С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 778
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Мако, тук си права. Сантиментът ги спира. Емоциите са лош съветник.

# 496
Хай, възможни са десетки съвсем нормални причини да останат в този апартамент.
Вивиана, никой не сравнява загубата на майката. Като цяло, сравняването на подобен тип загуби е изключително слабо интелигентно занимание.

# 497
  • при късмета
Мако, тук си права. Сантиментът ги спира. Емоциите са лош съветник.
Ти ги познаваш и знаеш мотивите им ли? Да се изказваш от името на непознати хора, също е грозно. Ако забеляза, повечето се изказват, като предположение. Ти обаче със сигурност и от гарантирано, от името на обсъжданите в казуса. За безспорен аргументи ли да го считаме? Ми не е. И не те критикувам, ама така пак да кажа, е грозно Joy

# 498
  • Варна
Винаги си контра Мако.😁😁Дори когато те поощрявам.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 20:10 от Viviana91

# 499
  • France
Важното е да се обичат хората. Сега, че в бг мама ги разнасят... ще им накривят китката.

# 500
  • Варна
Мако, добра нощ!Очаквам коректива.😁

# 501
    Аз пък познавам семейство, в което синът и снахата се разведоха. Но още докато бяха женени, свекърите си построиха друга къща и оставиха тази на семейството на сина си. Само че не я прехвърлиха на сина, а директно на внуците. И когато се разведоха, синът напусна къщата. След време заживя с друга жена, първо при нейните родители, после направи втори етаж в къщата на родителите си. А бившата снаха още живее в първата къща с децата си, въпреки че отдавна са пълнолетни.

# 502
    Малеййй, като стане въпрос за апартаменти, особено свекървени, и в темата става кърваво 🙄
    И всички едни основни ремонти правят на цената на нов апартамент, и на всички поливинките много имотни, но по уважителни причини се бутат в чуждия имот, и всичко е по буквата на закона...
    А по буквичките на морала, бе хора!?
    Да ти осигурят покрив над главата, да ти помагат в най-трудния момент и накрая ти, като си изплетеш кошницата, да им се изплюеш в душите, като им отнемеш единствената останала утеха в лицето на детето на починалия им син!?

# 503
    Искат да си виждат внука,Ма ко.Също така е грозно да взимаш и манипулираш детето си.
    Не знаем дали детето е манипулирано. Ако е, може и бабата и дядото да са манипулаторите, не е гарантирано, че е майката.
    И за стотен път, ако толкова го искаха, те са единствените в казуса, които могат да  постигнат виждане на детето, без изобщо да се съобразяват с желанието на самото дете и майка му. Това, че не са завели дела, а само плашат с него, говори, че желанието им не е баш чистосърдечно

Това, че не са завели дела, е точка в техен плюс. За мен поне.

. Но ние на практика не знаем нищо - може и вторият баща съвсем да не е толкова прекрасен, и това се случва.

# 504
    • при късмета
    За мен не е. Говори ми, че твърденията им не отговарят на истината. Няма друга логична причина, да можеш да постигнеш желаното, а да не правиш нищо по въпроса. Само ей така да си приказват, че много искат видиш ли да контактуват с детето, ама майката не дава. Или, че причината на майката да ограничава контактите е наистина основателна и те ще се изложат в съда, макар и да спечелят.
    Или пък са приказки за селската пейка, другите клюкарки да цъкат с език и да пустосват снахата, но това е най-маловажното

# 505
    Логичната причина е да не мъкнеш майката на внучето си по дела, а да направиш всичко да се разберете.

Съдебните спорове обикновено не спомагат за добри чувства между страните.

# 506
    • при късмета
    Така е, но беше представено, че вече не били в добри отношения и майката не позволява срещи. А техния зор видиш ли, голям. И са мислели да завеждат дело. Това е от постовете на анонимната, но тя толкова се оплете, че не се знае кое е така и кое не

# 507
    Ама какво странно има възрастни хора да държат да виждат единственото си внуче от починалия си син! По-голям зор от това, здраве му кажи. И ако майката не желае това да се случва, делото е крайния им ход.
    Добре е, че все пак не се е стигнало до там, може би майката е осъзнала, че ще загуби и все пак е разрешила.

Много странно тълкуваш нещата винаги и търсиш неискреност в мотивацията на свекърите, като че ли баба и дядо е неестествено да държат искрено на внуците си, а обикновено душа дават за тях. Особено пък при такъв казус, те друг живот нямат, освен това дете.

# 508
    • Варна
    Големи емоции, голямо чудо. Как се пали народа. Имам чувството, че някои "драми" се пускат, за да се гледа сеир.
    Не съм била в такава ситуация и само мога да си мисля, че ще направя едно или друго на мястото на майката.
    Само мога да споделя какво чувам от майка ми, която сега е на 82.
    Мама е софиянка, дядо ми е загинал в бомбандировките и е получавала държавна пенсия. Тежки времена, баба ми се жени, с новия мъж да се подкрепят и да си отгледат децата. Той вдовец с 3 дъщери, изключително бедни от варненско село. В името на общото благо (в ниви и стягане на къщичката) заминават и пенсията и влоговете направени от бабата и дядото на майка. Истина е, много работен мъж беше дядо (за мен си е дядо),  ама по онова време не са се осиновявали официално. В резултат майка ми няма законен дял в нищо. Лелите и вуйчо бяха коректни може да се каже, но майка ми не е щастлива и вини баба ми. Дава си сметка, че в онези времена вероятно не е имало друг начин, но отвътре й идва това чувство - единственото, което е останало от баща ми, не беше за мен.
    Та така, правилно - грешно, няма еднозначни отговори.

# 509
    • при късмета
    Ама какво странно има възрастни хора да държат да виждат единственото си внуче от починалия си син! По-голям зор от това, здраве му кажи. И ако майката не желае това да се случва, делото е крайния им ход.
    Добре е, че все пак не се е стигнало до там, може би майката е осъзнала, че ще загуби и все пак е разрешила.

Много странно тълкуваш нещата винаги и търсиш неискреност в мотивацията на свекърите, като че ли баба и дядо е неестествено да държат искрено на внуците си, а обикновено душа дават за тях. Особено пък при такъв казус, те друг живот нямат, освен това дете.
    Не е винаги, а в този конкретен казус. Първото включване на авторката беше именно за имота. Снахата живеела там с новия си мъж и има друго дете или деца, не стана ясно и за това трябваше и ние, като селските клюкарки вкупом да оплюем снахата. Като това не се случи, чак тогава се спомена, че на бабата и дядото изобщо не им е за имота, повтарям, че казуса именно така беше представен, а да виждат внучето. Да бе да. Да беше задала казуса направо за най-големия зор на свекърите, защо беше за апартамента в центъра. Последното ѝ включване за даване на подробности, пак за апартамента, нов бил, ремонти не правили и т.н. Защо не е за детето и срещите?

Общи условия

Активация на акаунт