Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 979
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Момичета, споделете нещо ефикасно за гръб? За тийна питам...По лицето Епи дуо се справя, ама по гърба иска още третиране...Ползвахме акне аут, но много му изсъхва кожата и се лющи.
Някой беше споменал тоя крем с чаено дърво...https://apteka.framar.bg/30036155/%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5 … -200-%D0%BC%D0%BB

# 391
Пробвайте с неомициниум спрей 55мл около 10лв е. Антибиотичен спрей, който по принцип изписват след операции, но действието му е антибактериално и премахва бактериите в самата пъпка и само с едно пръскане до 8 часа се прибира и завяхва. Помага и при леки изгаряния също. Аз си имам едно шишенце останало и ако се появи пъпка я пръскам еднократно и после забравям, особено и след като ексфолирам с глината на Гарние в бяло/синя туба.

# 392
  • София
alice9322,последно ползвах тези два крема,също съм със чувствителна кожа,леки са,харесаха ми:
https://shop.lillydrogerie.bg/e-za-mazna-i-smesen-tip-k 
https://shop.lillydrogerie.bg/d-lb-hidrat-krem-spf15-50 

# 393
Здравейте,ползали ли сте този гел и има ли ефект?
https://galen.bg/la-roche-posay-effaclar-a-i-lokalen-korektor-15-ml

# 394
Здравейте,
Завръщам се с отзиви от продуктите на Snowborn skin.
Първо искам да кажа, че ми откриха киста на левия яйчник, пусках си пролактин и тестостерон и са в норма (просто да го имате предвид).
И такааааа първите 4-5 дни беше РАЙ!!! Сутрин и вечер се мия с гела за измиване, сутрин мажа крема Restore to defence, а вечер хидратиращия им крем, като вечер редувам и с една маска, предписана от доктор, която се прави в аптеката. Също така пия и пробиотичните таблетки на Snowborn.
На около седмица от ползването на продуктите, както съм описала, си купих и флуида им, който ме постветваха да слагам сутрин и вечер преди другите кремчета, само върху активните пъпки. Не знам дали от флуида, нещо хормонално или друго, но след няколко дни от използването му отново “пламнах”. В момента продължавам да имам активни възпаления, излизат ми основно дебели, болезнени пъпки на челото и по бузите (не разбирайте една до друга, говоря за 2-3 пъпки на челото и 2-3 по бузите). Продължавам с тази козметика, може да има нужда от повече време, за да си покаже плюсовете.
Междувременно, моя приятелка ми даде контактите на козметичка в София, от която каза, че е много доволна, та мисля да я пробвам и да видим какво ще стане.
Ще се включа скоро с актуализации!

# 395
А кистата с кое е свързана?

# 396
Здравейте, споделям и моята рутина тъй като и аз съм в отбора на проблемната и мазна кожа.
Най-накрая открих продуктите които да ми влияят добре и да се справя/почти/ с проблема.

Вечер: Използвам мицеларна вода на Uriage за чувствителна кожа. Изключително добре се държи върху моята кожа.
След това измивам и с пяната на Ла Рош.
Понякога използвам и бустера на Виши за хидратация.

Сутрин: измивам си лицето обилно с вода, след това използвам флуида на Ла рош от серията Toleraine.

Преди гримиране използвам слънцезащитен флуид на Авен.

От както използвам тези продукти определено виждам ефект, също така веднъж месечно си почиствам лицето при козметик.
Дано да съм полезна.

# 397
2 години и вече нито БП, нито Скинорен работят при мен. Скоро ще правя пълен пакет изследвания на хормони.  Реших да пробвам Аюрведа  мерки. Пия Нийм, Пурин и си правя маски с нийм. Също ще дам шанс на кремчето Кларина, но то БП и Скинорен не ми повлияха, та билково кремче ли ще ми повлияе... Но се надявам нийма с натрупване да детоксикира организма и това да се отрази добре на кожата.

# 398
Здравейте
Включвам се с въпрос за това кремче keracnyl pp,прощилагам снимка.Дъщеря ми е с акне в момента се маже с даверцин,който отначало доста помогна, но от известно време не виждам напредък .Все още се появяват доста пъпки по края на лицето и по едната буза.
И другият ми въпрос е би ли помогнал някой от серумите с ниацинамид които се продават сега в Дъглас.

# 399
Ниацинамида е за заличаване на петна.
Аз съм много благодарна на дамата, която сподели за активния крем на Акне аут. Имах огромна подкожна пъпка, която се повлиява много добре от него. Hearts

# 400
А кистата с кое е свързана?

Здравейте, споменах за кистата, тъй като влияе на нивата на някои хормони и може да предизвика поява на повече пъпки. Отново за информация, при мен кистата се оказа ендометриозна.

# 401
При мен положението рязко се влоши, в безизходица съм.... Sad Започнаха да ми избиват дълбоки подкожни пъпки в долната част на бузите около челюстта и около брадичката, също и на деколтето и гърба. Беше утихнало малко, но изведнъж избухна и вече не намирам причината..Наоравих си всички изследвания- хормонални  всичко е ок, на ендокринолог ходих и там няма проблем. А до колкото чета пъпките в долната част на лицето са имено причинени от хормонални проблеми, а аз нямам такива ?! Храня се нормално, но не мога да кажа че храната е причина за акнето ми. В козметиката спрях всички агресивни продукти, наблягам най-вече на хидратиращи кремове и серуми. Пия и витамини. Единствено не съм правила изследвания на черен дроб, но там не съм запозната дали има някакво влияние върху кожата. Обмислям да направя прочистване, но не знам как витамини, диети? ако някой е правил да сподели

# 402
При мен положението рязко се влоши, в безизходица съм.... Sad Започнаха да ми избиват дълбоки подкожни пъпки в долната част на бузите около челюстта и около брадичката, също и на деколтето и гърба. Беше утихнало малко, но изведнъж избухна и вече не намирам причината..Наоравих си всички изследвания- хормонални  всичко е ок, на ендокринолог ходих и там няма проблем. А до колкото чета пъпките в долната част на лицето са имено причинени от хормонални проблеми, а аз нямам такива ?! Храня се нормално, но не мога да кажа че храната е причина за акнето ми. В козметиката спрях всички агресивни продукти, наблягам най-вече на хидратиращи кремове и серуми. Пия и витамини. Единствено не съм правила изследвания на черен дроб, но там не съм запозната дали има някакво влияние върху кожата. Обмислям да направя прочистване, но не знам как витамини, диети? ако някой е правил да сподели

Храната има значение и то огромно за кожата !( Не знам в какъв режим си там )
От нещата, които си изброила , се движиш добре. Но според мен провери стреса и емоциите. При мен редуцирането на стрес и полагане на грижи за психичното ми здраве, дадоха Огромни промени. Цикълът ти как е ? ( Също от големо значение )
Хигиената и миенето на лицето мисля, че няма нужда да споменавам на какво ниво трябва да са. ☺️

Пробвай и ти активният крем на Акне аут, щом си с подкожни пъпки, значи е нещо вътрешно.

А за него идвам да споделя впечатления след 1 цяла опаковка използвана.
Не искам да звучи като агресивна реклама за него и марката, но просто споделям добро впечатления, че последните постове са за него 😅
Прочетох състава и начина на действие на съставките , и също забелязвам действието им в/у кожата ми.
Основната съставка е вит.А и след това ниацинамид, вит.Е и т.н.  
Което според мен и това, което забелявам е действие , като на Роакутан в/у кожата.
Или по скоро на вит. А - е с тези функции и таков действие. След 1 цяла опаковка използвана, съм страшно доволна и мисля да продължа използването му.
Негативната част се появи също - пресуших кожата и започна да се бели. Не знам дали е, защото не хидратирах достатъчно или защото съм използвала прекалено често.
- за 1 седмица пропуснах рутината ми ( съответно и пропуснах да използвам крема ) и пъпките се върнаха. Единствено миех лицето редовно и от време на време може би някакъв крем, не си спомням. Но това значи според мен, че крема не лекува и трябва да се използва постоянно, за да имам чиста кожа.
- не помага за петна, използвам други продукти в рутината ми за да изравнят тена.
Като цяло, никога не съм си виждала лицето с такива затворени пори и носа без черни точки. Но както казах вит.А така действа и един вид този крем е течен Роакутан, вече закупих втора опаковка, но ще използвам по различен начин от този написан на опаковката, заради негативите.
Надявам се " инфото " да помогне на някого с нещо.

# 403
А аз мога само да кажа ако мислите, че акнето ви е хормонално, отивайте на ендокринолог! Не мога да повярвам как изглеждам в момента, край на пъпките, и покрай Великден — видях се с родата хаха, всички ми направиха комплименти за кожата. Толкова се радвам че предприех тази стъпка

# 404
Момичета, аз казвам през няколко теми, извинявам се, ако е досадно, но дано на някой е полезно. При мен бяха единични много дълбоки кисти в продължение на няколко години, рязане, пластики, десетки процедури за заличаване на белези, нямаше една седмица в която да няма някакво активно възпаление, отчаяние - няма да обяснявам. Здравословно хранене, никакви млечни, никакви бързи въглехидрати и т.н., много спорт, безобразно скъпа козметика и бяла, и декоративна. Научих се да чета съдържанието, поне нещо полезно. Преди това, до около 35-7 не знаех какво е фон дьо тен, нямаше нужда. Колко дерматолози съм сменила, не помня, колко ендокринолози - също. Изледванията ми от ендокринология винаги бяха в норма, вероятно има нещо, което не са тествали, но не мога да се сетя какво. Всеки следващ казваше: аа, трябва и това да проверим, и онова, и всичко изглеждаше наред.

Обаче: бях с кисти на яйчниците, включително ендометриозни, операцията трябваше да отложа доста дълго, поради друг много сериозен проблем. След като ме оперираха, всичко мина от днес за утре, буквално. От антибиотиците след операцията се изчисти каквото имаше, повече нищо не ми е излизало. Всичко може да окаже влияние, успех ви пожелавам на всички, аз още ви чета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт