С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 733
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Те няма да го забравят, но няма да и досаждат. По-лесно и по-достойно е.
Хайде да напуснем виртуалната пейка вече. Уж на никой не му харесва и не е от тях, како Сийке, но се прекали с интереса и отидоха далеч  интерпретациите.

# 541
Не знам кое  къде отиде,  но като има внуци, не ви ли е  срамно да давате идеи за напускане на жилището, дето са родени тези внуци.Все едно , цинично е , но да мрат, какво правят в моето.
Така излиза накрая.
Вие ли ще отгледате тези деца(дете), бабите ли.
Спокойно ,вашите имоти са на сигурно място.
Остава ако синът сам е купил  апартамента, пак да се пресмята ,че идва от тази страна, на свекъри и снахата с детето да си ходи.
Наистина свекървински.
Добре че законът защитава децата и ги оставя да отраснат в бащиния дом.И добре ,че тези свекъри не са вие, та огорчени ,страдащи , не са  изгонили снахата.Могат ако искат, радикално , палят го апартамента и като не е наш ,няма и твой  да е .
Съжалявам за примерите ,но ви е не разбирате от намек.
Дано не сте със синове.
Иначе много интелигентни и разбиращи сте.
То пък ако нямаше дете, деца, снахите голи да си ходят.Синът е работил, купувал докато тя се  търкаляла из къщи да гледа дете.Или да се почесва като няма деца още.

# 542
  • France
Не знам кое  къде отиде,  но като има внуци, не ви ли е  срамно да давате идеи за напускане на жилището, дето са родени тези внуци.
И аз това се питам? По-лесно за кого? За свекърите, които съвсем няма да могат да виждат внучето? За младото семейство с три деца, което трябва да ги изхранва? Съвсем нечистоплътно стана.

# 543
  • при късмета
Единствените за мен неоспорими факти са , че хората са купили жилището със свои средства изцяло на името на сина си, което много хора не правят, особено за синовете си. Това го правят щедри хора, които не си правят дребнави сметки за контрол.
   Снахата толкова като не ги харесва и смята срещите на детето с тях за вредни , да се махне , да отдалечи детето  физически от тях . Както казах от град са на 300 км.и ако се приберат едва ли свекърите ще могат да търсят толкова активен контакт с внука си. Като не искаш жилото, остави меда. Не бих се чувствала на място в жилище на хора, които не понасям. Тези два факта са единствените неоспорими, другото е инсинуации - кой кого настройвал, обиждал , само те си знаят.
Щях да съм съгласна с всяка дума, ако ставаше дума за раздяла/развод, нищо че закона позволява майката да остане. Но случая не е такъв.
И все пак, както предполагах зора на свекърите не е чак толкова голям, щом няма да го търсят ако се изнесат. В стремежа си да очерниш снахата, очертяш тях, ама изобщо не го осъзнаваш

# 544
  • France
В стремежа си да очерниш снахата, очертяш тях, ама изобщо не го осъзнаваш
Точно така се получава. И ако до сега не исках и не можех да взема страна, с новите подробности ми е почти невъзможно.

# 545
По-лесно и по-достойно е.
Хайде да напуснем виртуалната пейка вече.
Да, крайно време е да я напуснеш. Тъкмо ще можеш да се фокусираш върху оправянето на критериите ти за достойно.

# 546
И като снахи се изприщвате, ако синът даде 5 лв на майка си ,защото излизат от семейния бюджет, тоест от вас ,ви е ги давате.Той нали става ваша собственост. Пази боже  и  добре ,че нямам такава снаха, дори разбрах как тя е  предложила веднъж да ми добавят за да отида някъде си.Жест.
И не ги знам какво се правят и как се карат ,със сигурност го правят като всички ,но не стига до мен.
И няма да обяснявам защо е  нормално  и  снаха да получи , и свекърва да получи помощ.Във какъв вид, може и  в имоти .Може и в пет лева.

# 547
  • Варна
Мен ме напуши смях вече. Много се върза народа щом започна и да докладва постове.

# 548
  • Бургас
Аз спирам контакти с абсолютно основание и съм дала аргументи. Ти прочете ли? За снахата в казуса такива нямаме, че да казваме има или няма основание

Не знам защо продължава да се пропуска фактът, че снахата не е тук да даде аргументите си. Даже свекърите не са тук, само анонимата е тук, която започна с апартамента и неблагодарната снаха, въпреки че не я познава и че е запозната отгоре-отгоре с историята. Точно така би изглеждала една история, преразказана от някоя анонимна чула от твоя свекър колко сте неблагодарни заради апартамента, с който се е опитал да манипулира съпруга ти.

Цитат
При нормални хора, обаче, без ексцесии, не виждам обективна причина да бъдат зачеркнати бивши свекъри

Това никой не го отрича. Отрича се от вас вероятността хората да не са нормални и всъщност да е имало ексцесии. И да те цитирам: Нали не мислиш, че някоя свекърва/свекър ще дойдат тук да ни разкажат как точно са тормозили снаха си?

Твърдиш, че ти не би спряла детето си да вижда дядо си, въпреки лошите ви отношения с него. За което браво.
Обаче малко по-късно приключваш с това, че мъжа ти не позволява дъщеря ви да ходи вече повече от месец при дядо си, защото му е писнало от него. Никъде не казваш, че е защото дядото се държи лошо с детето - напротив, сама посочи, че не е бил опасен за нея досега и детето го обича.
Тоест, прави впечатление, че обвиняваш снахата от историята в нещо, което вие самите със съпруга ви правите. Това разбрах аз.

Ами, съжалявам, но и ти не си разбрала. Аз снахата в казуса не я обвинявам в нищо, защото нямам нужната информация. Свекърите в казуса също не ги обвинявам в нищо, по същата причина. Отговарям на Ма Ко по нейното твърдение, че задължително всяка от страните има основателна причина за това, което прави. А аз твърдя, че това не е задължително. И се отнася и за двете страни. Достатъчно пъти в тази тема е коментирано, че има кофти хора, за които няма значение в коя роля са, за да се държат зле без реални основания. В посочения казус ние няма как да знаем как е. Изобщо не твърдя, че няма възможност свекървите да са ненормални и да е имало ексцесии, така че не знам кои сме тези ние, които защитаваме такава теза. Аз със сигурност не. Та нали точно аз съм тази, която даде пример с ексцесия от страна на свекър. Което отхвърля твоята теза, че защитавам твърдението, че нямало такава възможност. Абсурдно заключение си направила.

Да, моят свекър точно така разправя на разни хора, но на мен не ми пука. Аз знам каква е истината и грам не ми дреме кой какво си мисли. Не живея за хората. А контактите са спрени, защото мъжът ми не иска да се вижда с баща си. Аз не контактувам с него от години и нямам намерение да го правя тепърва. Свекърва ми също. Детето си само не бих пуснала да ходи при него. Той от сутринта сяда с ракиите и на обяд вече е пиян. Ако ти смяташ, че това не е опасно за детето ми, ако и той да не се държи лошо с нея, ок. Аз смятам. Досега мъжът ми присъстваше и ходеха сутрин в събота или неделя, когато онзи още не е сварил да се напие и следеше как се държи. И всъщност, спрян е в момента само физическия контакт. По телефона си се чуват, това не е забранено. Той си й звъни, говорят си и така.

# 549
  • Варна
Sixsens, имаш основателна причина да пазиш детето. Алкохоликът е тежко бреме. В твоя случай е и агресивен. За детето ще е травмиращо да наблюдава подобни ещсцесии. Както и за всеки нормален човек.

# 550
Ако ти смяташ, че това не е опасно за детето ми, ако и той да не се държи лошо с нея, ок. Аз смятам.

Именно, тук не е важно какво смятам аз или този, който слуша какви ги разказва свекър ти и му вярва - вие сте родители, вие сте преценили кое е най-добро за детето ви. Имате си причините, макар че много хора, които не ви познават няма да ги знаят.
Това повтаряме вече не знам за кой път - само защото не са представени тук причините на тая майка да постъпва така, не означава, че тя няма такива.
Дано се разбрахме най-накрая.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 17:32 от Aerin

# 551
  • Бургас
Aerin, разбрахме се. Аз не съм твърдяла друго тук, особено по конкретния казус. Поентвам отново, че отговарях конкретно на Ма Ко по нейно твърдение, че винаги на 100% основанието е лошо поведение от отсрещната страна. Аз продължавам да твърдя, че процентът не е 100 😏

# 552
  • при късмета
Не е вярно. През цялото време твърдя, че всеки си има основанията да прекратява контакта на детето си с някого. Точно както ти твоите. Проценти не съм споменавана. Както твоите причини са аргументи за теб, така и друг който го е направил, има своите. Пак те питам какво искаш да кажеш? Само твоите причини са основателни, а на другите не?

# 553
  • Бургас
Не е вярно. През цялото време твърдя, че всеки си има основанията да прекратява контакта на детето си с някого. Точно както ти твоите. Проценти не съм споменавана. Както твоите причини са аргументи за теб, така и друг който го е направил, има своите. Пак те питам какво искаш да кажеш? Само твоите причини са основателни, а на другите не?

Ма Ко, няма смисъл. Думички като "всеки" и "всички" мисля говорят ясно за процентите😏
Няма да се разберем с теб, очевидно е, че не разбираш какво казвам. Явно криво обяснявам, така да е. Лека вечер!

# 554
Цялата тема за имоти и разкази от трети лица.. никой не се оплаква от свекърва си 🙄
На няколко пъти се наложи да проверявам коя тема чета, че ми се стори ,че се казва 'с какво ви дразнят снахите' 😂
Ето аз ще се оплача плахо ,плахо, че ще изляза лоша...
Свекърва ми постоянно се изказва много не на място относно детето. Редовните неща са 'ама какво му има, че не прави/прави така?' и 'това защо така?' и това за някакви неща ,които изобщо не са повод за притеснение и паника. Това само леко ме човърка, но да речем ,че не е наясно с някакви неща и не и реагирам грам - такава си е.
Обачеее напоследък за всяко нещо ми се казва 'Не!' 😂 казвам, че ще подстрижа детето - 'не, няма' . Казвам, че ще го пусна на земята в парка - 'не, няма' .. казвам, че му е топло - 'не, не му е'. Да не съм го кърмила, а да давам АМ. Била съм лоша майка, която нищо не позволява (пример: не давам сок) и детето щяло да ходи да й се оплаква от мен 👀 та старая се да не реагирам ама вече започва доста да ме дразни и да си измрънкам 😀

Общи условия

Активация на акаунт