С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 831
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
Ма ей така, Куку. Ако посмеят с нещо да тровят детето, ей така като стой та гледай.

# 421
  • Варна
С нормална ценностна система си, Хай .

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 17:58 от Viviana91

# 422
  • София
Хай спийд, и аз така, но ако са нормални хора. Не е ясно каква е ситуацията там..
В крайна сметка не го е откраднала жената. Нито и е бил подарен.

# 423
  • София
Ма ей така, Куку. Ако посмеят с нещо да тровят детето, ей така като стой та гледай.
Само със жилище се разрешава да го тровят, и то достатъчно голямо за 4 души, в центъра на града, който и да е.
Аз бих завела дело за права за виждане... след като толкова се придържаме към закона, той дава това право

# 424
  • France
Ако в този апартамент съм вложила емоции, труд и наистина го смятам за мой дом, ще се държа като с такъв. А именно да каня който си искам вътре. Включително и нов любим.
Ако свекърите с гробовен глас искат да вкарват драма и сълзи в новото ми семейство, където искам радост и любов, и аз ще намаля контактите.

# 425
  • при късмета
Ти смяташ на снаха си да даваш или на сина си? Не вярвам да е на снахата. От къде на къде се иска благодарност от снахата към свекървата, затова, че е дала на сина си? Можеш ли да ми дадеш смислен отговор на този въпрос?
Мога да дам смислен отговор, но няма да пасне на позицията ти. Излишно е да се разправям с вятърни мелници, но хайде...
Та отговорът е, че снахата/зетят ползва безвъзмездно нещо наготово, за което не се е потрудил/а, нито е дал/а средства. Дори да е поканен/а и т.н., фактът остава и срещу поканата читавите хора се държат нормално.
И като споменавам неблагодарност, нямам предвид непременно да е дадено нещо материално. Достатъчно е поставяне на съпруга между чука и наковалнята.
Може би като компенсация за едновремешното мамосване на свекървите - сега трябва мъжът писмено да се отрича от родителите си веднага щом се събере с една жена. Или дори нещо повече...
Скрит текст:
Който е много ербап и не иска никому нищо да дължи, или плаща половината, или се изнасят в общо жилище, за което ипотеката се дели поравно между двамата.
Ти си тази, която гледа само материалната страна. Т.е. тя е само от страна свекъри. Има още хиляди неща, освен материалното. Няма какво повече да се добави

# 426
  • София
Сега като се замисля, ако моят мъж почине и аз остана в неговия апартамент, нищо че по документи вече е мой и имам право, някак ще ми е гадно пред свекърите да вкарам в него сравнително бързо нов мъж. Ще се опитам да компенсирам по много начини, първият от които е здрава и постоянна връзка с внука.
Ако искат свиждания, когато на тях им е удобно, а на теб не и това да го окачествяват като "не ми дава внучето"? Ако се бъркат в твои семейни въпроси, без да се съобразяват с меннието ти? Ако настройват детето срещу новия ти мъж и дете? Ако създават напрежение у първородното ти дете, което да се отразява в домът ти като цяло? Да продължавам ли?

# 427
Уиш, ако в твоя случай свекърите са били против новата ти връзка и още носиш огорчение и обида от някакви техни  номера, този случай (поне по описаното) не е такъв. Недей автоматично да ги подвеждаш под общ знаменател!

Уиш вече каза, че не е имала свекъри от първия си брак, стига ритане по кокалчетата.
Казусът чисто юридически е много интересен, но по описаното от анонимната въобще не става ясно нищо за отношенията им. Единственото може да се гадае дали свекърите са се озлобили от новата връзка на майката или пък новият мъж не ги е искал в живота на жена си - доста сценарии се развиха и материал има за още много.
Не знаем каква е причината майката да прекъсне връзката внуче-баба и дядо. Например - настройване на детето срещу нея, че си позволява да продължи с живота си. Хипотези много. Анонимната е чула само едната страна, и то доста полувинчато.

# 428
  • София
Ти си тази, която гледа само материалната страна. Т.е. тя е само от страна свекъри. Има още хиляди неща, освен материалното. Няма какво повече да се добави
Аха, когато ни изнася - гледаме само закона за наследство, когато не ни изнася - имало и други неща. Брей, ти да видиш... Доообре
Само че хилядите други неща важат и за двете страни, не само едната да получава. В случая получава снахата.
Когато ми дадеш пример за снаха, осигурила жилище за свекърва си, ще призная нейната правота (на снахата). Нещо не се сещам много такива случаи

# 429
  • Варна
Не е доказано. Но неблагодарността е очевидна. Взаимоотношенията са двустранни. Който не желае контакти се дистанцира автономно. Няма да има и матер.претенции. Дано жената е избрала подходящ баща, не любим по оргазми.
Каква е причината, майка да лъже дете, че бащата е друг? Умишлено отчуждаване.

# 430
Само със жилище се разрешава да го тровят, и то достатъчно голямо за 4 души, в центъра на града, който и да е.
Аз бих завела дело за права за виждане... след като толкова се придържаме към закона, той дава това право
Аха, отново "апартаментъъъъъът!!!" Нещо ново? Делата за права за виждане не са особено лесни. Успех на бабата и дядото. Ако изобщо е нужно такова дело, защото в амнайстата версия на анонимната се оказа, че те виждат внучето.

# 431
  • Варна
Винаги има начин да се намери приемлив вариант за всички, Афродита. Не идеален, а приемлив. Ето например, сега бившия има нова връзка втора година. Детето ни му ходи на гости, запозна се с новата жена, а наскоро започна и да преспива у тях. Утре пак я пращам с багаж за два дни и ще си я получа в неделя вечер. Да не мислиш, че ми е много комфортно? Не е. Но компромиси трябва да се правят, когато има набъркани деца.

П.п. И за да бъда абсолютния адвокат на дявола ще кажа (леко злорадо), че тая снаха не си знае интереса. Щом се е вкопчила в апартамента значи държи на него. Свекърите явно са имотни. Имат един внук. Да заздравява връзки с тях, защото един ден тоя внук може и още да получи от тях. Като ще съм меркантилна, ще съм меркантилна докрай 😈😈😈

# 432
  • София
Ама той внукът така или иначе е единствен наследник или поне има запазена част. И майката много добре го знае.
Е, нищо не им пречи да профукат каквото могат или да завещаят другиму остатъка извън запазеното.

Уиш, комуто тровят детето, се изнася от полученото от тях и ги зае....ва напълно. Има си мъж, не е безпомощна.
Както е казано - не ти искам ни меда, ни жилото. Обаче медът явно се услажда...

# 433
Хай, къде прочете, че снахата се е вкопчила в апартамента?

# 434
  • София
Не е доказано. Но неблагодарността е очевидна. Взаимоотношенията са двустранни. Който не желае контакти се дистанцира автономно. Няма да има и матер.претенции. Дано жената е избрала подходящ баща, не любим по оргазми.
Каква е причината, майка да лъже дете, че бащата е друг? Умишлено отчуждаване.
Е нали уж го виждат това внуче? То да не се окаже, че го виждат повече отколко биха могли след дело? И за какви материални претенции говориш? Не прочето тя да е искала нещо свекърите? А последното ти вулгарно изречение, дори няма да го коментирам!

Общи условия

Активация на акаунт