Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 818
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • в страната на чудесата
През вечер слагам епидуо - редувам със себио керато+. Всяка сутрин ефаклар дуо оцветения крем. Ефектът е задоволителен. Мисля си обаче, че подобрението настъпи след азитромицин 10 дни, приема на таблетки по друг повод заедно с биогайа.
Серум на ларош с три киселини, серум салицилова к-на вечер и ниацинамид сутрин на ординари нямаха никакъв ефект.

# 661
И аз се включвам отново в тази тема.
След всякакви проби от аптечните кремове за акне посетих дерматолог и лечението е Епидуо гел.

Моето акне е на бузите - болезнени големи пъпки. Едната буза е горе долу ок, но другата си е зле.. Срам ме е, удря ми доста самочувствието. Като тийн не съм имала проблем с акнето.. а сега на 30 / от няколко години възникна този проблем на бузите и се влошава/.

Вече 1 месец съм с епидуо и абсолютен пържинг… ужас, мъжа ми вика ама ти ставаш по-зле.. нали се лекуваш. Та посетих отново дерматолога и каза да не спирам Епидуо , а ми добави и антибиотик през устата - Миноциклин. Вече седмица го приемам.. да видим какво ще стане.
Моля някой , ако е бил на такова лечение да пише как са се развили нещата.
Обясни ми, че курса с антибиотика е до 3 месеца, но ако види подобрение и по-рано ще ми го спре.
Моля се да помогне… и да си ходя без грим с усмивка на лице!
Успех на всички!

# 662
Една примерна идея за рутина:

Определно обаче трябва да се водим по кожата, не всяка има нужда от всичко.
Тоника се нанася след почистването на лицето.
Чела съм, че е хубаво да има време между нанасянето на продуктите за да попият.
Същото се отнася и за слънцезащитата преди да се нанесе грим ако се ползва.

За серум в момента ползвам на La roche Tolerai e Dernallergo serum и съм доволна, за чувствителни кожи е и успокоява раздразненията.

# 663
Добре, де...да разбирам, че като не ги препоръчвате се справяте сами ли?
Как да оставя подрастващ с гнойно акне и дупки от белези? Как?
За съжаление или за радост, не знам, но отговора при мен е категорично Да !
За съжаление, като за начало имам много некачествена кожа склонна към всичко неприятно и дори си имам/х от всичко.
За съжаление съм минала през много " специалисти " и за още по-голямо съжаление съм им дала много пари. За съжаление съм си правила много процедури и съм използвала много продукти, които нямаха полза. За съжаление съм имала много трудни моменти, защото активното или тежкото акне засяга и външният вид, съответно самочувствието. Психически да се чувстваш безсилен въпреки, че си на диета, лечение или си в рутина и да няма резултат е...
За радост един ден казах, че се отказвам от всички и всичко, и взимам ситуацията в мои ръце. Съжалявам, че не съм го направила по-рано, ефекта и резултатите бяха налице след 3 седмици точно.
Все още боря малко останали белези и ми излиза от време на време пъпка при дисбаланс. За радост се научих и как вече в напреднала възраст да третирам кожата за превенция при стареене, помогнах и на семейството ми за тяхната грижа. Ако не беше 7 години за дерматолог, да съм го записала , за да борим гадините.
Естествено, че не се оставя детето в такова положение. Моята майка на времето искаше да ми помогне, но нищо не правеше по въпроса, казваше ми само да не ги чопля и сами ще минат. А ако беше различно, нямаше и да съм в тази тема сигурно.

Questar- поприцип стискането не е категорично забранено, просто трябва да е качествено. С игла и с дезинфекцирани ръце, и изискана докрай пъпка и още неща и т.н
Та за по лесно ти препоръчвам лепенки, patch spot acne хем извличат и изчистват пъпката, хем ѝ помагат за заздравяването , хем не чоплиш. Пробвала съм на Mario badescu - не вършат работа, на Holika holika червения етикет - не върши работа , но Holika holika с жълтият етикет се справят с гнойта за 1 час. Само тези видове, защото вече нямам нужда, но знам, че и ДМ дрогерията предлагат лепенки та трябва да си прецениш кои ще работят за теб.
А за ефекта пърджинг си разбрала много правилно, явно порите са ти били запушени. Такава е функцията на Салициловата киселина и начина ѝ на работа, да изкара всичко на повърхността в пъпка и така да изчисти лицето. Отделно зависи каква концентрация си използвала, колко процента е киселината, за да ти действа така агресивно. Хиалурона също е киселина, но не мисля, че ще ти действа така. Пробвай я ( некомедогенена е ) ако наистина мислиш, че киселините ти влияят зле, то тогава и от нея ще имаш реакция. Скинорен и епидуо за мен да агресивни продукти.

Споделям един канал от който съм научила много за продуктите. Момичето обяснява прекалено детайлно и понякога дори е прекалено предпазлива за използването на продуктите. Но ако се чудите за някой продукт за акне, тя има ревю за него, какво мисли за него и как да го използваш. Дори и да го няма продукта може да я попитате и да направи ревю за него. В коментари пък може да споделите рутината си и тя да ви помогне с нея, спрямо проблема ви.
https://youtu.be/iYjHXm90uLc

Виждам, че никой не споменава бензол пероксид, което е също много известна съставка за лечение на акне. Според мен много агресивна и травмираща кожата, затова не харесвам, имам опит, но пък работи.
Съжалявам ако коментарът е прекалено дълъг, излишен за някой, просто такава информация за мен щеше да е полезно едно време.

Mоже ли да споделиш подробно какво промени, и аз уж взех положението в собствени ръце, но акнето не си отива

# 664
  • София
Meri Jan, гледам, че Акне аут предлагат крем Бензоил пероксид 5%. Но БП е една от двете активни съставки и на Епидуо и на Indoxyl.
Вчера разховарях с лекарката - фармаколог на Борола, за един продукт, изписан на дъщеря ми за себореен дерматит. И от дума на дума стигнахме и до акнето на младежа. Много се зарадвах като ми каза след Индоксила да продължим вечер със скинорен (без да й казвам, че и моята идея е такава), НО новото, което препоръча като естествен антибиотик и каза, че е убедена, че кожата ще се повлияе добре от него беше: Джинджира Актив спрей. Каза да изчакваме 20-тина минути след скинорена и да го втриваме и сутрин и вечер.
За вътрешен прием за детокс на организма и кожата, особено и при физ. активни хора препоръча Оксибор форте по една табл. за 3 месеца.

# 665
  • Пловдив
Meri Jan, гледам, че Акне аут предлагат крем Бензоил пероксид 5%. Но БП е една от двете активни съставки и на Епидуо и на Indoxyl.
Вчера разховарях с лекарката - фармаколог на Борола, за един продукт, изписан на дъщеря ми за себореен дерматит. И от дума на дума стигнахме и до акнето на младежа. Много се зарадвах като ми каза след Индоксила да продължим вечер със скинорен (без да й казвам, че и моята идея е такава), НО новото, което препоръча като естествен антибиотик и каза, че е убедена, че кожата ще се повлияе добре от него беше: Джинджира Актив спрей. Каза да изчакваме 20-тина минути след скинорена и да го втриваме и сутрин и вечер.
За вътрешен прием за детокс на организма и кожата, особено и при физ. активни хора препоръча Оксибор форте по една табл. за 3 месеца.
Джинджирата след Скинорен? Дали ще е попил след тия 20 мин?
Май този БП е по-малко в Скинорена, щото помня, че дерматоложката беше казала, че е слаб и си оставаме на Епито...

Споменах, че от измивния на Авен клриниънс става суха кожата...та можем ли да го прескачаме и да почиства само с лавандулова вода?

А Индоксила  колко време ви е казано да мажете?

# 666
  • София
То има няколко вида джинджира. Този Актив не бил толкова бял като джинджира Алба. Ще тествам дали не трябва повече отстояние, но не пречи едното сутрин, а другото вечер.
В Скинорен няма бензоил пероксид., а само азелаинова киселина.
Индоксила е подобен на Акнатак. И двата съдържат антибиотик Клиндамицин, но първият има и  БП, а вторият третиноин.
Акнатак мазахме миналата година 35 дни и сега индоксила ще го мажем толкова (ок. 40 дни мисля)
Епидуото има освен БП и адапален.
Измивните гелове, предписани от дерматолог, които ползват тийновете, са Acnicare Gel и гелът на Юриаж за акнеична кожа. Само лавандулова вода, не знам дали ще почиства порите и в дълбочина.

# 667
  • Пловдив
Ами на нас тоя на Авен не ни понесе...явно ще пробвам някой от тия дето ти написа.
Тоя ли е на Юрияж?
https://galen.bg/uriage-hyseac-pochistvasht-gel-za-litse-i-tyalo … azna-kozha-150-ml

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 15:57 от mystic woman

# 668
  • София
Да, аз съм взела една много голяма разфасовка. Беше на примоция 22 лв.

# 669
  • Хасково
Купихме з тийнейджърката ето тези продукти но се оказа, че кожата и запчна д а се лющи. По принцип е със суха кожа за тяло използва олио за баня. Но как да контролираме акнето? Имате ли ли отзиви за серията  на Дюкре за акне. Дали е по щадяща има и хидратиращ крем. Ето за този става въпрос

# 670
Аз имам няколко въпроса, че съвсем се обърках. Как точно се подреждат продуктите в сутрешната и вечерната рутина? В момента сутрин ползвам- гел за акне, серум ниацинамид, витамин Ц, дневен крем и слънцезащитен флуид. Вечер- измивно олио, същия гел,  ниацинамид, AHA/ BHA/ ретинол (редувам ги всяка вечер), нощен крем. Искам да си взема и тонер. Къде да го включа? Също не разбрах кои продукти с кои могат да се ползват заедно. Само за ниацинамида знам, че може да се ползва с всичко. Благодаря 🙂
AHA/BHA е химичен Пилинг и ако ги редува така, както казваш това е адски агресивно за кожата. Добра идея в да вкараш дни на почивка и усилена хидратация. Т. Е.
1 ден ПИЛИНГ AHA /BHA
2 ден Ретинол
3 ден хидратация
4 ден хидратация
1 ден Пилинг.
Можеш и с повече дни на хидратация, но е добре да ги има.
Дневната рутина е добре. А продукти, които можеш да комбираш със всичко са ниацинамид и серуми с хилауронова киселина. Пептиди вървят добре витамин Ц, ниацинамид и ХК, например, ако искаш да включиш. Тонер и/или есенция може да се ползва сутрин и вечер. Идеята на тонерите е допълнителна хидратация (изключвам тонера на ТО с гликолова киселина, който се ползва за Пилинг).

# 671
И ако ги използва така, няма да има никакъв резутат. От години използвам 15 АHА всеки ден и ферулик или силимарин на скинсютикалс, 20% АHА пилинг един път на 1-2 седмици, химически пилинг АHА 70% 3-4 пъти зимата. Последните месеци съм добавила вечер ретинол, по-скоро заради анти ейдж ефекта. Трябва да се въведат постепенно, това е.
Eдин път в семицата, ако правилно съм разбрала препоръката, продукти с ниска концентрация (каквито са тези за домашна употреба) нищо няма да направят, освен всеки път да се лющи, защото кожата не е свикнала.
Хидратация трябва да има постоянно - всеки ден, сутрин и вечер, въпреки, че някой продукти с AHA и PHA са силно хидратиращи.

# 672
Да уточня, че визирах продукти с висока концентрация на AHA /BHA, като червената маска на ТО, например или глюколовия им тоник. Не продукти в които има и между другото AHA BHA

# 673
Аз имах предвид дневна рутина. Не съм разбрала, за което се извинявам.

Максимум 15% AHA има в кремове, салицилова (BHA) макс 2%; ТО 30% AHA+2% БHА е пилинг, не е за ежедневна употреба. По-голяма концентрация за домашна употреба няма как да си купите. Иначе продават по разни сайтове продукти с различна концентрация, които аз по никакъв начин не бих си причинила. Купувам само от аптеки с контрол върху качеството и производствения процес. На всички е ясно защо.

Когато се започва с AHA е добре да се избере по-ниска концентрация, примерно 5%, през ден и така, като постепенно се увеличава концентрацията.
Когато се отиде при козметик за химически пилинг, също се започва с ниска концентрация и постепенно се увеличава. Човек, който никога не е използвал и пробва с 20-30% АHА може и химическо изгаряне да си докара.

За продуктите на ТО съм доста скептична по отношение на качеството, за това използвам на други производители, но това е въпрос на личен избор.

# 674
Като за начало съм взела тези от ДМ. Мисля, че са доста слабички, затова питах дали мога да ги редувам всеки ден. Серум с ретинол също от ДМ си взех. От 1-2 месеца съм редовна в рутината и все още доста неща не са ми ясни. Ще си взема и тонер, в момента за хидратация имам само дневен и нощен крем, което май е малко. На 25г съм, със смесена кожа и акне ако има значение

Общи условия

Активация на акаунт