Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 979
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Аз се включвам с личен опит и идеята, ако е възможно, да бъда полезна на някого. Цял живот съм с проблемна кожа, никога не съм имала сериозни проблеми, но пък винаги съм имала някакви проблеми (леко акне в тийн годините, дерматит от преизсушаване, черни точки, милиуми, комедони) . Моята кожа е смесена, супер чувствителна, реактивна, бяла, тънка. След години козметици, дерматолози, изследвания просто заключих, че кожата ми е такава - проблемна и трябва да се науча да я харесвам, а не да се чудя с какво по-силно средство да я изгоря. Започнах да чета все повече относно съставките в козметиката и осъзнах, че сама съм си причинявала голям процент от проблемите. В моя случай, когато един продукт работи за премахването на пъпка, той същевременно би могъл (при подходящите условия) да компроментира кожната бариера, следователно състоянието да се задълбочи и да се добавят бонус обриви, зачервявания, дразнения. Умишлено описах какъв тип е моята кожа, говоря изцяло за подобни типове кожа и кожни проблеми . От няколко месеца започнах сама да си подбирам козметиката и процедурите за почистване на лице. Не е лесно, не е и евтино, със сигурност (от гледна точка на това, че някои от продуктите, колкото и да съм ги проучвала предварително, като състав, не са работили добре за мен). Но кожата ми никога не е изглеждала толкова добре. При мен ключов се оказа балансът между почистване и хидратация. Като процедура, съм се спряла на аква пилинг, вече имам 1 направена и след нея нямах никакви проблеми. Твърдо против съм механичното почистване на лице. Освен да наранява дермата, да пука капиляри и да образува белези и дупки, друго при мен не съм видяла, като резултат. Казвам тези неща с надеждата да спестя, ако мога, мъките поне на един човек. Ако някой се интересува от продуктите, които използвам, може да ми пише на лично.
Моето лице е същото, пресушено,изтощено от хилядите кремове против акне. Аз имам много белези,петна и също така затворени комедони, които не спират да излизат. А всъщност от тях се получават и подкожните пъпки, от които ми остават белези. Не знам как да ги премахвам, на почистване не ми се ходи, защото болката е ужасна, а те няма как да изчезнат от само себе си,просто единственото решение е да се изстискат. А за появата им не знам какво влияе, просто вече съм отчаяна. Аз от съставки не разбирам, просто чета хората от какво са доволни и аз такива продукти купувам. Ако може сподели какви продукти използваш?
Борбата с акнето ( разбира се ако имате желание да го преборите) изисква много, воля, постоянство, четене , учене дори ако щете му кажете , опит...време т.н
Писах по- нагоре в темата, но отново ще
1) Разберете от къде идва проблема , за да може и да знаете , какво и как да лекувате.
Пуснете кръвни изследвания, постете гинеколог, дерматолог, хормони , витамини, яйчници.
Научете кои продукти как влияят и за какво се използват.
Кожата ви как реагира на различни продукти, с какво се чувства добре и има положителен ефект , какво я възпалява.
☺️ Бедете информирани и не вярвайте на конвенционалните продукти ( известни марки, хора, които ги рекламират и препоръчват ) , защото никой не Ви е почиташ точно вашата кожа от какво има нужда.

# 241
Проблема не е гинекологичен, всичко ми е нормално. Акнето в нашето семейство е ген. Но аз най-тежко го изкарах понеже слагам и грим от много години и мисля че това много допринесе то да не мине, но без грим просто не мога, имам ужасни петна които стоят с години. А за акнето чета от както се помня и мисля че доста неща промених, преди бях незапозната правих, много грешни неща, сега не е така.  Единственото нещо което не съм правила за акнето е да променя храната, това е най-трудното за мен. Не мога да спра сладкото и млечните продукти, слабост са ми.

# 242
  • Пловдив
Другата седмица ще има намаление на Авен продукти с код на Лидл в аптеки Софармаси...има ги продуктите в брошурата. Препоръчвам ги, нашата дерматаложка също.
А до края на тази със същия код и пак там - продукти на Биотрейд. Пак препоръчвам.

Важи и за аптеки Сейба и Санита.

# 243
Пили ли сте таблетките на Акне аут? Имат ли ефект? С кой крем от серията третирате точно пъпките?

# 244
  • Пловдив
Таблетките не.
Червеният Акне аут активен крем мажа на сина ми по гърба. Преди това от бярата серия тоник...
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010006109
https://biotrade.bg/pure-skin-exfoliating-tonic-60-ml/
Стават и за лице.
В момента по лицето мажем Авен толеранс и след 30мин Епидуо. Понякога прескачаме и слага само Комедомед на Авен.

# 245
Leoreta, продуктите, които аз използвам и за сега съм открила, че работят най-добре за мен са :
Измиване : Bioderma Sensibio (измиващ гел, розовата тубичка и Bioderma Sensibio DS+ (отново измиващ гел, който намирам за по-дълбоко почистващ, използвам го за почистване на грим)
Подсушавам внимателно лицето, напръсквам с Avene eau Thermale (термална вода) . Изчаквам почти да се абсорбира. На влажна кожа нанасям овлажнител ( или на The ordinary HA 2% + B5, или Серум със "сълзи" от охлюв на Golden Snails). Изчаквам отново почти да попие и  намазвам с Avene Tolerance Extreme Emulsion (понеже челото ми се омазнява, за него използвамSnail Gel + Q10 на Golden Snails, тъй като има по-лека текстура). Относно борбата с комедони, черни точки и т.н. използвам : 2 пъти седмично вечер - Revox Salicylic Acid 2% на суха кожа, изчаквам 5 минутки и продължавам с т. нар. 3 степенна грижа - термална вода, овлажнител, крем. Използвам и 1 до 2 пъти седмично Azelaic acid 10% suspension на The ordinary, като първо нанасям само от гелът на Golden Snails и отгоре нанасям в малки количества от киселината. Слънцезащитата още не мога да я уцеля, в момента използвам на Bioderma Photoderm AR 50+.Хубав е, не се обривам от него, не ми запушва порите, но не се разбира с гелът на Golden Snails много добре. С емулсията на Авен, нямам проблем. Искам да пробвам да вкарам и Гликолова киселина в нисък процент или Манделова киселина, но чакам да ми мине вторият Аква пилинг и тогава да си правя експерименти. Единственото, което  е малко кофти, за мен, относно киселините, е че е възможно, не при всеки, но все пак би могло да се получи "skin purging", поради фактът, че се стимулира регенерацията на клетките на кожата. Факт, от салициловата киселина, при мен се получи лек "избиващ" ефект, но след тази фаза не съм имала проблеми.
Само да добавя всеки ден пия комплексни витамини, морски колаген на таблетки, или костен бульон по около 150-200 мл. Намалила съм консумацията на мляко (само в кафето), сладко си ям, когато ми се яде. Гледам да не преяждам. И вода, много вода, вода с лимон, вода с краставица. И не се гледам от 2 см в огледалото. Това беше пагубно за моята кожа. Една ръка разстояние между мен и огледалото. Само ако ще се гримирам, само тогава приближавам и то с фокус към грима, не към това да се изчопля. 😁

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 01:10 от alice9322

# 246
Акнето в нашето семейство е ген. Но аз най-тежко го изкарах понеже слагам и грим от много години и мисля че това много допринесе то да не мине, но без грим просто не мога, имам ужасни петна които стоят с години.
Мога да се съглася за гена, но трябва да има и друго - от три деца с едни и същи родители само аз изтеглих късата клечка. И за грима имам смесено отношение - когато се гримирах имам чувството, че все пак създавах предпазен слой между кожата и външните влияния. А като спрях да се гримирам сякаш всичкия прах от улицата се набиваше директно в порите ми. При и без това възпалено лице и чувствителност от различни третирания, киселини и т.н. акнето ми не се подобри само защото спрях да се гримирам. По-скоро ми подейства психически отрезвяващо да приемам външния си вид спокойно. Така си изглеждам и с белези или без, с акне или без, гримът не го променя особено, това пак съм аз. Наистина не трябва човек да се вглежда супер отблизо защото никой не го прави спрямо нас и ние не се вглеждаме така в другите хора (надявам се). Колежка ми каза, че кожата ми си изглежда много добре според нея, а аз постоянно си мисля как да махна някоя пъпка или белезите. Така че за мен акнето е най-вече с психологически отражения на самочувствието и на целия характер може би.

# 247
Смятам, че пудрата се отразява много добре на акнеична кожа, защото леко я подсушава. За един куп кремове и основи, разни ВВ и ФДТ, съм против.

# 248
Фон дьо тените и другите покривни кремове създават проблеми само ако не се премахват добре от кожата. Много често се получава така, че кожата не е добре или напълно почистена вечер от целия този грим и това допълнително влошава състоянието.

# 249
Подкрепям мнението на soul81 за пудрата. Ползвам Manhattan Clearface антибактериална пудра за лице, точното усещане е, че леко подсушава, не дразни акнеичната кожа и матира зачервявания или белези от акне. Най- добре се получава като се нанася с четка за пудра.

# 250
А къде я намираш пудрата на Манхатън, че май я бяха спрели на нашия пазар преди време?

# 251
Момичета, кажете ми от кой крем за успокояване на зачервявания сте доволни?
При мен е проблем, че когато се бутна /колкото и да се старая да не го правя/, винаги остава зачервен участък и много бавно преминава. Т.е. пъпка може и да няма вече или черна точка, но зачервяването стои и бавно се появлиява. Какво мога да си взема да нанасям на тези проблемни участъци?

# 252
Questar, давам линк за Manhattan Clearface антибактериална пудра за лице.
https://zachoveka.com/pudra-antibakterialna-manhattan
Последно от там я купих.

# 253
Момичета, кажете ми от кой крем за успокояване на зачервявания сте доволни?
При мен е проблем, че когато се бутна /колкото и да се старая да не го правя/, винаги остава зачервен участък и много бавно преминава. Т.е. пъпка може и да няма вече или черна точка, но зачервяването стои и бавно се появлиява. Какво мога да си взема да нанасям на тези проблемни участъци?

Eucerin vitamin c booster бързо ми премахва червените петна след пъпка

# 254
Здравейте. Не съм писала в темата от 1 година сигурно.. Бях споделила, че имам акне от много години по лицето и тялото и разбрах, че лично за мен храната влияе. Когато спра всякаква захар, млечни продукти и колбаси имам невероятна кожа, но сега понеже съм бременна и ям тези неща като луда, съответно кожата ми е ужасна. Търся си хубав хидратиращ крем. Кожата ми е мазна, но след измиване е суха и опъваща. Искам да го използвам вечер преди лягане, защото сутрин нанасям Acne Out Repair Cream, от който съм много доволна. Премахва ми петънцата от пъпките. Таа, препоръчайте крем, който хидратира, но не омазнява. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт