Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 827
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Сладко почти не яде...напр.сладолед понякога. Пр.мляко обича, но не повече от чаша на ден. Слага го в смутито и повечето пъти купувам безлактозно. Наистина незнам...но ми е мъчно от това безсилие Head Band
Надявам се витамините и пробиотика да помогнат.

# 631
Аз мисля, че разбрах от какво се получава моето акне. Преди време си направих хормонални изследвания и там всичко е ок и започнах да търся външната причина и да наблюдавам кожата.
Имам запушени пори, които се виждат с увеличително огледало само. В един момент тези пори се възпаляват и стават причина за дълбоки, гнойни пъпки. Дори и да се третира пъпката с мазила, не се оправя, докато пората не се изчисти от комедона, а това става като се изстиска за съжаление.
Сега съм в търсене на нещо, което да изчисти порите, преди да са избухнли в пъпки...

# 632
При млякото проблем е не само лактозата, но много често и казеина, по-добре да се спре, както и всички млечни. Поне за да се види дали няма да има подобрение. Не е невъзможно, дори се оказва по-лесно, отколкото си мисли човек.

# 633
  • Пловдив
Ще пробваме...

За изчистването на порите дерматоложката каза, че хидрафейшъла помага.

# 634
Здравейте,може ли някой да ми каже за пакет хормони,които обичайно се пускат при лечение на акне(хормонално най-вероятно)?
Просто искам да съм подготвена с нещо преди прегледа,тъй като не мога да отсъствам често от работа и се надявам за евентуално назначаване на лечение. Благодаря предварително!

# 635
Аз мисля, че разбрах от какво се получава моето акне. Преди време си направих хормонални изследвания и там всичко е ок и започнах да търся външната причина и да наблюдавам кожата.
Имам запушени пори, които се виждат с увеличително огледало само. В един момент тези пори се възпаляват и стават причина за дълбоки, гнойни пъпки. Дори и да се третира пъпката с мазила, не се оправя, докато пората не се изчисти от комедона, а това става като се изстиска за съжаление.
Сега съм в търсене на нещо, което да изчисти порите, преди да са избухнли в пъпки...
Киселини ☺️

Mistyc woman - а обмисляли ли сте Роакутан ? Защото такова състояние, което описваш, води до забележими белези, които са още по-неприятни от акнето.
И едно непоискано мнение - хидрофейшъл за почистване на пори !?! Всичко друго - хидратация, освежаване, изравняване на тен, но не и почистваме на пори в дълбочина. Както написах по-нагоре киселини- вършат точната работа за почистване на лице в дълбочина и най-вече борба с бактериите причинили акне, регулират омазняването-себума ( от голямо значение) .
Ако използвате измивен гел и той изсуши пъпките ( съответно дезинфекцира кожата, убие бактериите) е съвсем нормално да изсуши непроблемната кожа. Регулира се с хидратацията( некомедогенен серум най-добре според мен , крем- не ) , която веднага нанасяш след активен продукт.
Ретинол също е киселина, въпреки че не се използва за борба с акне, пак се използва като активна съставка в борбата с нещо...
Успех

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 10:34 от Meri jan

# 636
  • Пловдив
Мери, май те бях питала, ама...пак да ми пишеш кои са тия продукти, за да ги набавя...Вече ми стана каша в главата и искам да си наредя нещата.
Ти за продуктите на Дъ Ординари ли говориш?
За тоя хидрофейшъл и аз се чудя що? Уж казва, че не трябва почистване и т.н, а го предлага...ама уж щял само да махне капачето на пъпката/комедона без да наранява стуктурата Thinking т.е няма да е изтискване. Незнам, честно...искам само да няма белези.

Измивният ползва ония дни на Авен клиниънс и после каза, че много му опъва кожата.

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 19:54 от mystic woman

# 637
Проблема е комплексен.От 10 години се боря с тежко акне и съм пробвала какво ли не, от дерматолозите файда никаква,напълно се убедих! Киселините като АНА И ВНА махат мъртвия слой и действат като пилинг,за кожата напълно подходящи за мазна кожа с черни точки и склонна към акне, но трябва да се ползва и хитратиращ крем и всеки ден слънцезащита. Може да ги намерите под името на много марки, а и като напишете aha и bha киселини ще ви излезне много информация. Нанасят се само вечер, никога двете заедно,както и не всяка вечер, а до 2, 3 пъти седмично максимум. Хидратиращите продукти и нежни измивни гелове са задължителни. Аз съм много доволна от серията на здраве акне стоп, от лосиона и матиращия крем тушират и най-дълбоките пъпки, има ги във всяка дрогерия и са евтини, чак не мога да повярвам, че такъв ефект има от тях, от зинерита също съм доволна. Редовното почистване на козметик също много помага порите да са изчистени и да се намали образуването на пъпки, но при момчетата това е по-трудно да се осъществи. А относно храненто, най-добре да се спрат или намалят до минимум млечните, сладкото и бързите пържени въглехидрати. Добре е да се пият витамини- цинк, селен. Спирулина, бирена мая, също имат добър ефект върху кожата.Ако наистина е много тежко състоянието и пъпките са подкожни, болезнени и оставят белези по лицето може да се насочите към Роакутан, той лекува и най-тежкото акне, но има доста странични ефекти и трябва да се консултирате със специалист.

# 638
Lеoreta ме е изпреварила и е написала толкова изчерпателно, че няма какво да добавя.
Аз съм повече за цялата серия на  биотрейд акне аут, вместо Здраве, но точно това показва, че всеки има предпочитания и работи за него.

Искам само да споделя от моят опит, че през цялото време си мислех, че причината за проблемната ми кожа са хормони. Аз в случай не съм на 20 и няма как да имам пубер.акне , но пък изследванията от хормоните ми излизаха перфекти +,- всеки път.
Изключвах до последно бактериално акне, защото спазвам Строга хигиена за кожата на лицето си. В момента клоня, че съм имала някаква бактерия и тя си е живяла на лицето ми, въпреки миенето и пазенето. Отчитам като грешка, че не съм я третирала с активна съставка, за да умре и не съм ходила да ми взимат секрет от пъпка.
+ Стреса много ми влияеше.
+ Аз също не търся помощ от дерматолози, защото знам, че повечето работят в партньорство с марки и правят % продажби. Не е адекватно да си учил 7+ години и накрая да предписваш кремчета от аптеката, дето и аз мога да си взема или да ми препоръчат противозачатъчни.
Зинерит е доста силен антибиотик, така че внимателно с него.
Съчувствам на младежа и адмирации, че си толкова загрижена.

# 639
  • Пловдив
Момичета, мерси...
Наистина съм объркана.

Записах час за безплатна консултация при друга, ама знам кал действат и че така си набират пациенти. И въпреки това искам мнение.

Ако маже с тия киселини незнам дали ще мога да го карам вс.ден да маже слънцезащита.

Вие в момента имате ли подобрение от тия мазила?

# 640
Знам, че киселините почистват порите, но за съжаление моята кожа реагира зле на киселини. Още повече пъпки започват да излизат (явно пърджинг) и кожната бариера се уврежда. Много ми е чувствителна кожата.
Пробвала съм червената маска на ТО, плодовата киселина на Д-р Конопка, Скинорен...
Сега се чудя дали да не пробвам някой чист серум със салицилова киселина.

Иначе +1 за коректора за пъпки на Амрита, преди в тийн годините го ползвах, както и лосиона на амрита с розмарин и имам само добри впечатления от марката. Пак ще си взема коректора да го слагам на места, където се изкушавам да стискам.

# 641
  • Пловдив
В Епидуо нямаше ли такива киселини?

Страх ме е мен да експериментирам в/у синчето...

# 642
Lеoreta ме е изпреварила и е написала толкова изчерпателно, че няма какво да добавя.
Аз съм повече за цялата серия на  биотрейд акне аут, вместо Здраве, но точно това показва, че всеки има предпочитания и работи за него.

Искам само да споделя от моят опит, че през цялото време си мислех, че причината за проблемната ми кожа са хормони. Аз в случай не съм на 20 и няма как да имам пубер.акне , но пък изследванията от хормоните ми излизаха перфекти +,- всеки път.
Изключвах до последно бактериално акне, защото спазвам Строга хигиена за кожата на лицето си. В момента клоня, че съм имала някаква бактерия и тя си е живяла на лицето ми, въпреки миенето и пазенето. Отчитам като грешка, че не съм я третирала с активна съставка, за да умре и не съм ходила да ми взимат секрет от пъпка.
+ Стреса много ми влияеше.
+ Аз също не търся помощ от дерматолози, защото знам, че повечето работят в партньорство с марки и правят % продажби. Не е адекватно да си учил 7+ години и накрая да предписваш кремчета от аптеката, дето и аз мога да си взема или да ми препоръчат противозачатъчни.
Зинерит е доста силен антибиотик, така че внимателно с него.
Съчувствам на младежа и адмирации, че си толкова загрижена.
Mного правилно, това за марките и дерматолозите е 10000% вярно. Отдавна спрях да се занимавам с тях. Моето акне е ген и + стреса и вредните храни които консумирам от време на време познай какво става, иначе и моите хормони са ок и съм на 22г. Единствено знам,че Роакутана е трайно решение уж, но поради други причини не искам да го пия

# 643
  • Пловдив
Добре, де...да разбирам, че като не ги препоръчвате се справяте сами ли?
Как да оставя подрастващ с гнойно акне и дупки от белези? Как?

# 644
Аз малко се възпалих и започнах някакво проучване да си правя и намерих сайт за проверка на съставките на козметиката ми и се оказа, че почти всичко има някакви запушващи лоши съставки, много се изненадах и сега от три дена си смених козметиката, ще видим какъв ще е резултата.

Общи условия

Активация на акаунт