Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 852
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз да споделя с, че се сдобих по препоръка на приятелка от Гърция с Indoxyl Gel въпреки “натуралните илачи”, които прилагахме.
Съдържа клиндамицин с БП. Ще започнем да го прилагаме на младежа след 15.09. като се приберем от морето, заради фоточувствителността, и ще споделя резултатите.

# 571
Здравейте, а какво бихте препоръчали за 16 годишен с черно точчки по носа и акне на гърба. По принцип това, което в момента ползва е измиващ гел на Ла рош + акне аут лосион и почти ежедневно лепенки за точките на носа.
Чудя се обаче дали да не включи и някакъ крем-гел за лицето или просто дтуг тип продукти.
За гърба съвсем не знам какво да му взема.

# 572
Скоро дъщеря ми ми каза, че черните точки много хора ги третирали с козметика, която изсушава кожата и това води до обратния ефект. Трябвало кожата да се хидратира. Надявам се да се включат и други, които да оборят или защитят тезата и да стигнем до истината....поне логически.

# 573
  • Пловдив
На никой ли не са правили или препоръчали процедури с уред за радиочестота?

РЧ има друго предназначение (стягане), не е свързана с въздействие върху акнето (активно или белези).
Препоръчвам ви да опитате микронидлинг (за белезите), ако вече сте повлияла възпалението.
ами и аз се опасявам дали въобще ще ни върши работа, а не е евтина процедура...но дерматоложката нея препоръмва против белези и хлътване. Предишната третираше с лазер...незнам вече кое ще е по-добре...

Здравейте, а какво бихте препоръчали за 16 годишен с черно точчки по носа и акне на гърба. По принцип това, което в момента ползва е измиващ гел на Ла рош + акне аут лосион и почти ежедневно лепенки за точките на носа.
Чудя се обаче дали да не включи и някакъ крем-гел за лицето или просто дтуг тип продукти.
Ако не ви се ходи при специалист вземете за лицето Комедомед...https://apteka.framar.bg/30081683/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B … 0-30-%D0%BC%D0%BB
Има го и доста под тази цена. Първо обаче не е лошо да се направи почистване, но в никакъв случай при случайни козметици.
За гърба на нас ни изписваха какво ли не и без особен ефект Confused

# 574
На никой ли не са правили или препоръчали процедури с уред за радиочестота?

РЧ има друго предназначение (стягане), не е свързана с въздействие върху акнето (активно или белези).
Препоръчвам ви да опитате микронидлинг (за белезите), ако вече сте повлияла възпалението.
ами и аз се опасявам дали въобще ще ни върши работа, а не е евтина процедура...но дерматоложката нея препоръмва против белези и хлътване. Предишната третираше с лазер...незнам вече кое ще е по-добре...

Ако не ви се ходи при специалист вземете за лицето Комедомед...https://apteka.framar.bg/30081683/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B … 0-30-%D0%BC%D0%BB
Има го и доста под тази цена. Първо обаче не е лошо да се направи почистване, но в никакъв случай при случайни козметици.
За гърба на нас ни изписваха какво ли не и без особен ефект Confused

Микронидлингът върши работа по всеобщо мнение. Има и микронидлинг с RF (радичестота.
Да, не е евтино изобщо, за съжаление няма гаранция. Домашна грижа, чиста храна и качествени процедури - това комбо е показало, че работи при тези, които са се справили с проблема.

# 575
  • Пловдив
Аууу...намерих оферта от 400лв за процедура и я дават за над 16+, т.е не е за подрастващи.

За лазера какво мислите? С по-добри резултати ли е от другите процедури?
А мазането с Епи дуо дали прави нещо за белезите?

# 576
Благодаря много за мненията за мицеларната вода. Човек цял живот се учи. Вече ще го имам предвид.
Да Ви питам ползвали ли сте масло от жожоба? Ако да, бихте ли споделили, имали ли сте положителен резултат от него?

# 577
  • София
Аууу...намерих оферта от 400лв за процедура и я дават за над 16+, т.е не е за подрастващи.

Mystic, ако сте вече на вълна заличаване на белези, май Скиноренът е по-подходящ. Епидуото, доколкото разбрах от дерматоложката, действа върху активно и възпалено акне. Каквото прави и този Indoxyl, който купих от Гърция.
Лазерните процедури (но поне 5-6 последователни) действат добре за заличаване на белези, особено релефни такива. Но си заслужава чак когато се справите с възпалението. При нас има седмици на затишие, когато започваме да работим за червенините и петната и после “изригва” всичко наново.🤷♀. Направо като в омагьосан кръг сме. Поне гърбът се успокои чувствително и няма нови пъпки от 2 месеца. Но, както бях писала по-назад, цяло лято си изкарва гол до кръста.
И аз съм готова да изпробваме всичко възможно, защото ще бъде и абитуриент и си представям колко зле ще се чувства, ако е в пъпки, рани и белези.🙁

# 578
  • Пловдив
Ами не...не са спрели да му излизат тук-там пъпки, но поне не са огнища, а единични. В клиниката дето бяхме му правиха паралелно с Епи дуото и лазер, но има още какво да се желае и незнам как да процедирам. Мислих тук да си намерим нашия доктор, ама тая предлага само радиочестотата и незнам дали не са пари на вятъра...

Я кажи пак вие гърба с какво го третирате?

# 579
В момента ползвам за нощем крем Алне аут алтовен крем и наистона органичава появат на нови пъпки. https://apteka.framar.bg/30005128/акне-аут-активен-крем-30-мл

За белезите си взех Мелабел Форте, но не го позлвам още.
Но кожата си седи груба и с пори.

Няколой ползвал ли е масло от кармфил?

# 580
  • София
Я кажи пак вие гърба с какво го третирате?
През хладните месеци го пръсках с Акникеър за гръб и гърди, но написах и по-горе. Насъбра му се доста дълъг период извън София (море 1,5 месеца+ отделно няколко седмици на вилата), където си стои постоянно по бански. Не знам дали от морската вода, слънце, чист въздух, проветрение, но гърбът му се изчиства и изглажда изцяло без никакви петна и следи от пъпки. За лицето не мога да се похваля със същото. Там всеки ден избиват по 2-3 нови гнойни пъпки и петната по бузите се увеличават.Sad
Вчера четох доста медицински статии и публикации на английски за лечение на акне при тийнейджъри. (хормонално). Като най-ефикасен на първо място се изброява БП в съчетание или без локален антибиотик. Разбира се има и други “химии”. Киселините се използват най-вече за регенериране на кожата, но не действат антибактериално. Пиенето на бирена мая също подпомага процеса на детоксикация и изчистване на кожата. Някой да препоръча марка/производител?

# 581

Не бях видяла, че говорите за толкова младежка кожа. Според мен е по-добре да не прилагате агресивни методи - ако акнето е хормонално, ще се укроти, освен ако няма сериозно смущения. Тогава може да пробвате с хранене без млечни, ядки и захар и с билки/добавки. На такъв млад организъм тежка артилерия не се вади. Ако все пак искате да действате така - Роакутан.
Но във всеки случай посетете друг лекар - да ви кажат, че напразно ще си давате пари за РЧ. Да не говорим, че тя стапя обеми/мазнини и може стане по-зле.

# 582
  • Пловдив
Благодаря!
На 16 е моя син.
Ами не е чак толкоз зле, но има какво да се желае...снощи пак имаше новоизлезли и подкожни, болезнена едната беше като мазах...Май наистина Епи дуото ще ни е спътник до край...

Бирена мая съм давала, без видим резултат...някаква от аптеката с витамини вътре. Бях чела за пробиотик и може сега да взема ..тоя ми попадна...https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030018775

# 583
БП е наистина много ефикасно средство преди тежката артилерия Роакутан. Но не пренебрегвайте и действието на AHA, BHA киселини върху акне, не се използват само за след акне или белези. Познавам, следя хора които използвам, а и аз използвам такива киселини. Азелаинова, Млечна, Салицилова, Гликолова киселина са ефективни продукти наредени до Ретинол и действията му от него.
За най-лесен достъп са продуктите на the ordinary, но има и много други марки , които предлагат.

# 584
Някой знае ли от къде може да се купи Скинирен?

Общи условия

Активация на акаунт