С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 734
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
  • при късмета
Цитирай ми къде анонимната е написала, че майката вменява на детето да нарича баща втория съпруг и ще го прочета.
Иначе, под 2 годишно, ако е загубило родител преди 5-6 години, сега няма да го помни. Но към онзи момент със сигурност е усещало и изживяло липсата му, макар и да няма 2. Лошото в този случай е, че още не комуникира достатъчно добре, че да го изрази.
Ти смяташ, че майката го е натиснала веднага да казва татко на новия мъж ли? Кое точно те наведе на тази мисъл, дай цитат и за това.
  Майката му вменява, да нарича баща новия съпруг.
Ето това изречение е съобщително и ти си тази, която изказва твърдения, не аз
sixsens, аз не твърдя, че бабата и дядото нямат право, напротив. Казвам, че и тяхното право не е сигурно, че е добре за детето. А смятам, че съда ще им присъди срещи, защото е на същото основание като контакт с неотглеждащ родител. И на затворник се присъждат, какво остава само за побойник. Колкото и да ти е странно, дори за домашно насилие осъдени, не им се отнемат род. права и контакти с детето, макар и с трето лице. Подчертавам за стотен път, че няма как да знаем дали 100% е с основание спирането на контактите, предполагам го. Аз в реала такъв случай не съм срещала. В темата за 130 издания, само един единствен път КАТ твърдеше, че има такъв пример, но не беше убедителна. Каква е вероятността, чисто математически и статистически, точно тази снаха да ги спре ей така? От тази гледна точка разсъждавам по казуса. И другата причина е, че въпроса с детето е някак прекалено обвързан с въпроса за апартамента и първо беше поставен имотния въпрос. Двете не трябва да са свързани едно с друго.
Въпроси не съм ти задавала, беше за да се поставиш на мястото на снахата и да отговориш за себе си. Излиза, че ти като спираш контакти имаш основание, но другите го правят ей така. Не знам какво те кара да мислиш по този начин, аз бих допуснала, че и другите си имат основанията

# 526
  • Варна
Прочети хронологията на анонимна.Омръзна ми да пояснявам и допълвам.

# 527
  • при късмета
Разбрахме, че изказваш твърдения от чуждо име, ама цитат не можеш да дадеш за собствените си. А за хронологията на анонимната трябва да избираш кое от две противоположни твърдения да вземеш, защото щом са противоположни, значи не може да са верни идвете

# 528
  • Варна
Мако спориш, само заради спора. Ти изпитвала ли си емоциите на това дете, за да си толкова категорична?
Моята племенница не помни баща си. А беше по-голяма. Има спомени за прабаба си, която почина 1г.след това. Виждала я е рядко. Парадоксално, но факт.
Предполагам, че шокът е заличил някои събития. Деликатна тема.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 02:03 от Viviana91

# 529
  • при късмета
Ти наистина не разбираш прочетен текст. Аз не съм твърдяла, че детето помни. Казах, че го е изживяло по някакъв начин, дори толкова малко. Като са малки твърдиш, че нямат емоции ли? Имат и със сигурност не са били положителни като баща му е изчезнал, въпреки, че е било малко. Защото при нормално развитие се привързват още на месеци. Не е нужно да си изпитвал емоциите на детето, ако сам нямаш деца, достатъчно е съвсем малко да почетеш за нормалното психологическо развие на всяко дете

# 530
  • Варна
Да. Но не можеш да следваш логика и закономерност във всички. Особено при емоции и чужди психики.
Анонимна, посъветвай твоите познати, да си търсят правата по съдебен път. Нашите не пожелаха. Детето започна да бяга от у-ще и да ни търси. Беше привързана и пренебрегваше отказите на майка си за контакти. Вредно е детето да има подобни дилеми. А законовия режим, би трябвало да се спазва.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 16:18 от Viviana91

# 531
  • Бургас
Нищо не си разбрала. Въртиш, сучеш, ти да си права.
Аз спирам контакти с абсолютно основание и съм дала аргументи. Ти прочете ли?

За снахата в казуса такива нямаме, че да казваме има или няма основание. Ти винаги в темите твърдиш, че щом някоя снаха не дава децата, то задължително си има причина и тя е във въпросните свекъри. Аз ти казвам, че не е така. А може и да имаш основание и пак да ги даваш. Ето, аз имам причина, баш в свекъра при това. И въпреки това, първият път спрях контактите за около месец. След това почти 7 години детето ми посещаваше дядо си с баща си почти всяка седмица. Сега отново от месец са спрени. По желание на мъжа ми.

Това, че ти нещо не си виждала, чела или чувала, не значи, че не съществува. Наистина ли мислиш, че ако ще и 230 теми да се изпишат, някоя крива снаха ще дойде и ще си признае, че спира контакти просто ей така, защото свекърите не я кефят? Дооообре 😁

Разбери, че си има хора/представи си снахи/, които са си криви и проклети и не им трябва кой знае какво, за да си тормозят свекърите, да не им дават децата, да настройват мъжа си и какво ли не. Стига с тая презумпция, че винаги свекървата е виновна. Казвам ти го аз, която пати от свекър. И пак не плюя по дефолт.

# 532
Аз спирам контакти с абсолютно основание и съм дала аргументи. Ти прочете ли? За снахата в казуса такива нямаме, че да казваме има или няма основание

Не знам защо продължава да се пропуска фактът, че снахата не е тук да даде аргументите си. Даже свекърите не са тук, само анонимата е тук, която започна с апартамента и неблагодарната снаха, въпреки че не я познава и че е запозната отгоре-отгоре с историята. Точно така би изглеждала една история, преразказана от някоя анонимна чула от твоя свекър колко сте неблагодарни заради апартамента, с който се е опитал да манипулира съпруга ти.

Цитат
При нормални хора, обаче, без ексцесии, не виждам обективна причина да бъдат зачеркнати бивши свекъри

Това никой не го отрича. Отрича се от вас вероятността хората да не са нормални и всъщност да е имало ексцесии. И да те цитирам: Нали не мислиш, че някоя свекърва/свекър ще дойдат тук да ни разкажат как точно са тормозили снаха си?

Твърдиш, че ти не би спряла детето си да вижда дядо си, въпреки лошите ви отношения с него. За което браво.
Обаче малко по-късно приключваш с това, че мъжа ти не позволява дъщеря ви да ходи вече повече от месец при дядо си, защото му е писнало от него. Никъде не казваш, че е защото дядото се държи лошо с детето - напротив, сама посочи, че не е бил опасен за нея досега и детето го обича.
Тоест, прави впечатление, че обвиняваш снахата от историята в нещо, което вие самите със съпруга ви правите. Това разбрах аз.

# 533
Не знам защо продължава да се пропуска фактът, че снахата не е тук да даде аргументите си. Даже свекърите не са тук, само анонимата е тук, която започна с апартамента и неблагодарната снаха, въпреки че не я познава и че е запозната отгоре-отгоре с историята.
Именно. Ние не знаем историята. Знаем преразказ по дочуто от свекърите, донагласено с фантазиите на анонимната. Но щедро се раздават оценки, присъди и дори се дофантазира историята от хора, които почти нищо не знаят за нея. Гадното в този казус не е нито снахата, нито свекърите. И едната, и другата страна може да е права. Няма как да знаем кой е прав, след като не сме запознати с основни детайли от тази история и контекста ѝ. Гадното е нечистоплътният опит на анонимната да представи своя преразказ като достоверна история за неблагодарната снаха, за която всъщност не знае почти нищо.

# 534
  • Най-красивата страна
Пет пари не давам какво и колко има новия мъж. Ако има много имоти, още по-зле, че не е осигурил семейно жилище на жена си и общите им деца. Ако няма, не знам как не му е неудобно да живее в жилището на покойния й мъж. Това са ми разбиранията. На мен би ми било зле.

И аз така мисля.
И не само на новия мъж,ами и на нея би трябвало да и е неудобно.
А апартамента би трябвало да остане  за детето от първия брак,а не то един ден да го дели с братя и сестри от втория брак на майка си или пък с чуждия мъж.

# 535
Нищо не може да раздвижи така темата за свекървите, както деленето на техните имоти.
За пореден път го забелязвам и отбелязвам. Simple Smile

# 536
Нищо не може да раздвижи така темата за свекървите, както деленето на техните имоти.
За пореден път го забелязвам и отбелязвам. Simple Smile

Добавям: и както преразказ без картинка.

# 537
Единствените за мен неоспорими факти са , че хората са купили жилището със свои средства изцяло на името на сина си, което много хора не правят, особено за синовете си. Това го правят щедри хора, които не си правят дребнави сметки за контрол.
   Снахата толкова като не ги харесва и смята срещите на детето с тях за вредни , да се махне , да отдалечи детето  физически от тях . Както казах от град са на 300 км.и ако се приберат едва ли свекърите ще могат да търсят толкова активен контакт с внука си. Като не искаш жилото, остави меда. Не бих се чувствала на място в жилище на хора, които не понасям. Тези два факта са единствените неоспорими, другото е инсинуации - кой кого настройвал, обиждал , само те си знаят.

# 538
Simple Smile Колко по-добре щеше да бъде, ако всеки си гледаше собствените имоти и семейство...

# 539
  • France
Ама ти наистина прекаляваш. Защо да се маха снахата? Що за човек може да си мисли, че 300км са достатъчни за да забравиш някой?

Общи условия

Активация на акаунт