Иначе, под 2 годишно, ако е загубило родител преди 5-6 години, сега няма да го помни. Но към онзи момент със сигурност е усещало и изживяло липсата му, макар и да няма 2. Лошото в този случай е, че още не комуникира достатъчно добре, че да го изрази.
Ти смяташ, че майката го е натиснала веднага да казва татко на новия мъж ли? Кое точно те наведе на тази мисъл, дай цитат и за това.
sixsens, аз не твърдя, че бабата и дядото нямат право, напротив. Казвам, че и тяхното право не е сигурно, че е добре за детето. А смятам, че съда ще им присъди срещи, защото е на същото основание като контакт с неотглеждащ родител. И на затворник се присъждат, какво остава само за побойник. Колкото и да ти е странно, дори за домашно насилие осъдени, не им се отнемат род. права и контакти с детето, макар и с трето лице. Подчертавам за стотен път, че няма как да знаем дали 100% е с основание спирането на контактите, предполагам го. Аз в реала такъв случай не съм срещала. В темата за 130 издания, само един единствен път КАТ твърдеше, че има такъв пример, но не беше убедителна. Каква е вероятността, чисто математически и статистически, точно тази снаха да ги спре ей така? От тази гледна точка разсъждавам по казуса. И другата причина е, че въпроса с детето е някак прекалено обвързан с въпроса за апартамента и първо беше поставен имотния въпрос. Двете не трябва да са свързани едно с друго.
Въпроси не съм ти задавала, беше за да се поставиш на мястото на снахата и да отговориш за себе си. Излиза, че ти като спираш контакти имаш основание, но другите го правят ей така. Не знам какво те кара да мислиш по този начин, аз бих допуснала, че и другите си имат основанията