Против акне/пъпки по лицето 13

• 70 001
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
по-горе писах за хидратиращия на Авен ...https://www.eau-thermale-avene.bg/lice/ezhednevni-grizhi/bogat-hidratirashch-krem

# 256
Таа, препоръчайте крем, който хидратира, но не омазнява. 🙂
Аз харесвам на Neutrogena Curcuma Clear https://www.notino.bg/neutrogena/curcuma-clear-lek-khidratirassh-krem/ както и на The Body shop матиращия с чаено дърво.

# 257
Момичета, кажете какви изследвания да пусне дъщеря ми, за да тръгнем отнякъде. Не вярвам личната да ни даде направление, но поне ние да си направим.
Не знам и на кой дерматолог да я заведа, евентуално той да и назначи такива. Ходихме преди 4 години при един, изписа ни антибиотично лечение и толкова. Аз не го изпълних, бяхме тръгнали за море и реших, че не му е момента тогава. След морето кожата и беше като порцелан, морската вода и слънцето бяха заличили пъпките. Това, обаче не се повтори в следващите години.
И така на приливи и отливи. Предната седмица и направих  АБ лосион със салицилов спирт + хлорнитромицин  и действа ми се струва, като се появи някоя я маже с ихтиол, за да ускори зреенето и после с лосиона. Има голям ефект, но докога не ясно и петната и сухотата по кожата си остава.

# 258
Глюкоза+ инсулин на гладно(като за начало)
ЛХ, ФСХ, Тестостерон, Андростендион, DHEA-s,- последните ги назначи дерматолог. Д-р Йорданова от Скинконсулт.

# 259
Глюкоза+ инсулин на гладно(като за начало)
ЛХ, ФСХ, Тестостерон, Андростендион, DHEA-s,- последните ги назначи дерматолог. Д-р Йорданова от Скинконсулт.
Благодаря!
Надявам се, че във всяка лаборатория могат да ги направят.

# 260
Могат. Като сте тръгнали за изследвания, пуснете и щитовидния панел, както и чернодробните.

# 261
Само спазете условието кой ден от менстрацията кои хормони се изследват.

# 262
Здравейте,почти изчетох темата от две години назад!Беше ми интересно и полезно!Аз съм 32 години и имам проблем с акне,може би от три години.Преди това кожата ми е била перфектна,никога не съм имала и една пъпка,нито в тинейджърските си години,нито преди или след цикъл.Но за съжаление това е в миналото.Може би не съм тежък случай,но за самата мен е гадно,предполагам всички разбирате,защото сме на един хал!Та моя опит с дерматолози и мазила:При началните проблеми при мен първо се появи омазняване на кожата съпъстващо с силен косопад и единични пъпки!Последва лечение за тях при д-р Венелинова(Доверие),става дума за София.Жената си свърши добре работата и за онзи момент ми помогна,може би Акне Аут,хидратиращ крем,но беше отдавна и не помня много точно.Нещата позатихнаха тогава.След може би по-силен стрес всичко с нова сила изби на лицето и ужасно силен косопад.По моя инициатива си пуснах полови и щитовидни хормони,всичко в норма!Продължих с ходенето по дерматолози:Д-р Люси Попова(Токуда).Изписва ми мазила за косата,витамини и някакви кремчата за лицето.Нещата пак затихват за няколко месеца.После пак с пълна сила се завръщат и пак при д-р Попова,пак пускане на всички стандартни хормони,полови,плюс инсулинова разчистен тост.Пак всичко в норма,а пъпките нападат сериозно,особено по време на оволация!Тогава вече д-р Попова ми изписа въпросното кремче за което говореше една от момичетата,което забъркват в аптеката на Токуда.То в същност представлява Третиноин-0,25.Спогодихме се идеално с крема,резултатите бяха страхотни.В началото всичко излезе на повърхността,,пържинг,, ,но видимо се затвориха порите,та даже и едни много финни линии на челото изчезнаха.Но винаги има,но.Аз съм в активен период на бебе правене и се наложи да спра Теретиноина,защото не се препоръчва в този период.Посещавам следващ дерматолог,защото д-р Попова твърди,че няма проблем с крема и това,че искам да имама скоро деца,но все пак аз решавам,че няма да си правя подобни експерименти и го спирам.Следващ дерматолог д-р Атова-Тонкин(дерматолог-хомеопат).Много обстоен преглед ми направи жената,всичко изслуша,разпита!Тя прави също кремове с Третиноин и с кисели в различни проценти!Пъво ми изписа едни маски(ихтиолена и с бела глина).Бяха хубави,но аз съм си за по-тежка артилерия,а и хомеопатия!След не особено задоволителен резултата ми направи крем с азелаинова и гликолова киселина.Ооо,забравих преди това бях посетила д-р Росица Денчева(Ривърс).Тя ми изписа Епидио и Зинерид по два пъти дневно.Така брутално си изгорих лицето,че чак имах дълбоки цепки по изгорелите участъци.След една седмица рязко спрях лечението й,като след нея посетих Попова и Атова.Свга ползвам крема с киселините,има видим ефект,а още даже не съм го казала и петнадесет дни.По нататък ще кажа отзиви за крема и ако някой го интересува координати на дерматоложките.И Попова и Атова според мен са в час с това,което вършат!
Стана адски дълго,за което се извинявам,но би могло да е от полза на някой!

# 263
Забравих да добавя,че плюс крема с киселините прави и едно мазило за косопад,което е с екстракт от люта чушка(капсеицин),надявам се,че съм го написала правилно!То също е доста ефикасно!За хидратация използвам крем Avene cleanace hydra и за моята кожа е добър,по съвет на едно от момичетата в групата от скоро и squalane.ББ крем на Миша смесен с СС крем на IT cosmetics.Адски съм доволна и от двата продукта,а бонуса е,че са с 42 и 50 SPF.

# 264
Третиноина няма да ви попречи на бременността, защото абсорбцията през кожата в кръвоносната система е нищожна.
Изотретиноин не се пие и е абсолютно забранен по време на бременност.
Третиноин се маже, изотретиноин се пие през устата на капсули.
За д-р Денчева вероятно не сте разбрала какво ви е изписала, съмнявам се доктор от такъв ранг да не знае дозировки и приложение.
Епидуо се маже веднъж вечер, сутрин е безсмислено.
Зинерит също се маже вечер.
Като едновременно не може да ползвате епидуо и зинерит. Трябва да има поне един ден между тях. Пример: понеделник вечер епидуо, вторник вечер зинерит.
Изгорила сте си кожата, защото и двата продукта са силни и не се комбинират заедно.
Акне аут продуктите са за тийнейджърско акне и нямат ефект над 25 г, та и над 30 годишни жени. Дерматолозите взимат процент от продажбите, затова се изписват глупави и недействащи продукти за типа кожа.

# 265
Ако може да помоля за инфо за мазилото за косопад!
И един въпрос относно всички изследвания, които си правила и са били с добри резултати. Как тълкуват дерматолозите това? На какво тогава се дължат акнето и пъпките? Успех с бебеправенето.

# 266
Здравейте,мога да дам телефона на докторката,самата тя ги приготвя и продава в аптеката.Маже се на измита коса с шампоан,като косата е подсушена,за да не капе вода от нея.Разделяш косата на сектори,като все едно ще я боядисваш!Доста пари първите седем,осем минути,но спосле отшумява,след това може маска,балсам или каквото си слагате.Без да отмивала лосиона с чушка до следващото миене.Доколкото разбрах лютото и топлината раздразвт луковицата и стимулира разтежа!Разбрах,че прави и други неща за косопад,но все още не съм пробвала останалите.Тя насочва,като й се обясни ситуацията.Искате ли телефона на лично,за да не е против правилата!Аптеката е в центъра!

# 267
Не съм от София и няма да ми свърши работа.

# 268
Ееее,ами ако мислите,че ще Ви е от полза мога,когато ходя да я разпитам дали изпраща по куриер или да Ви изпратя аз.Самото мазило струва 18 лева или 17.Никога,никой не е коментирал диагноза,освен д-р Атова,която казва,че пъпките са неврогенни(от нерви).Хормоните и инсулиновата резистентност са винаги в норма,като съм правила и ехограф на щитовидна жлеза.

# 269
marinadp,Третиноинът за външната употреба също е абсолютно забранен при бременност!За изписаното от д-р Денчева,понеже и аз реших,че съм се объркала звънях в клиниката да уточня,оказа се,че съм разбрала правилно!Първо нанасяш Зинерид,след него Епидио!Налице бяха едни едри линнни от изгорена кожа!

Общи условия

Активация на акаунт