към брадичката малко на брой, но болезнени, загнояват и така. Грозна работа, особено на толкова бяло лице като моето.

Пусках половите хормоните, назначени от дерматолог и аг, посетих и ендокринолог. Няма проблем, всичко е в норма. С Хашимото съм, но е в норма.
Консултирам се с няколко дерматолога и твърдят , че съм за Роакутан / а аз се ужасявам.. /. Плюс е, че вече съм родила и не мисля близките години за второ дете, но все пак приемам Роакутан за много лошо нещо

# 733
Важно е да се провери козметиката дали има запушващи съставки..

# 734
Някой има ли наблюдение върху корейския крем на Corsx с екстрат от охльов - Cosrx Advanced Snail 92?
https://kocos.bg/Krem-za-Litse-Cosrx-Advanced-Snail-92-All-in-one-Cream-100-ml.-1-1231

Искам да използвам по-богат крем, освен хидратиращия, а този го дават за регенерация, както и заличаване белезите от акне. При мен са бледи и минават изключително бавно, с фдт-а ги прикривам, но ми се иска да подпомогна процеса, а знам, че козметика с охльови е най-подходяща в случая. Или да препоръчате нещо с друго с борбата с белези (изпробвано)?
Innocent

Общи условия

Активация на акаунт