Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 983
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
При мен положението рязко се влоши, в безизходица съм.... Sad Започнаха да ми избиват дълбоки подкожни пъпки в долната част на бузите около челюстта и около брадичката, също и на деколтето и гърба. Беше утихнало малко, но изведнъж избухна и вече не намирам причината..Наоравих си всички изследвания- хормонални  всичко е ок, на ендокринолог ходих и там няма проблем. А до колкото чета пъпките в долната част на лицето са имено причинени от хормонални проблеми, а аз нямам такива ?! Храня се нормално, но не мога да кажа че храната е причина за акнето ми. В козметиката спрях всички агресивни продукти, наблягам най-вече на хидратиращи кремове и серуми. Пия и витамини. Единствено не съм правила изследвания на черен дроб, но там не съм запозната дали има някакво влияние върху кожата. Обмислям да направя прочистване, но не знам как витамини, диети? ако някой е правил да сподели

Храната има значение и то огромно за кожата !( Не знам в какъв режим си там )
От нещата, които си изброила , се движиш добре. Но според мен провери стреса и емоциите. При мен редуцирането на стрес и полагане на грижи за психичното ми здраве, дадоха Огромни промени. Цикълът ти как е ? ( Също от големо значение )
Хигиената и миенето на лицето мисля, че няма нужда да споменавам на какво ниво трябва да са. ☺️

Пробвай и ти активният крем на Акне аут, щом си с подкожни пъпки, значи е нещо вътрешно.

А за него идвам да споделя впечатления след 1 цяла опаковка използвана.
Не искам да звучи като агресивна реклама за него и марката, но просто споделям добро впечатления, че последните постове са за него 😅
Прочетох състава и начина на действие на съставките , и също забелязвам действието им в/у кожата ми.
Основната съставка е вит.А и след това ниацинамид, вит.Е и т.н.  
Което според мен и това, което забелявам е действие , като на Роакутан в/у кожата.
Или по скоро на вит. А - е с тези функции и таков действие. След 1 цяла опаковка използвана, съм страшно доволна и мисля да продължа използването му.
Негативната част се появи също - пресуших кожата и започна да се бели. Не знам дали е, защото не хидратирах достатъчно или защото съм използвала прекалено често.
- за 1 седмица пропуснах рутината ми ( съответно и пропуснах да използвам крема ) и пъпките се върнаха. Единствено миех лицето редовно и от време на време може би някакъв крем, не си спомням. Но това значи според мен, че крема не лекува и трябва да се използва постоянно, за да имам чиста кожа.
- не помага за петна, използвам други продукти в рутината ми за да изравнят тена.
Като цяло, никога не съм си виждала лицето с такива затворени пори и носа без черни точки. Но както казах вит.А така действа и един вид този крем е течен Роакутан, вече закупих втора опаковка, но ще използвам по различен начин от този написан на опаковката, заради негативите.
Надявам се " инфото " да помогне на някого с нещо.
Храня се нормално консумирам сладко но в малки количества, от млечните само масло и сирене рядко, не ям кой знае колко плодове и зеленчуци, опитвам се да се храня по здравословно. Обмисляла съм да спазвам диета без сладко, мазни и вредни храни, например месец, но се чудя след като диетата приключи? аз не мога цял живот да се лишавам, защото ми е адски трудно и ако ще е за кратък период просто няма смисъл.
Цикъла ми е напълно нормален, никога не съм имала проблеми, но за стреса и емоциите просто не мога да ги контролирам. Доста тревожна личност съм и не знам как да се справя с това и ако от това произлиза акнето ми, значи трябва да се отчая.. Моля те сподели как се справяш. А за кремчето с вит. А, преди ползвах скинорен както и айрол 0,05 (не помня дали така му беше името, но знам че е от групата на ретиноидите) И двата се базират на вит А, но не ми повлияха по никакъв начин, но може да го пробвам.

# 406
  • София
Някой би ли споделил отзиви за този продукт на Юцерин?
И изобщо какво помага за заличаване на гадните червени петна по бузите след завехнали пъпки? Вече не знам с какво да го мажа тийна.

# 407
  • Пловдив
Аз съм много доволна от него. Бях го спечелила от игра тук във форума и съм писала ревю за него - може да видите в постовете ми. Оттогава го ползвам постоянно и даже си го поднових.
С него дори завяхват по-бързо пъпките, заглажда и успокоява кожата. Видимо ми е променена кожата от ноември, когато започнах за първи път да го употребявам.

# 408
  • София
Супер, ще го купя да го тестваме!
Мерси много!

# 409
Здравейте. Каква слънцезащита използвате за смесена, акнеична кожа? До сега използвах възстановяващия крем с spf 30 на Акне аут, обаче искам да разнообразя.

# 410
Използвала съм на биодерма 50фактор, едно малко шишенце, има лек покриващ ефект, хареса ми.
Някой ползвал ли е балсам за почистване? Вчера четох за него, идеята е, че едновременно с почистването и хидратира. Чудя се дали ще има добър ефект.

# 411
Използвала съм на биодерма 50фактор, едно малко шишенце, има лек покриващ ефект, хареса ми.
Някой ползвал ли е балсам за почистване? Вчера четох за него, идеята е, че едновременно с почистването и хидратира. Чудя се дали ще има добър ефект.

Аз използвам на cera ve hydrating cleanser сутрин, не е балсам както ти си написала.  Но много ми допада продуктът, малко е странен за употреба, все едно се миеш с крем за лице. Но забелявам, че след това оставя кожата чиста и не изсушава. Даже след 2..3 часа вече носа ми лъска.

# 412
  • Пловдив
В темата за тийнове ми препоръчаха тоя серум...някой да го е ползвал?
https://woodenspoon.eu/produkt/%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%83%D0%BC-%D … B5-troubled-skin/

# 413
  • Sredets/Burgas
Слънцезащитен крем ползвам на Avene.
 Avene Cleanance 50+ SPF за мазна кожа и несъвършенства.
Също така и компактната им пудра за нетолерантна кожа.
В пудрата има добър процент цинков оксид, който е с антибактериално, матиращо и подсушаващо действие. Другия месец ще си взема и млякото от същата серия с физични филтри.

Допълвам си поста. . .
Mystic woman, според мен, гледайки състава, това масло ще е чудесно именно за хора без проблеми с кожата. Simple Smile

# 414
  • София
Здравейте,
Имам една опаковка Диферин гел 0.1% и една опаковка Даверцин 25 мг., които съм използвла само два пъти за тест и не съм сигурна, че ще ги използвам в бъдеще. Ако някой се интересува може да ми пише на лично.

# 415
Аз използвам флуид на Авен
https://www.eau-thermale-avene.bg/slnce/slnce-grizha/slncezashch … iten-fluid-spf-30

Фдт също има фактор.
Моята пудра също има фактор и е за нетолерантна кожа на Ла Рош.

# 416
Слънцезащита - Eucerin.
Имат няколко варианта - за мазна кожа, за чувствителна и photoaging. Пробвала съм всичките и съм доволна.
Преди време ползвах един на Uriage в оранжева опаковка, но не бях доволна, защото в самия крем имаше нещо като скраб и много ми дереше лицето, а с активни, боленезнени възпаления, не е гот.

# 417
Здравейте! На 20 години съм и от година и половина имам акне. Акнето ми не е тежко и е в областта на брадичката. Предишните пъти ми казваха да ползвам sebium серията на bioderma, но последният специалист, при когото бях, ми изписа zineryt и epiduo. Някой ползвал ли ги е, доволен ли е и какво да очаквам горе-долу, защото на доста места четох, че се влошаваш доста преди да се оправиш, но мен ме е малко страх от тази фаза?

# 418
Здравейте.
Днес дъщеря ми ( на 24г.) е била на дерматолог, защото от началото  на пандемията започнаха да и излизат по няколно пъпки, но постоянно по лицето, по гърба също. Тя е много бяла и после белезите трудно изчезват.
Дерматоможката е казала, че е акне в лека форма и е изписала Акнатак да маже вечер пъпките, а сутрин да използва овлажняващ крем на Ла рош лежер- с хиауронова киселина.
А аз прочетох, че при употребата на Акнатак не се използват никакви продукти с киселини, и се чудя къде е грешката.
Имате ли лични впечатления от употребата на Атанак и в комбинация с този крем?

# 419
Акнатак не се ползва с киселини, да.
Хиалуроновата киселина обаче не е киселина като киселина каквато си мислим. Тя хидратира и омекотява кожата, така че правилно лекарката е насочила към такъв продукт.
Не се ползват ексфолиращи киселини - салицилова, бадемова, пирувикова.

Общи условия

Активация на акаунт