Против акне/пъпки по лицето 13

• 70 008
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Пилинги със салицилова киселина от специалист или ултраконцентриран серум на ла рош

Здравейте, момичета. Някой да на опит с BeMe? Българска серия с пробиотик. Чудя се да я купя ли. Ужасното акне е с много пъпки, на "гнезда", някои са твърди и подкожни, други са гнойни и като ги стиснеш, пръскат течност. Лято беше по-добре, сега е ужас. Ползваме Даверцин, ама трябва да го спра, че пак много дълго време (месеци) стана. На Уриаж цинковата паста свърши и се чудя с какво да я заменя, понеже от много дълго време я ползваме (2 кутийки). Лосион на Уриаж (свършва) и от скоро Биодерма овлажняващ за акнеична кожа. Кажете какво да взема за замяна на ползваното досега и да е по-ефективно...Иска ми се да е някаква магическа серия, и да има нещо за локално приложение върху пъпките. На Тия де ползвах преди, не съм доволна.

# 286
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз направих един курс мазане с Хлорнитромицин в салицилов спирт и гадините доста намаляха. Взех си и дарсонвал за домашна употреба, ползвам с пудра Сулфатиазол. Много по-добре е положението. Мисля да направя още едни 20 дни с Хлорнитромицина и да видим как ще е.
Междувременно вкарах и ретинол (от него май ми излизат единични пъпки тук там, но не е като гнойните и болезнени)
Отделно от мазането, вече мина месец откакто пия рибено масло и повече от 2 месеца без прясно мляко, вероятно и това е спомогнало. Не знам, не бързам да се радвам, да не се върне това чудо..

# 287
Здравейте,ако някой е или знае козметик или дермаролог в Стара Загора който прави почистване на лице( черни точки,комедони) моля да сподели

# 288
  • Пловдив
Здравейте,ако някой е или знае козметик или дермаролог в Стара Загора който прави почистване на лице( черни точки,комедони) моля да сподели
май ти писах и преди, ама...звънни тук - https://www.legeartisbg.com/

# 289
май ти писах и преди, ама...звънни тук - https://www.legeartisbg.com/
да, преди исках да си запиша час, но ми казаха, че първо трябва да си запиша час за преглед и тогава доктора щял да определи може да се направи почистване, не знам.. аз не искам да ми се изписват кремове или хапчета, защото вече съм обиколила стотици лекари и съм измазала един куп мазила на лицето и ефект няма, просто моето лице е склонно към черни точки и затворени комедони и единствено решение виждам като се прави редовно почистване.

# 290
  • София
Здравейте, момичета!

Преди 3 месеца поръчах Диферин гел от Америка по препоръка на една позната за борба с акне на едното от децата ми. Но нещата се развиха така, че дерматоложката ни препоръча друго лечение и съответно Диферина остана така. Неразопаковани чисто нови имам 2 опаковки х 15 мл. Ако някоя от вас иска да ги вземе и да ги ползва, моля да ми пише на лично. Подарявам ги.

Има желаещ, уговорени са.

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 20:13 от .♥.Петя.♥.

# 291
  • София
Аз съм също с тийнейджър с акне. Бих Ви посъветвала да си ги задържите кремовете и да ги ползвате след като приключите сегашното лечение.
Благодарение на препоръките от тази тема заведох детето при д-р Камуна. Тя ми обясни, че лечебните кремове, както и измивните продукти, трябва да се сменят на всеки 3 месеца, защото бактериите стават резистентни към тях. В момента младежът се лекува с Акнатак и маже допълнително хидратиращ крем Effaclar. Измивният гел е на Aknicare. За две седмици има видима промяна. Спряха да излизат нови пъпки, старите се поуспокоиха. Все още има червенини, но се надявам с времето да избледнеят. Още две седмици ще се лекува с Акнатак и после имаме изписано последващо лечение с нови кремове.🤨 Ще видим как ще му се отрази. Иначе каза задължително 50-ти фактор за навън.

# 292
  • София
Скиорче, принципно си права, но тъй като сме на друго лечение, предпочитам да ги даря, за да са от полза на някого, а не да отлежават при мен и да им мине срока на годност. Дано не ни потрябват Simple Smile На всички пожелавам ефикасно отърваване от този проблем!

# 293
Може ли да ми каже някой в какви пропорции се приготвя хлорнитромицин със салицилов спирт?

# 294
Хлорнитромицин със салицилов спирт за мен си е в категория бабешка рецепта и не е е сериозно. Този спирт ще изсуши кожата и ще направи пъпките да изглеждат по-зле.

При мен ту има резултат от бензоил пероксид,  ту не. Тъкмо се поизчисти малко лицето и айде нова порция кистозни пъпки. Вече ще станат 8 месеца на бензоил пероксид, но продължават да си избиват пъпки. Може би вече съм развила резистентност към него и съм решила да посетя дерматолог и направо да отворя въпроса за Роакутан. Така или иначе не планирам забременяване в близките години, така че мисля тази зима да заложа на Роакутан. Толкова вече съм отчаяна.

# 295
Знам, че въпроса ми може да е глупав,но искам да попитам някой правил ли си е изследвания за акнето? Аз до сега не съм, а искам за да разбера източника на акнето, проблеми хормонални до колкото мисля нямам, всичко е нормално, според мен храната има влияние, но искам да разбера коя по точно. Та въпроса ми е как и къде се правят тези изследвания, сама ли мога да ги направя или първо дерматолог трябва да ме изпрати и какви изследвания се правят

# 296
На мен са ми взимали секрет от пъпка, правила съм изследвания към хранителни непоносимости и хормонални изследвания.. други какви може? Може би витамини.

# 297
При ендкринолог отидете, те знаят какво да тестват. Изключете силни алергени от храните, млечни продукти и т.н. понякога помага, зависи каква е причината.

# 298
Здравейте! Снощи се намазах с акне аут с бензоил пероксид и сега лицето ми е зачервено, надуто и сърби. Направила съм някаква алергия може би. Моля ви помагайте…какво да правя

# 299
Може да пробваш с гел от алое вера.

Общи условия

Активация на акаунт