С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 786
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Драмата е в моята глава , признавам си.  Не знам дали бих имала тяхното самообладание и сдържаност. Този казус ме е карал доста да разсъждавам как трябва да се постъпи. Ако някой от родителите имаше вето върху имота, който е много стойностен, вероятно щяха да си виждат по-често внука. Те са постъпили както трябва , но резултатът е , че сега им се извиват ръцете. В чисто човешки аспект , когато не се бориш за контрол.

# 346
  • Варна
Не са единствените. Драмата е пълна за детето. Дано не загубят контактите и цивилизованите отношения. Отчуждаването нанася сериозни психолог. пропуски. Понякога няма реабилитация за тях.
Тези схеми, ги прилагат и при развод.

# 347
  • Пловдив
Историята от гледна точка на Узурпаторката на апартамента, купен с пари от свекърите:

Когато се запознахме с моя мъж той имаше жилище, купено от неговите родители. Оженихме се и заживяхме в неговото жилище. Роди ни се син. За съжаление още докато детето беше бебе/малко дете мъжът ми почина. С детето останахме да живеем в семейния апартамент. Със свекърите горе-долу се разбирахме. Мина време, срещнах друг мъж. И го поканих да живее при мен. Свекърите не са щастливи от ситуацията, ясно показват неодобрението си, настройват детето срещу втория му баща и природения му брат/сестра. И аз не искам те да прекарват много време с детето ми. Гледам да се виждат колкото се може по-рядко.

Точка. Това е моята интерпретация на ситуацията с апартамента.

# 348
  • при късмета
Драмата е в моята глава , признавам си.  Не знам дали бих имала тяхното самообладание и сдържаност. Този казус ме е карал доста да разсъждавам как трябва да се постъпи. Ако някой от родителите имаше вето върху имота, който е много стойностен, вероятно щяха да си виждат по-често внука. Те са постъпили както трябва , но резултатът е , че сега им се извиват ръцете. В чисто човешки аспект , когато не се бориш за контрол.
Какво значи "някой от родителите да има вето"? Не могат нищо да направят да вземат апартамента, наследен е по правилата и новия собственик е добросъвестен (това означава, че го е придобил законно, а не какъв стопанин е за незнаещите), така че причина за падане на нот. акт не съществува. И не с апартамента им извиват ръцете. Друга е причината да са им ограничени срещите с внука, защото едното няма нищо общо с другото. Въпросната снаха си е едноличен собственик на имота и не могат с него да я изнудват за срещи. За имота за контрол не могат да се борят. За детето нищо не им пречи и само се оправдават или желанието им не е толкова силно, щом до сега само си говорят и нищо не правят.
А колко е добре за детето, няма как да знаем. За него никой вариант не ми се вижда добър. А майката, дори да няма правно основание, може да има морално и основателни причини да възпрепятства срещи. И съм склонна да мисля, че е така. Няма родител, който без причина да ограничава контактите на детето си с баби и дядовци. Такава абсолютно винаги има

# 349
И аз това си помислих.
Те страдат и не усещат как настройват , но дори да не настройват, вмъкват  бащата , чоплят раната.
Като порасне , ще разбере.Може да е по-добре за него да не се раздвоява.Като е било малко знае  за баща този мъж и  смята брат или сестра, не полубрат  или полусестра. Това също е важно.
Но дали ще прости лъжата един ден не знам ,може да избухне.
Иначе явно като са дали имот имат самочувствието да са в живота на детето ,внука. Да запазят жив спомена за сина си.А това отделя , създава  случки и  задава въпроси.Като нищо може да изтърси ти не си ми баща ,не си ми никакъв на новия  мъж.
Аз , да не дава господ, но за доброто на дете, съветвам да се оттеглят докато отрасне.Щом майката така иска.Да не се конфронтират, сложно, но разбрах, че го виждат.Има и други баби , че и родители да надничат така и дебнат отдалеч.Ситуации всякакви.
Ще преболедуват , не е приятно, но живи и здрави да са, може да дойде ден да ги потърси, да се опознаят.
Гадна ситуация, загубата е за всички засегнати.
Като знае  вече , че друг е баща му, да не ровят в това като го виждат.Ако могат.

# 350
  • Canada

Хайде да спреш вече, а?

# 351
Обичам анонимни стрини, които не си гледат жалкия животец, ами имат в главите си драма за чужди семейства.

# 352
  • France
И аз предлагам да спрем до тук. Няма как да вземем страна, защото няма как да знаем цялата история.

# 353
На моя колежка историята е подобна, но тя се изнесе от семейния (с починалия си мъж) апартамент и живее с новия си съпруг в друго жилище, а въпросното го дава под наем, както казва ,за образование на детето.  Тя смята, че този апартамент му е за наследство от баща му и нещо като гаранция,  а с новото семейство трябва да живеят другаде и с новия и мъж да осигурят общите си деца заедно. Новият има и друго дете, което живее с майка си.

Бабата и дядото присъстват в картинката, но те живеят в провинцията, та не се виждат често, но детето(само то) им гостува, от време на време. Тя не ходи при тях, освен да го остави и прибере.

# 354
На моя колежка историята е подобна, но тя се изнесе от семейния (с починалия си мъж) апартамент и живее с новия си съпруг в друго жилище, а въпросното го дава под наем, както казва ,за образование на детето.  Тя смята, че този апартамент му е за наследство от баща му и нещо като гаранция,  а с новото семейство трябва да живеят другаде и с новия и мъж да осигурят общите си деца заедно. Новият има и друго дете, което живее с майка си.

Бабата и дядото присъстват в картинката, но те живеят в провинцията, та не се виждат често, но детето(само то) им гостува, от време на време. Тя не ходи при тях, освен да го остави и прибере.

Мъдро е постъпила колежката. В предният казус проблемът е, че има и природени от снахата деца, които един ден остават нейни наследници, наравно с първородното дете.

# 355
  • София
Мъдро е постъпила колежката. В предният казус проблемът е, че има и природени от снахата деца, които един ден остават нейни наследници, наравно с първородното дете.
Проблем за кого???

# 356
Проблем за кого???

Проблем за родителите на покойния съпруг с чиито средства е закупен апартаментът.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 13:20 от :::

# 357
  • София
Проблем за родителите на покойния съпруг с чиито средства е закупен апартамента.
Което покзва какво?

# 358
Проблем за родителите на покойния съпруг с чиито средства е закупен апартаментът.
Което покзва какво?

Сещай се!

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 13:20 от :::

# 359
  • София
Aз съм се сетила, но това не доказва ли само колко ги яд за апартамента, което е ужасно, защото драмата там е съвсем другаде!

Общи условия

Активация на акаунт