С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 727
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
  • при късмета
Ма Ко, явно не съм се изказала правилно. Та родителите купуват на сина си апартамента на негово име, и след това той (синът) се жени. Та този апартамент не става СИО, след женитбата,остава си само на прекия му наследник, вдовицата нищо не получава.
Не в така. Наследник е и вдовицата.
Защо?
Не се заяждам, а ми е интересно.
От кога имущество придобито преди брака на единия партньор, става СИО след женитбата?
Не става СИО, но в конкретния казус, не е важно СИОто. За наследство говорим, бе жена, не за СИО

# 301
Уишмастър, май не си ме доразбрала! Но да приемем, че ти е болна тема, и да не затъваме в обяснения!

Обаче ако едностранно си спряла контактите на децата ти с истинските им баба и дядо, не си права! Не е редно това.

# 302
Родителите на съпруга ми бяха починали още преди да се оженим, Птица. Но в подобен случай никой, ама никой външен човек не може да си позволи да дава оценка дали е права майката да спре контакта на децата с бабата и дядото. Може да е права, а може и да не е. Никой от вън не знае и няма как да знае.

За протокола, ако преценя, че е в интерес на децата ми да спра контактите им с баба, дядо, папата или Доналд Тръмп, ще го направя и окото няма да ми мигне. И ми дреме дали някоя стрина мисли, че съм права или не. Приоритет ми е интересът на децата ми.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 17:59 от Анонимен

# 303
  • France
Точно си мислех, че ако не дай си Боже, нещо стане с ММ, ще се прибера в България с децата. Жалко за връзката им с неговото семейство, но моят живот е по-ценен.

# 304
  • София
Philomena, все пак сме на един континент, има и Скайп.
При желание ще остане някаква връзка, ако не я посечеш с брадвата, защото "аз така съм си решила".

# 305
И като се прибереш в България, децата не могат да се виждат с баба и дядо си по скайп или да им гостуват през ваканциите? Няма да е същото, но е връзка. Твоите родители не ги ли виждат?

# 306
Разбрах, хвърлям сега един поглед на ЗН.
Та според това за запазената част, означава ли че детето, съпругата и родителите на починалия наследяват този апартамент?

Казуса на Анонимен ми е интересен, досега не бях се замислила над тези въпроси.

# 307
  • при късмета
Уиш, разбирам разсъжденията ти и си права според мен. Има голямо значение колко е голямо детето, кога се е появил новия човек в живота на майката, как е приел детето и т.н., но само от морална гледна точка. Все пак закона казва друго. Не конкретно за твоя случай, по принцип. Заради смъртта на сина си, бабата и дядото имат право да поискат режим на контакт с неговото дете и е почти гарантирано, че ще го получат. Никой не може да гарантира какви ще са отношенията в триъгълника баба и дядо-внуче-майка, но черно на бяло и това
Тумбел Нехранимайски, за да е по -просто, ще го обясня така: Гледа се собствеността на наследодателя към момента на смъртта. Т.е. какво има на негово име към този момент, а не начина по който го е придобил или какъв е бил статута на собствеността преди смъртта му. Това няма значение. Ако има брак, преживелия съпруг е първи по наследство, заедно с деца. Тази собственост се гледа дали е СИО, само при развод, не по наследство.
Виждам, че си писала, ама няма да трия.
На въпроса ти, не, родителите не са наследници. Те са втора линия наследници, като има жена и деца само те наследяват. За да наследят родители, трябва да липсват жена и деца

# 308
  • France
Няма да е същото. Да не ми се налага да взимам такова решение.

# 309
Мисля, че всички тук сме наясно, че поантата на казуса на Анонимната беше страшката с апартамента - наследила го е гадната снаха, която е посмяла да се омъжи и да роди от друг. Когато тази страшка не постигна ефекта, се появиха трогателните детайли за баба и дядо, лишени от контакт с внучето и как внучето дори не знаело кой е баща му. И цялата тази селска драма е не заради това, че баба и дядо милеят за внучето, а заради апартамента. Защото, ако поне малко им пукаше за внучето, нямаше да нахлуят в душицата му като слонове в стъкларски магазин и да го осведомяват кой е баща му и кой не.
Скрит текст:
Малко им е, че ги е лишила от контакт с дететто си снахата. Ако някой си беше позволи това с мое дете, със сигурност пръстенцата му щяха да бъдат счупени бавно и мъчително. Това само за начало.
Айде стига толкова вопли за един апартамент, а?

# 310
  • София
Aз започвам да си мисля, пък дали свекърите не са казали на дедето за баща му, без да се съобразят с майката и от там тя да им е отрязала контактите? Анонимната се изпокри и нищо не каза, след като нямаше очаквания ефект. Ако е така до колко е редно тези баба и дядо да се месят по такъв начин в живота на дедето, съответно и на майка му? Баш апартамента си им е мъка май, иначе до сега да са завели дело за виждане на детето.

# 311
Не , Уишмастърова , не беше акцентът върху апартамента. Когато си над 60 и си загубил най-скъпото си, няма как на първо място да ти е Апартаментът, ако си нормален човек. Хората , както писах са имотни , нямат други деца и манталитетът им определено не е на гладници. Защото притежанието, осигуреността определят манталитета. За тях внукът е голяма утеха , че нещо след сина им е останало. И много страдат от опитите на снахата да го отдалечи от тях . Като има нещо такова , си припомняш все пак какво си дал и какво л...о изяждаш въпреки това. Никога не са си въобразявали, че жена нямаща 30 г. ще остане вдовица вовеки.
  Не знам кой какво е казал на детето.
Страшката е , че са надживели детето си и са видели какво се случва с неговата памет.

# 312
  • София
Ако тези свекъри бяха оставили апартамента на свое име и снахата пишеше тук, колко жлъч щеше да се изсипе...и съвети, че в чуждо не се влагат пари, нищо че тя живее там.

Понеже винаги се твърди, че винаги снахата има някаква причина да недолюбва свекървата, същото може и да се каже за въпросните хора - че няма начин да нямат разумна причина да се възмущават и споменават какво са дали.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 17:25 от Cuckoo

# 313
  • София
Скрит текст:
Не , Уишмастърова , не беше акцентът върху апартамента. Когато си над 60 и си загубил най-скъпото си, няма как на първо място да ти е Апартаментът, ако си нормален човек. Хората , както писах са имотни , нямат други деца и манталитетът им определено не е на гладници. Защото притежанието, осигуреността определят манталитета. За тях внукът е голяма утеха , че нещо след сина им е останало.
И много страдат от опитите на снахата да го отдалечи от тях . Като има нещо такова , си припомняш все пак какво си дал и какво л...о изяждаш въпреки това.
Скрит текст:
Никога не са си въобразявали, че жена нямаща 30 г. ще остане вдовица вовеки.
Страшката е , че са надживели детето си и са видели какво се случва с неговата памет.
И все пак не отговори те какво са направили, за да откаже злата снаха да им дава да виждат детето? Те ли му казаха на това дете за баща му, без позволение от страна на майка?

# 314
  • при късмета
Не , Уишмастърова , не беше акцентът върху апартамента. Когато си над 60 и си загубил най-скъпото си, няма как на първо място да ти е Апартаментът, ако си нормален човек. Хората , както писах са имотни , нямат други деца и манталитетът им определено не е на гладници. Защото притежанието, осигуреността определят манталитета. За тях внукът е голяма утеха , че нещо след сина им е останало. И много страдат от опитите на снахата да го отдалечи от тях . Като има нещо такова , си припомняш все пак какво си дал и какво л...о изяждаш въпреки това. Никога не са си въобразявали, че жена нямаща 30 г. ще остане вдовица вовеки.
Т.е те контактуват с детето или са контактували и чак сега снахата се опитва да ограничи контактите, така ли? Защото преди това различно го представи. Каза, че детето не знае, че сина им е баща му, а това поставя нещата в друга светлина. Сама съпоставяш даването на апартамента с виждането на детето и после се сърдиш, че коментарите са такива

Общи условия

Активация на акаунт