С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 785
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
  • France
Както винаги почна да пишеш романите. Rolling Eyes

# 481
  • Варна
Форумът е за писане.

# 482
Особено, тези които имаме собствени, наследени жилища.🤣🤣
Твои ли бяха думите, че особено комфортно е жилище, платено от други хора?

# 483
  • Варна
Да.От чужди хора.

# 484
А, сега добави думата "чужди". Така е още по-комфортно, нали?

# 485
  • Варна
Не се срамувам от щедростта на родителите си, нито от тези на съпруга ми.

# 486
  • при късмета
Не мога да разбера какво искат свекърите. По принцип, не в казуса. Благодарност от чужд човек, затова, че са дали на сина си? Паметник, може би? Снахата, ако дойде в жилището, идвала на готово. Сина им, ако отиде в имот на жената, се оплаква, все една е умрял, че заврян зет при имот. Няма угодия. Може би искат хем сина да има семейство, ама ако може жената да живее отделно с децата, да идват тя да изчисти, сготви, изпере, да го посрещне с ракия и салата на масата, междувременно да е осигурила време на мъж и свекъри с децата и после да си ходят. Това ще им е идеалния вариант. Ама и няма да го намерят, дори да оженят сина за забулена анадолка.
Ако ще дават, да дават. Ако ще дават с уговорки, да ги изясняват предварително. Защото е грозно уж даваш, ама после претенции, вмешателство и нагласа, че можеш да ръководиш младото семейство и всеки по отделно. Изключително грозно и сметкаджийско, не го правят заради контакта с внуци, а защото са си такива. Такива хора с нищо не са заслужили нито благодарност, ни то уважение. И двете не се полагат по роднинска линия, не кръвна при това, а се заслужават

# 487
  • Варна
Искат да си виждат внука,Ма ко.Също така е грозно да лъжеш и манипулираш детето си.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 20:40 от Viviana91

# 488
Не се срамувам от щедростта на родителите си, нито от тези на съпруга ми.
Следователно, и жената в дъвкания казус няма защо да се срамува.

# 489
  • София
Искат да си виждат внука,Ма ко.
E, нали уж го били виждали? Последно за кое е драмата?

# 490
  • Варна
Нищо общо няма жената от казуса. Аз бих върнала жилището, ако реша да имам нов брак. Не бих живяла и в същия дом, с нов мъж. Обременяващо е.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 15:03 от Viviana91

# 491
Нищо общо няма жената от казуса. Аз бих върнала жилището, ако реша да имам нов брак. Не бих живяла и в същия дом, с нов мъж.Обременяващо е.
Да не дава Господ да провериш на практика това, което декларираш сега. Само реалната ситуация показва какво и как. "Бих" е бла-бла и чесане на клавиатура, език и други части.

# 492
  • Варна
Ако ще раждам деца на следващ мъж, ще трябва да се докаже този мъж и да осигури жилище за тия деца. Не да чака на моето. А моето жилище ще остане празно или ще се дава под наем, докато детето, наследник на покойния си баща, стане достатъчно голямо за да го ползва. Според мен така е редно. И пак според мен при такова положение свекърите не биха имали нищо против.

# 493
  • Варна
Не е бла бла. Споделяла съм в някои теми. Погребах първа любов,дете и брат. И ако моята майка, с префинена душа и културен изказ прочете някои коментари, трябва да отрече съществуването си.
За нея няма нормални дни, няма празници. Пътя да гробищата го знаем наизуст. Дава и обича безвъзмездно.
Да сравнявате загубата на една майка е повече от цинично.

# 494
  • при късмета
Искат да си виждат внука,Ма ко.Също така е грозно да взимаш и манипулираш детето си.
Не знаем дали детето е манипулирано. Ако е, може и бабата и дядото да са манипулаторите, не е гарантирано, че е майката.
И за стотен път, ако толкова го искаха, те са единствените в казуса, които могат да  постигнат виждане на детето, без изобщо да се съобразяват с желанието на самото дете и майка му. Това, че не са завели дела, а само плашат с него, говори, че желанието им не е баш чистосърдечно

Общи условия

Активация на акаунт