Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 968
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
wiwala75, направете задължително изследване на щитовидната жлеза, като включите и ехограф. Пълни кръвни изследвания също. Ще се види проблемът, със сигурност.

Не я поглагайте на диети, нека просто да се храни предимно с готвена домашна храна, а да не наблага на чипсове, снаксове, шоколади, сладкиши и т.н. Да намали газираното също.

А и други две неща, които ми изникват в съзнанието като евентуален "причинител" - сливиците й как са, премахнати ли са, имала ли е възпаление в детските й години. Забелязалили ли сте кожата й да реагира, било то откъм храна, било от от препарати, козметика и други вещества?

Ще намерите решение, но задължително направете изследванията.
Газирано не пие, но хранителното ни меню напоследък не е от най-добрите. Като дете ядеше две готвени неща и всичко друго само сурово. Обожава зеленчуци, но сега вече няма от градината толкова много, пък и се изкушава от гореспоменатите неща без сладкото. С него не прекалява, а и аз не и давам.
Иначе ползва някакви почистващи неща, едното е от козметичката и, други измивни гелове, разни маски, Зенерит, но той не и действа вече... Вчера и предложили един крем на Биодерма, хидратиращ, но аптекарката се учудила като и видяла кожата, отгоре суха, зачервена и болезнена, и лющеща се, отдолу с гнойни пъпки

# 226
Който е с цинк ли?

# 227
Да. Те имат само един Акне Стоп Локален гел против акне, доколкото знам.

# 228
Здравейте! Реших и аз да се включа в темата. На 23г. съм. На кратко: още от пубертетските ми години се появиха пъпчици и черни и бели точки. Пъпките обикновено са подкожни и рядко се възпаляват, най-вече като реша да ги стискам. Ходила съм два пъти на дерматолог, като първия път (бях още ученичка), дерматоложката се отнесе леко пренебрежително и каза, че акнето ми не било страшно и ми изписа крем и гел Sebium Global. Ефект кой знае какъв не е имало. Години по-късно отново реших да посетя специалист, този път ме пратиха на хормонални изследвания. Резултатът беше силно завишен пролактин и по-високи стойности на андростендион. Дерматоложката ми изписа козметика - гел, крем, БП.. Пролакинът го поддържам с Достинекс (половин хапче на месец), а андростендионът също успя да влезе в норма. Да, обаче, до ден днешен кожата ми не е чиста, като от пъпките и нанесения тормоз върху тях, по бузите имам доста широки пори/белези като дупчици. По брадичката имам много бели комедони (подкожни), от които много ми се иска да се отърва. Покрай цикъл и някоя възпалена пъпка.
Последно си бях взела прочутия Ниацинамид на ТО, но не забелязвам кой знае какъв ефект. Ползвам измивен гел, грим нося и го махам с миц.вода. Положителен ефект забелязах от тоника на Биотрейд Pure skin, но кожата ми много се омазнява през деня и като цяло искам да се грижа повече за нея. Искам да си взема матираща слънцезащита, евентуално някакъв серум с Вит.С и ретинол под някаква форма, какво мислите?
Отворена съм за предложения за конкретни продукти и опитът на хора борили се с "нетолкова" забележимото комедонно акне.

# 229
А изследване за инсулинова резистентност правено ли е? Трябва да се търси първопричината за разместените нива на хормоните.

# 230
Благодаря soul81. Имам един коректор на глори, но нещо не върши работа.

# 231
wiwala75, и аз съм имала подобно състояние на кожата от неправилна козметика, която изсушавашае прекалено много кожата. Като за начало нека спре всичко силно и концентрирано като козметика. През деня да използва само лек матиращ  крем, за през вечерта нека се спре на крем със салицилова киселина, давам като примерна рутина. И да спре всяакви маски, гелчета, помади и други продукти, докато не се успокои кожата. Simple Smile

Крем с алое вера или пантенол също ще свърши работа, ако усеща кожата по-суха. Имам спомени, че точно, когато ми беше и на мен такава кожата, използвах няколко месеца антибактериалния крем на "Христина" и състоянието се нормализира. Не знам дали обаче го предлагат още. Единственият минус е при него е това, че не е добра основа за грим, ако се гримира, а знам колко е трудно да си в такова състояние. Но ще може да го използва и сутрин, и вечер, без да се налага да мисли за други продукти.

Обърнах внимание на това, че си споделила, че й се подуват лимфните възли, което точно ме наведе на мисълта за щитовидната жлеза или болни сливици. Имунитетът е отслабен, щом като има и възпаления, и херпеси.

Но задължително отидете за кръвни изследвания и щитовидна жлеза.

И й кажете да не си скапва настроението за едни пъпки и да си гледа кефа, въпреки всичко и всички! Simple Smile

# 232
Нямаше на Здраве, та купих ихтамол и лепенки.

За сухата кожа. Моята е особена. Понякога мазна, понякога суха. То не се знае и дали не е дехидратирана.
Заради жегите лятото ползвах гел крем за лице на лореал. Има за нормална, нормална и суха и суха и чувствителна.
От смяната на времето също съм чувствителна. И установих, че този гел страшно помага.
По-мазните не винаги помагат.
Но иначе колд крем на авене за тежки случаи е уникален. И промяната за една нощ е голяма.
ПОЛ / POL крем също никак не е лош.
Наскоро се изсуши и реших да нанеса повече време от гела, после крем за лице. Страхотно се получи.

# 233
Резултатът беше силно завишен пролактин и по-високи стойности на андростендион.  .....а андростендионът също успя да влезе в норма.
Специалистът, при който си била как коментира завишения хормон? С какво лечение е влязъл в норма и за колко време?

# 234
Мисля, че повечето хора с проблема на темата имат мазна и дехидратирана кожа. Самите продукти я правят такава.

# 235
Сега вече започнах да си мисля, че влошванаето ми е всъщност приминено от спирането на противозачатъчните. Именно 3 месеца след спирането започнаха да излизат пъпки. Чета че най зле е положенивто 3-6 месец. Вече съм 4ти. При вас /ако има взимали/ колко време продължи този период на силно избиване след спиране на противозачатъчни?

# 236
Аз се включвам с личен опит и идеята, ако е възможно, да бъда полезна на някого. Цял живот съм с проблемна кожа, никога не съм имала сериозни проблеми, но пък винаги съм имала някакви проблеми (леко акне в тийн годините, дерматит от преизсушаване, черни точки, милиуми, комедони) . Моята кожа е смесена, супер чувствителна, реактивна, бяла, тънка. След години козметици, дерматолози, изследвания просто заключих, че кожата ми е такава - проблемна и трябва да се науча да я харесвам, а не да се чудя с какво по-силно средство да я изгоря. Започнах да чета все повече относно съставките в козметиката и осъзнах, че сама съм си причинявала голям процент от проблемите. В моя случай, когато един продукт работи за премахването на пъпка, той същевременно би могъл (при подходящите условия) да компроментира кожната бариера, следователно състоянието да се задълбочи и да се добавят бонус обриви, зачервявания, дразнения. Умишлено описах какъв тип е моята кожа, говоря изцяло за подобни типове кожа и кожни проблеми . От няколко месеца започнах сама да си подбирам козметиката и процедурите за почистване на лице. Не е лесно, не е и евтино, със сигурност (от гледна точка на това, че някои от продуктите, колкото и да съм ги проучвала предварително, като състав, не са работили добре за мен). Но кожата ми никога не е изглеждала толкова добре. При мен ключов се оказа балансът между почистване и хидратация. Като процедура, съм се спряла на аква пилинг, вече имам 1 направена и след нея нямах никакви проблеми. Твърдо против съм механичното почистване на лице. Освен да наранява дермата, да пука капиляри и да образува белези и дупки, друго при мен не съм видяла, като резултат. Казвам тези неща с надеждата да спестя, ако мога, мъките поне на един човек. Ако някой се интересува от продуктите, които използвам, може да ми пише на лично.

# 237
Сега вече започнах да си мисля, че влошванаето ми е всъщност приминено от спирането на противозачатъчните. Именно 3 месеца след спирането започнаха да излизат пъпки. Чета че най зле е положенивто 3-6 месец. Вече съм 4ти. При вас /ако има взимали/ колко време продължи този период на силно избиване след спиране на противозачатъчни?
При мен веднага след спирането започна омазняването на кожата и косата ми. Акнето започна няколко месеца по-късно и достигна най-тежката си форма около година и нещо след спирането на хапчетата. До този момент си мислех, че достатъчно дълго съм имала проблемна кожа и ще успея да се справя сама. След това започнах да ходя по лекари, за да установя откъде идва проблема, изписваха ми различни неща и вече година и половина по-късно (реално 3 години от спиране на хапчетата) продължавам да съм в темата 😊

# 238
wiwala75, и аз съм имала подобно състояние на кожата от неправилна козметика, която изсушавашае прекалено много кожата. Като за начало нека спре всичко силно и концентрирано като козметика. През деня да използва само лек матиращ  крем, за през вечерта нека се спре на крем със салицилова киселина, давам като примерна рутина. И да спре всяакви маски, гелчета, помади и други продукти, докато не се успокои кожата. Simple Smile

Крем с алое вера или пантенол също ще свърши работа, ако усеща кожата по-суха. Имам спомени, че точно, когато ми беше и на мен такава кожата, използвах няколко месеца антибактериалния крем на "Христина" и състоянието се нормализира. Не знам дали обаче го предлагат още. Единственият минус е при него е това, че не е добра основа за грим, ако се гримира, а знам колко е трудно да си в такова състояние. Но ще може да го използва и сутрин, и вечер, без да се налага да мисли за други продукти.

Обърнах внимание на това, че си споделила, че й се подуват лимфните възли, което точно ме наведе на мисълта за щитовидната жлеза или болни сливици. Имунитетът е отслабен, щом като има и възпаления, и херпеси.

Но задължително отидете за кръвни изследвания и щитовидна жлеза.

И й кажете да не си скапва настроението за едни пъпки и да си гледа кефа, въпреки всичко и всички! Simple Smile
Да, определено се бяха навързали няколко неща. Сега след АБ нещата откъм пъпките се оправиха, изчезнаха за седмица. Преди това бяха страховити, сега са червени петна, но кожата на лицето в средната част и носа се бели на люспи, хем не изглежда вече суха, хем се бели. Лошото е, че като премине ефекта  на АБ ще се върна при следващия цикъл. Мисля да и направя салицилов спирт 1% и 7-8 таблетки хлорнитромицин, поне за локалните огнища, без да го ползва на цялото лице. Ако някой е ползвал тази комбинация може ли да сподели ефект. Правили сме го преди време, но с леко променен състав, но май не го ползвахме и така остана, сега ми го похвалиха

# 239
Аз се включвам с личен опит и идеята, ако е възможно, да бъда полезна на някого. Цял живот съм с проблемна кожа, никога не съм имала сериозни проблеми, но пък винаги съм имала някакви проблеми (леко акне в тийн годините, дерматит от преизсушаване, черни точки, милиуми, комедони) . Моята кожа е смесена, супер чувствителна, реактивна, бяла, тънка. След години козметици, дерматолози, изследвания просто заключих, че кожата ми е такава - проблемна и трябва да се науча да я харесвам, а не да се чудя с какво по-силно средство да я изгоря. Започнах да чета все повече относно съставките в козметиката и осъзнах, че сама съм си причинявала голям процент от проблемите. В моя случай, когато един продукт работи за премахването на пъпка, той същевременно би могъл (при подходящите условия) да компроментира кожната бариера, следователно състоянието да се задълбочи и да се добавят бонус обриви, зачервявания, дразнения. Умишлено описах какъв тип е моята кожа, говоря изцяло за подобни типове кожа и кожни проблеми . От няколко месеца започнах сама да си подбирам козметиката и процедурите за почистване на лице. Не е лесно, не е и евтино, със сигурност (от гледна точка на това, че някои от продуктите, колкото и да съм ги проучвала предварително, като състав, не са работили добре за мен). Но кожата ми никога не е изглеждала толкова добре. При мен ключов се оказа балансът между почистване и хидратация. Като процедура, съм се спряла на аква пилинг, вече имам 1 направена и след нея нямах никакви проблеми. Твърдо против съм механичното почистване на лице. Освен да наранява дермата, да пука капиляри и да образува белези и дупки, друго при мен не съм видяла, като резултат. Казвам тези неща с надеждата да спестя, ако мога, мъките поне на един човек. Ако някой се интересува от продуктите, които използвам, може да ми пише на лично.
Моето лице е същото, пресушено,изтощено от хилядите кремове против акне. Аз имам много белези,петна и също така затворени комедони, които не спират да излизат. А всъщност от тях се получават и подкожните пъпки, от които ми остават белези. Не знам как да ги премахвам, на почистване не ми се ходи, защото болката е ужасна, а те няма как да изчезнат от само себе си,просто единственото решение е да се изстискат. А за появата им не знам какво влияе, просто вече съм отчаяна. Аз от съставки не разбирам, просто чета хората от какво са доволни и аз такива продукти купувам. Ако може сподели какви продукти използваш?

Общи условия

Активация на акаунт