Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 939
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Има и други начини за нормализиране на хормони. Като ти излязат резултатите, пиши ми на ЛС, ще ти помогна да ги разчетеш и ще ти кажа какво да правиш. Има страшно много добавки, които влияят на хормоните, не се притеснявай!
Моля те, сподели и с нас твоите начини. Ще е от полза на много от нас по една или друга причина. Всеки си носи раличен товар, или ина близки, на които иска да помогне. Или поне да се опита. Simple Smile

# 481
  • Пловдив
Някой да е ползвал неща за проблемна кожа от Зоя?
https://www.zoya.bg/shop/%D0%9B%D0%B8%D1%86%D0%B5.7/pleaseSelect … %D0%B6%D0%B0-v234

# 482
Има и други начини за нормализиране на хормони. Като ти излязат резултатите, пиши ми на ЛС, ще ти помогна да ги разчетеш и ще ти кажа какво да правиш. Има страшно много добавки, които влияят на хормоните, не се притеснявай!
Моля те, сподели и с нас твоите начини. Ще е от полза на много от нас по една или друга причина. Всеки си носи раличен товар, или ина близки, на които иска да помогне. Или поне да се опита. Simple Smile

Ами то е много дълго и е плод на 9 месеца усилено четене по темата. Зависи и какъв е проблемът, но от една ФБ група си свалям файлове от типа - как да намалим естрогена, как да свалим пролактина, какво се прави при нисък кортизол, какво при висок и т.н. - много е полезна, но си трябва много четене, което няма как да преразкажа. Мисля, че съм поствала групата тук, ако някой иска, понеже не знам може ли в тази тема, на лично мога да му я пратя и да си разгледа и прочете каквото му трябва.

Само за пример ще дам, че всичко тръгва от щитовидната жлеза - ако има хипофункция, това е Т3 и Т4 ако не са в горните референтни стойности, нищо, че са в норма, това е хипофункция - няма да ви го каже никой лекар, но хората, които имат симптоми, знаят това. Та хипофункцията води до инсулинова резистентност примерно, тя води до увеличаване на андрогените, те водят до еди какво си... Т.е. трябва първо да си проверите ЩХ.
След това за сваляне на естроген - яде се настърган морков и се пие фреш от портокал всеки божи ден - тези две неща имат свойствата да чистят естроген от тъканите. Този изчистен естроген обаче трябва да се изхвърли посредством черния дроб, т.е. за да се изчисти, трябва дроба да работи добре. И такива неща...

При висок кортизол се пие глицин, при нисък - адренал кортекс. Като висок и нисък не е спрямо референтните стойности - цикълът на кортизола е сутрин към горна граница, следобед в средата и вечер най-ниски стойности.

Когато първия път си пуснах изследване, видях, че ми е 250 при референтни 150-590 и си казах супер в норма е. После като четох осъзнах, че аз съм със супер нисък кортизол, защото сутрин трябва да ми е над 500...

Както виждате материята е сложна и просто трябва да се чете...

И последно, мисля, че витамин Е за мен е най-важната добавка, която ми помага за намаляване на естрогена, намаляване на високо ЛХ и изобщо за поддържане на репродуктивната система.

# 483
О, Рей Пийт! Благодаря. Simple Smile

# 484
Точно той Simple Smile

# 485
Пуснах си LH, FSH, Андростендион, Тестостерон, DHEA-s, Естрадиол на 3 ден от цикъла. Пролактин не съм пускала, но след като ми свърши цикъла, ще ходя да изследвам щитовидни и кортизол. Пролактина има ли значение в кой ден се пуска?
tiriti, ще споделя резултатите, след като излязат, много ти благодаря за съдействието Heart

# 486
  • Пловдив
пусни го заедно с другите след МЦ...но спазвай условията.

# 487
Questar, ами 17-О-Прогестерон не си ли пусна? Той също може да има отношение към пъпките. Ако ти е близо лабораторията, може да отидеш и да си го допишеш и него.
За щитовидни, поне седмица след края на цикъла и пусни целия пакет - не само ТСХ, ами Т3, Т4 и ТАТ и МАТ - последните 2 са антителата на жлезата и много хора са с Хашимото без да подозират. Накарх мъжа ми преди месец да си пусне целия пакет, той ми се опъваше, че се чувствал прекрасно и аз съм била луднала и му излезе освен хипофункция, и Хашимото, което му яде жлезата. Така че провери всичко! Задължително на гладно щитовидните, и за кортизола - до към 8 ч трябва да ти вземат кръв, че после почва да спада... тогава му е пикът. Ще чакам да споделиш резултати, те днес вечерта май излизат...

# 488
Ето ги резултатите. 3 ден от цикъла. Май не е от хормоните акнето...

# 489
Мда, естрадиолът може да бъде по-нисък, но за такива пъпки, които описваш, не изглеждат хормоните да са причината. Може би нещо храната?

# 490
Ами вегетарианка съм от 10 години вече, не консумирам и млечни продукти, освен рядко, когато си позволявам някакви шоколади и сладкиши...Не ползвам никаква козметика, освен ББ крем на Миша и само това. Не знам вече в каква посока да мисля. Но предстои сега да видим и щитовидните хормони, там може да се окаже проблемът.

# 491
Мисля, че бб крема на Миша има един от най-ужасните състави, които съм виждала - да не е от него проблема?

Опитай да го спреш. Мога да ти препоръчам много хубав и лек мус, който тушира несъвършенства и е с хубав състав - Кройтерхоф пърфект мус и Асам финиш мейкъп - те са почти еднакви, цветът се адаптира с този на кожата, никой не познава, че съм с фдт. Иначе всякакви други фдт, които съм пробвала, ме опъпчват директно в същия ден...

Освен щитовидната, може да видиш и за дефицити на витамини и минерали, особено като си вегетарианка, може пък от липса на някой витамин да ти излизат - калий, натрий, магнезий, цинк, мед, витамин Д, Б12, фолиева, желязо...

# 492
Ще спра Мишата, преди бях с ББ на Лумене, но подозирах, че от него ми излизат пъпки и минах на Мишата.
А какво би препоръчала за да се свали нивото на естрадиола? Засега гледам да не пия вода от пластмасови бутилки, а си нося в стъклена бутилка, защото знам, че водата в пластмаса е вредна. Но би ли препоръчала кои храни да се избягват и какво да се промени в лайфстайла  за понижаване естрогена? Мерси Heart

# 493
Ето скрийншот  - една жена в групата във ФБ, чиято философия се основава на намаляване на естрогена и оправяне на щитовидните - тя в един пост разказа как е успяла за себе си да го намали:

Скрит текст:

Най-големият антагонист на естрогена е прогестерона. В тази група суплементират с него, но материята е сложна и аз още не съм се престрашила, но другите неща от картинката могат да се приложат.

# 494

Горните изследвания са правени на 2-ри ден от цикъла.

В допълнение към тях имам стойност на:
 SHBG 72.40 nmol/l при референтни стойности от 32.00 до 128.00.

Дали някой би коментирал?

Имам назначена терапия с прахчета Picositol.

Акнето не е тежко, но си го имам вече много години, дори след родени 2 деца.

Общи условия

Активация на акаунт